Auto Europe Blog


Veilig op reis met het hele gezin

Volgens de nieuwe EU-regelingen dienen alle kinderen die kleiner zijn dan 150 centimeter of lichter zijn dan 36 kilogram in de auto in de juiste kinderautostoel te zitten. Deze blog geeft een korte toelichting wanneer u welke kinderautostoel dient te gebruiken. Als u er niet zeker van bent welke kinderautostoel de juiste is voor uw kind, dan is deze blog voor u.

Achterwaarts gerichte babyzitje
Gewicht: Babies tot 13 kg
Leeftijd: Ongeveer 12 – 15 maanden

Babyzitjes die achterwaarts gericht zijn veiliger dan babyzitjes die voorwaarts gericht zijn en beschermen de nek, rug en hoofd van het kind. Steekt het hoofd van de baby boven het zitje uit, plaats het babyzitje dan voorwaarts.

Let op: Plaats in geen geval een achterwaarts gericht babyzitje op de passagiersstoel wanneer de kant van de passagier is uitgerust met een airbag!

Voorwaarts gerichte kinderzitje
Gewicht: 9 tot 18 kg
Leeftijd: Ongeveer 9 maanden – 4 jaar

Wanneer uw kind te groot is voor een achterwaarts gericht kinderzitje kunt u gebruik maken van een voorwaarts gericht kinderzitje.

Zittingverhoger
Gewicht: 15 tot 25 kg
Leeftijd: Ongeveer 4 – 6 jaar

Verhogingskussen
Gewicht: 22 tot 35 kg
Leeftijd: Ongeveer 6 – 12 jaar

Stoelverhogers zijn gericht op het onderlichaam van het kind; het bovenlichaam van het kind wordt beschermd door een veiligheidsgordel. Het is belangrijk om de lengte van de veiligheidsgordel aan te passen aan de lengte van het kind.

Vergeet u niet dat het wettelijk gezien de verantwoordelijkheid is van de bestuurder dat passagiers jonger dan 17 jaar voorzien zijn van de juiste uitrusting. U kunt online een babyzitje, kinderzitje en zittingverhoger toevoegen aan uw boeking. Hieronder vindt u een voorbeeld:

 

Extra uitrustingen

 

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen op ons gratis telefoonnummer 0800-022 75 47. Heeft u reeds een boeking gemaakt, vraagt u dan onze medewerkers om een extra uitrusting toe te voegen. Wij raden aan dit van tevoren te regelen, aangezien er soms een beperkte beschikbaarheid is. Auto Europe wenst u een veilige reis!

Dit artikel is geschreven in Autoverhuur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*