Auto Europe Blog


Salou, Spanje

Geen verre reis? Vind hier de leukste pretparken in Europa

Naast een heerlijke, lange welverdiende vakantie zijn ook daguitstapjes niet te versmaden. Er zijn natuurlijk meer dan genoeg pretparken in ons eigen land te vinden, maar om dat vakantiegevoel te behouden is het ook leuk om naar een amusementspark elders in Europa te gaan. En met een huurauto via Auto Europe maakt u uw uitstapje compleet.

Gebaseerd op een app – Angry Birds Land, Finland
Er zijn mensen die Angry Birds spelen en er zijn mensen die van Angry Birds houden. Schaart u uzelf onder die laatste groep, plan dan een reis naar Finland en ervaar het zelf. Huur een auto in Helsinki en via een rit langs het prachtige platteland komt u na twee uur rijden aan in Särkänniemi Adventure Park. U vindt hier een avontuurlijk parcours met obstakels die de droom verwezenlijken: een echt Angry Birds Land. Maak een ritje in de Angry Birds ride! En ja, dat houdt in dat je een ritje kunt maken in deze auto’s die eruit zien als de welbekende figuren. Momenteel kunt u deze grappige auto’s helaas nog niet via Auto Europe boeken.

Het literaire amusementpark – Dickens World, UK
Voor degenen die ooit een boek van Dickens gelezen hebben is dit park een prachtige manier om de verhalen tot leven te zien komen. Of het nu gaat om Oliver Twist of Great Expectations (Grote verwachtingen), de tentoonstellingen en attracties worden echt prachtig weergegeven. U zult kippenvel krijgen in het spookhuis van Ebenezer Scrooge uit A Christmas Carol (Een Kerstvertelling) en zich wanen in het Londen van toen met de historische reproductie van de Victoriaanse huizen. De optredens en toers door het park brengen de verhalen van Dickens tot leven voor de jonge lezers die nu zijn boeken ontdekken.

PortAventura

Maak een ritje in de snelste achtbaan van Europa

De meest opwindende attractie – PortAventura, Spanje
Als u gebrand bent op attracties die u het hart naar de keel brengen dan kunt u het beste naar PortAventura vlakbij Barcelona gaan. Hier vindt u de meest extreme achtbanen, zoals bijvoorbeeld de “Shambala”, één van de hoogste en snelste achtbanen in Europa, waarvoor de Himalaya als inspiratie is gebruikt. En als dat niet klinkt als een achtbaan met pit ga dan voor een ritje in de “Dragon Khan”. Met zijn acht loopings zorgt deze achtbaan voor meer dan voldoende kracht en snelheid. Daarnaast is er voor de kleintjes een Sesamstraat, een hotel met diverse faciliteiten en het park heeft zelfs toegang tot witte zandstranden in de buurt van Salou.

 

En we kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: in 2016 staat de toevoeging van Ferrari Land gepland! Wilt u niet langer wachten? Huur dan uw eigen Ferrari of reis naar Ferrari World in Abu Dhabi.

Het meest internationale park – Europa-Park, Duitsland
Beeldt uzelf in dat u in één enkele middag de meest opwindende attracties van Europa kunt beleven. Europa-park is gemakkelijk te bereiken vanuit Straatsburg en het uitgebreide terrein huisvest attracties waarbij heel Europa centraal staat. Er wordt zelfs een ode gebracht aan de Russische ruimtemissies aan de hand van een attractie in de vorm van de Euro-Mir, voor degenen die niet bang zijn uitgevallen. Geniet van authentieke heerlijkheden in een charmant Zwitsers dorpje en wandel daarna op uw gemak langs een pittoresk fjord. Het is allemaal mogelijk in Europa-Park vlakbij Freiburg! Vlakbij het park vindt u tevens vijf viersterren resort hotels, een grote camping, een kuuroord, bioscopen en een golfbaan.

Om uw Europese attractieparken avontuur compleet te maken kunt u uw huurauto boeken bij Auto Europe. Voor meer informatie en het maken van een boeking kunt u contact opnemen met onze reserveringsmedewerkers op ons gratis telefoonnummer 0800-022 75 47. En neem voor een heel ander soort attractie een kijkje in ons luxe autoverhuur 😉 .

Dit artikel is geschreven in attractiepark, Vakantie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*