Auto Europe Blog


Van Christchurch naar Queenstown

Van Christchurch naar Queenstown

De beste manier om zoveel mogelijk van het beeldschone landschap van Nieuw-Zeeland in u op te nemen is met een auto. Auto Europe raadt de route van Christchurch naar Queenstown aan, één van de mooiste en meest inspirerende routes die u ooit zult afleggen.

Wanneer u over een auto beschikt heeft u de vrijheid om zonder problemen of vertragingen van Christchurch naar Queenstown te rijden. Daarnaast kunt u stoppen waar u maar wilt om van een schitterend uitzicht of een bepaalde attractie te genieten. Er is op deze route zoveel te zien en te doen dat wij u enkele tips willen geven waar u onderweg het beste kunt stoppen.


Auto huren Christchurch | Auto Europe

Christchurch

De grootste stad op het Zuidereiland doet eerder Engels dan Nieuw-Zeelands aan, en wordt dan ook wel de “meest Engelse stad buiten Engeland” genoemd. De rijke cultuur en geschiedenis van de stad ziet u terug in zowel de straten van de stad als in de natuurlijke omgeving. Helaas was Christchurch in 2010 en 2011 het toneel van een aardbeving waarbij delen van de stad werden verwoest. De stad is vandaag de dag nog bezig de schade te herstellen, maar heeft het Engelse erfgoed en haar wonderbaarlijke schoonheid weten te behouden. Ontdek de botanische tuinen, Hagley Park en de ontelbare kunstprojecten die de stad rijk is.


Rakaia Gorge | Auto Europe

Rakaia Gorge

Neem de toeristische route van Christchurch via Highway 77 en Highway 79 naar Rakaia Gorge. De route naar deze kloof is werkelijk adembenemend met uitzichten over het landschap van Methven en Mount Hutt. Vanaf de Rakaia Gorge bridge, die in 1882 gebouwd werd, heeft u de meest fantastische panorama’s. Bewonder de Rakaia rivier en stop onderweg voor meer magnifieke uitzichten.


 

Lake Pukaki | Auto Europe

Lake Pukaki

Dit turquoise meer wordt omsloten door een verbazingwekkend berglandschap en ligt vlakbij het Nationaal park Aoraki/Mount Cook. Vanaf dit meer heeft u uitzicht over de hoogste toppen van het nationaal park en heeft u werkelijk het gevoel afgesloten te zijn van de buitenwereld. Zorg er wel voor dat u genoeg benzine en proviand bij u heeft, aangezien hier vrijwel geen voorzieningen zijn.


 

Nationaal park Aoraki Mount Cook | Auto Europe

Nationaal park Aoraki/Mount Cook

Dit uitgestrekte park van 700m² kunt u in ongeveer zes uur rijden afleggen. U vindt hier negentien van de twintig hoogste bergtoppen van het land en het is het dus zeker waard om enkele dagen in dit nationaal park door te brengen, zeker met een camper. De meeste bezoekers kiezen voor een verblijf in het dorp, ofwel Mount Cook Village. Vanaf het dorp heeft u namelijk makkelijk toegang tot diverse wandelpaden in het nationaal park, cafés, bars, restaurants en accomodatie. Boek ook enkele activiteiten in het dorp zoals uitstapjes met de boot of mountainbike toers.


 

Auto huren Arrowtown | Auto Europe

Arrowtown

Bijzonder is het oude goudmijnstadje Arrowtown. Naast de schilderachtige huisjes en pittoreske straatjes liggen cafés en restaurants waar u uitstekend kunt lunchen. Eén van de grootste en de meest interessante bezienswaardigheden is de Chinese nederzetting. Er wordt namelijk een demontratie gegeven over hoe een groep mensen naar Nieuw-Zeeland kwam om hun fortuin te zoeken. Het stadje ligt aan de rivier de Arrow waar u zelf kunt proberen goud te zoeken of gewoon van het uitzicht kunt genieten.


 

Auto huren Queenstown | Auto Europe

Queenstown

Queenstown is meer dan bekend bij waaghalzen omdat u hier kunt bungeejumpen, skydiven van 4.000 meter hoog en meer! Gelukkig heeft de stad meer te bieden dan halsbrekende activiteiten. De natuurlijke omgeving van de stad is één van de mooiste van het Zuidereiland. Denk dan bijvoorbeeld aan de Zuidelijke Alpen die de stad omringen en het mooiste meer van Nieuw-Zeeland, Lake Wakatipu. Vergeet ook niet de “Queenstown Trail” te doen. Deze loopt namelijk langs bergmeren, restaurants aan het water en meer schitterende attracties.

Dit artikel is geschreven in nieuw zeeland, roadtrip christchurch. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*