Auto Europe Blog


Valentijnsdag: Auto Europe competitie

Valentijnsdag een dag voor bloemen, chocola, cadeaus en het uitdrukken van je gevoelens naar mensen waarvan je houdt. Hoe is Valentijnsdag eigenlijk ontstaan en hoe denken mensen er eigenlijk over?

Valentijnsdag: Wat is de legende?

Valentijnsdag wordt internationaal jaarlijks gevierd op 14 februari. De legende is dat Valentijn een priester was die leefde ten tijde van de Romijnse Keizer Claudius II. Er van uitgaande dat ongehuwde mannen betere soldaten waren, had Claudius jonge mannen verboden om te trouwen. Valentijn was het daar niet mee eens en voerde in het geheim huwelijken uit.

Toen de keizer hier achter kwam, werd Valentijn ter dood veroordeeld. Gedurende zijn tijd in de gevangenis, wordt verondersteld dat Valentijn verliefd werd op de dochter van een bewaker en voor zijn dood schreef hij een brief en ondertekende deze met “Van jouw Valentijn”. Dit is een uitdrukking die tot vandaag doorgaans wordt gebruikt op Valentijnsdag.

Valentijnsdag: De Facebook Competitie

Dit jaar hebben we besloten om Valentijnsdag extra speciaal te maken door een kans aan te bieden om een Bol.com cadeaubon van €25,- te winnen. Om aan onze Facebook competitie mee te doen wilde wij dat je jouw perfecte Valentijnsdagplan deelt, je beste of slechtste herinnering en of je deze dag leuk vond of haatte.

Onze competitie is helaas nu al ten einde maar je kunt al de ontvangen deelnames hier lezen: Facebook bericht
Mis onze volgende Auto Europe competitie niet en volg ons simpelweg op Facebook: Facebook pagina en misschien lukt het om iets te winnen.

Valentijnsdag: Wat denken mensen?

We hebben vele berichtjes ontvangen en we hebben deze bij Auto Europe met plezier gelezen. Er waren grappige, serieuze en droevige maar al met al kunnen we concluderen dat Valentijnsdag een speciaal moment is gedurende het jaar.

Neem bijvoorbeeld Milusca Edwards die het volgende schreef:  Valentijnsdag is een dag om even stil te staan bij de liefde die je voor elkaar voelt. Een dag om elkaar, partners, vrienden, vriendinnen een speciaal en liefdevol gevoel te geven. Een verwendag noem ik het om extra te laten zien dat je van iemand houd/geeft <3. Wat ik echt heel romantische vind is een (anoniem) kaartje sturen naar iemand waarop je (heimelijk) verliefd op bent. Valentijnskaarten heb ik heel vroeger gehad in mijn tienerjaren <3 <3 <3 maar ik vind het nu heel erg leuk om kaartjes te geven, versturen.

Of een wat mindere ervaring zoals van Michel Henrichs:  Mijn slechtste Valentijnsdag is al weer een kleine 25 jaar geleden. Mijn vrouw en ik hadden toen nog geen jaar verkering. Ik had haar een Valentijnskaart gestuurd en ‘s middags belt ze mij op om te bedanken voor de kaart en voor de mooie bos rozen die werden bezorgd. Alleen de rozen waren niet van mij.

Met zoveel reacties, prachtige verhalen en herinneringen voelen we ons zeer vereerd dat jullie dit met ons wilde delen. Helaas kunnen er maar 2 gelukkige winnaars zijn.

Valentijnsdag: En de winnaars zijn…

Yvonne Brandes

Had het volgende bericht geplaatst:
Ik vond het afgelopen jaar wel leuk. We hadden een mannelijke collega, die ons altijd pestte teruggepakt op Valentijnsdag. Wij hadden zijn vrouw gebeld en gezegd dat wij haar man een Valentijnskaart zouden sturen (Dan wist ze dat de kaart van ons afkomstig was en ze zou het spel meespelen). Op Valentijnsdag kreeg ik van hem een appie met de vraag of ik de kaart gestuurd had, want zijn vrouw was over de rooie gegaan 😁😁. Omdat ik niet wilde liegen heb ik hem alleen verteld dat hij zo’n kaart niet verdiend. Afijn hij had nog een paar collega’s benaderd, maar die wisten van niets. Savonds kreeg ik een appie dat zijn vrouw het verteld had dat wij dat waren, (hadden we afgesproken) en ze heeft leuke kado’s van hem ontvangen, die hij op weg naar huis gekocht had.

Stephan Mulder

Stephan schreef het volgende:
Beste is toen onze zoon is geboren 5 dagen na Valentijn.

Hartelijk gefeliciteerd namens Auto Europe en bedankt voor de deelname.

Dit artikel is geschreven in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*