Auto Europe Blog


Zes road trips die u gedaan moet hebben

Zes roadtrips die u gedaan moet hebben

Auto Europe heeft een aantal roadtrips gevonden die u eens in uw leven gedaan moet hebben!

1- Route 66

Route 66, USA

Route 66, USA

De wereldbekende Route 66 (officieël genaamd U.S. Route 66 of US66) is een historische autoweg die in 1985 is opgeheven. De route begint in Chicago in Illinois en eindigt in Santa Monica in Californië aan het strand van de Stille Oceaan. Hoewel de US66 niet meer bestaat zijn er nog altijd veel reizigers die dit traject doen. Het is de ideale route om met een huurauto af te leggen, omdat het een totale lengte heeft van bijna 4.000 kilometer en door zeven verschillende tijdzones en diverse staten loopt. Denk dan aan Illinois, Kansas, Texas, New Mexico, Missouri, Californië, Arizona en Oklahoma. Dit is een route die u niet snel zult vergeten.

 

2 – Pan-American Highway
De Pan-American Highway (oftewel de Pan-Amerikaanse weg) is een netwerk van wegen en wordt geschat een lengte te hebben tussen de 25.000 en de 50.000 kilometer. Volgens Guiness World Records zou de Pan-American Highway de langste berijdbare weg ter wereld zijn, zij het niet dat er in Centraal-Amerika een 100 kilometer stuk regenwoud is dat onberijdbaar is. Het idee ontstond in 1923 en had als doel om Noord-Amerika en Zuid-Amerika met elkaar te verbinden; om precies te zijn van Fairbanks in Alaska tot Vuurland in Argentinië. Het is een route die langs de Stille Oceaan loopt en maar liefst veertien landen aandoet, zoals Peru, Bolivia, Venezuela en Ecuador. Een route die inspireert.

3 – Highway 1 in Australië

Highway 1, Australië

Highway 1, Australië

In Australië kunt u met een huurauto het traject van de langste snelweg in de wereld afleggen. De Highway 1 is bijna 15.000 kilometer lang en wordt dagelijks gebruikt door miljoenen reizigers die een bepaald stuk van deze autosnelweg afleggen. Deze uitgestrekte route loopt langs enkele van de meest belangrijke en bekende steden van Australië, namelijk Brisbane, Sydney, Melbourne, Adelaide, Perth en Darwin. Wilt u een huurauto huren in bijvoorbeeld Sydney, maar deze terugbrengen in Perth? Neemt u dan contact op met onze reserveringsmedewerkers op ons gratis telefoonnummer 0800-022 75 47 en informeer naar eventuele one way toeslagen.

 

4 – Trans-Sahara Highway
De Trans-Sahara Highway (oftewel de Trans-Afrikaanse weg 2) verbindt de steden Algiers in Algerije en Lagos in Nigeria. De route loopt deels door de Sahara, maar u kunt er ook voor kiezen om via de Trans-Afrikaanse weg 3 naar Kaapstad te rijden. Hoewel het grootste deel van de route uit verharde wegen bestaat zijn er nog altijd onverharde wegen op deze route. Om deze omstandigheden aan te kunnen moet u uitgerust zijn met het juiste voertuig. Let er ook op of er voorwaarden zijn omtrent het rijden naar andere landen. Deze informatie kunt u terugvinden in de Algemene Voorwaarden of u kunt telefonisch contact met ons opnemen voor meer informatie.

5 – Trans-Siberische spoorlijn
In Rusland vindt u de langste spoorlijn ter wereld: De Trans-Siberische spoorlijn. Deze spoorlijn is meer dan 9.000 kilometer lang en brengt u van Moskou via Siberië naar Vladivostok. Met de trein geniet u extra van de prachtige landschappen zoals de steppe, bergen en uitgestrekte bossen. Deze trein voert u door zeven verschillende tijdzones en stopt bij bijna honderd haltes; u kunt dus zelf beslissen waar u uit wilt stappen om de omgeving te ontdekken alvorens verder te reizen.

6 – Van Gibraltar naar Noordkaap

Noordkaap, Noorwegen

Noordkaap, Noorwegen

De ambitieuze avonturiers zullen zich zeker kunnen vinden in een roadtrip die begint in het zuiden van Europa, Gibraltar, en zich een weg omhoog werkt naar het puntje van Noorwegen, de Noordkaap. Eerder hebben twee Deense journalisten in hartje winter deze route afgelegd in zesentwintig dagen. Maar het is aan te raden om onderweg te stoppen in Madrid, Parijs, Amsterdam of Stockholm en het meer te maken dan slechts een race.

Dit artikel is geschreven in Reizen, roadtrip. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*