Auto Europe Blog


Winters onderhoud voor uw auto

Winters onderhoud voor uw auto

Auto Europe vindt niet alleen de kwaliteit van autoverhuur belangrijk, maar ook de tevredenheid van onze klanten. Daarom zijn onze blogs gericht op handige tips omtrent auto’s, een auto huren en reizen. In deze blog vertellen we meer over het winterse basisonderhoud voor uw auto. Nog even en de winter is in volle gang en dus is het tijd ervoor te zorgen dat uw auto klaar is om de winter te trotseren. Laat daarom regelmatig uw auto controleren, zo mogelijk voor het begin van de winter.

Accu

Test de accu van uw auto voordat de winter begint. Het kan namelijk zo zijn dat deze in kracht afneemt tijdens een strenge winter. Wij raden aan in een goede accu te investeren, zodat u niet in het koude weer strandt.


Ruitenwisserbladen

 

Zorg voor genoeg vloeistof
Deze dienen eens of twee maal per jaar te worden verwisseld. Het beste is om deze voor de winter te vervangen, aangezien de kou de ruitenwisserbladen kan beschadigen en het rubber kan barsten. Bonustip: Doe ‘s nachts de ruitenwissers omhoog zodat deze op een koude nacht niet aan de voorruit blijven plakken.


Lichten

Omdat het in de winter langer donker is zult u vaker gebruik moeten maken van uw autoverlichting. Zorg dat u, zeker voordat u op reis gaat, alle verlichting en lampen controleert en dat u reserves bij u heeft. Maak de koplampen schoon, behandel deze met autowas en verwijder dit wanneer het is opgedroogd. Zo heeft u een extra beschermlaag tegen viezigheid.


Ramen

 

Ramen
Een eenvoudige manier om de ramen van uw auto te beschermen is door deze ‘s nachts af te dekken. Onderschat niet hoeveel viezigheid er op uw ramen kan komen. Zorg ervoor dat de tank van de ruitensproeiers is gevuld met ruitensproeier antivries. Zowel de air conditioning als de verwarming zijn erg belangrijk bij het tegengaan van beslagen ramen en het verminderen van de luchtvochtigheid.


Olie

Lage temperaturen kunnen een schadelijk effect hebben op de motor, omdat de olie dikker kan worden wat meer werk voor de motor betekent. De stroperigheid van olie varieert, waardoor het belangrijk is te weten wat voor type olie uw auto nodig heeft. De juiste hoeveelheid olie van de juiste soort olie die geschikt is voor de winter zal ervoor zorgen dat uw motor optimaal presteert.


Voorraad antivries

Wat ook niet mag ontbreken is antivries. Dit voorkomt niet alleen dat de motor bevriest of overkookt, maar helpt tevens tegen corrosie die wordt veroorzaakt door luchtvochtigheid. Om de temperatuur van uw motor stabiel te houden heeft u voor uw koelsysteem normaal de helft antivries en de helft gedestilleerd water nodig.


Banden

 

Winterbanden
Niemand wil in de winter met versleten banden rijden. Om gevaarlijke situaties te voorkomen kunt u het beste de 4-seizoenenbanden verruilen voor winterbanden van goede kwaliteit. Natuurlijk zijn er goedkopere winterbanden, maar voor uw veiligheid kunt u beter kiezen voor banden die misschien duurder maar ook beter zijn. Let erop dat de banden een goede grip op sneeuw hebben. Indien u naar een bestemming gaat met extreme winterse omstandigheden en berglandschappen kunt u zich het beste van tevoren laten informeren over de regels van dat land, en ervoor zorgen dat u op voorhand de juiste uitrusting bij u heeft.


Vloermatten

Deze mag u in de winter ook niet vergeten! Deze matten beschermen de vloer niet alleen van slijk, vuil en water maar fungeren ook als bescherming tegen corrosie.


Wat u in de auto moet hebben

Noodpakket
Wintersokken (mocht u op een gladde weg een auto moeten duwen, dan kunt u deze over uw laarzen aantrekken!)
Ontdooispray
Extra telefoonoplader

Mocht er iets in onze lijst missen dan horen wij dat graag! U kunt hieronder een bericht achterlaten.

Dit artikel is geschreven in auto winterklaar, winters onderhoud. Bookmark the permalink.

One Response to Winters onderhoud voor uw auto

  1. Dee says:

    Antivries vind ik persoonlijk erg handig! Gebruik het deze winter zelf ook en werkt erg goed.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*