Auto Europe Blog


Wintervakantie met een camper

Ja, het is mogelijk met een camper te rijden tijdens de winter. En ja, het is mogelijk hierin te slapen als de temperatuur beneden het vriespunt daalt. In onze blog willen we u laten zien dat het rijden met een camper in de winter leuk kan zijn en gunstig voor uw portemonnee. Dus doe uw riem vast en geniet van de rit langs onze tips voor een winterreis met een camper.

Zie wat andere missen

De winter kan een landschap compleet omtoveren. Het veranderd in een compleet andere wereld wanneer het door sneeuw bedekt wordt. Rij met uw camper naar een bos voor een magische wandeling. De glinsterende met sneeuw bedekte bomen en de stilte van het bos laten u voor een moment wegdromen en u komt volledig tot rust. Geniet van de schitterende winternatuur en laad je innerlijke batterij weer volledig op. Ondanks dat het korter  licht is tijdens de winter in Noorwegen en Finland maakt het zien van het Noorderlicht veel goed. De Aurora Borealis (Noorderlicht) is het beste te zien als u naar het meest noordelijke gedeelte gaat in Scandinavië. Verwijder u zo ver mogelijk van de stadslichten met uw camper en bewonder de magie van het Noorderlicht.

Geniet van wintersporten

Met de komst van de winter worden er verschillende sneeuw activiteiten mogelijk. Maak gebruik van de overvloed aan sneeuwsporten en geniet optimaal van uw vakantie. Met behulp van uw camper rijdt u eenvoudig van de ene skipiste naar de andere. U heeft ook voldoende ruimte beschikbaar voor al uw wintersport materiaal. Veel skigebieden hebben beschikken over een camping. Dit kunt u het beste nakijken voor de bestemming die u heeft gekozen, zodat u in de natuur dicht bij de piste kan verblijven. De meest populaire winterbestemmingen in Europa zijn Zuid-Frankrijk, Zuid-Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Noord-Italië. Deze landen bieden geweldige wintersport faciliteiten en hebben prachtige en goed onderhouden skigebieden.

Minder mensen & lagere campingprijzen

Tijdens de wintermaanden is het minder druk op de wegen waardoor u minder tijd achter het stuur hoeft door te brengen. Hierdoor heeft u veel minder stress en komt u beter tot rust. De prijzen zijn ook vaak lager in deze periode waardoor u ook nog eens geld bespaart. Kijk van te voren na welke campings geopend zijn en welke goede voorzieningen hebben. Het is namelijk vaak niet mogelijk de toilet of douche te gebruiken in uw camper bij temperaturen beneden het vriespunt. Het bevroren water kan de camper namelijk beschadigen en dit wordt niet gedekt door de verzekering.

Uw camper besturen in de winter

Het rijden in de winter moet natuurlijk niet ten koste gaan van uw vakantiegenot. Veilig rijden in de winter vereist dat u zich aanpast aan de omstandigheden en zich aan de lokale verkeersregels houdt. Kijkt u daarom van te voren goed na hoe de weersomstandigheden zijn en wat de verkeerregels zijn voor uw bestemming. Zo voorkomt u onnodige stress en voelt u zich zekerder op de weg. Hieronder staan een aantal tips om veilig te rijden met uw camper in de winter:

– Rijden in het donker is vermoeiender dan normaal. Rust daarom goed uit voordat u begint aan uw reis en wissel zo nu en dan van bestuurder.

– Het inschatten van afstanden is moeilijker in het donker dan overdag dus blijf op een veilige afstand van uw voorligger. Zeker in de sneeuw of regen is dit natuurlijk verstandig.

– Bij het rijden over besneeuwde wegen onstaan er wolken van poedersneeuw waardoor het zicht sterk verminderd en uw ander verkeer minder goed ziet aankomen. Minder uw snelheid en let op goed op de zijkanten van de weg. Dit voorkomt dat u onbewust op de verkeerde weghelft beland.

– Tijdens de schemering dient u goed op wilde dieren te letten zoals bijvoorbeeld herten. Deze zijn extra actief tijdens deze tijden.

Bereid u goed voor & blijf warm

De campers zijn goed uitgerust met een speciale isolatie en krachtige gaskachels die u goed warm houden gedurende de dag en nacht. U hoeft zich daarom niet druk te maken dat u het koud krijgt. Ze zijn vaak ook uitgerust met electrische kachels dus zorgt u ervoor dat u een camping neemt met voldoende stroomvoorzieningen. Vraagt u bij de verhuurder goed na of uw camper geschikt is voor de winter of deze winterbanden heeft en of er sneeuwkettingen gebruikt kunnen worden. De verhuurder zal u advies geven hoe de camper veilig gebruikt kan worden en warm blijft. Tevens beantwoorden zij uw vragen als u aanvullende informatie nodig heeft. Vergeet niet voldoende warme kleding mee te nemen.

Fijne wintervakantie met uw camper!

Dit artikel is geschreven in camper huren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*