Auto Europe Blog


Spaarvarkentje

Vakantie bespaartips

We kijken altijd uit vol verwachting uit naar onze vakantie! Waar we uiteraard minder naar uitkijken zijn de kosten die dat met zich meebrengt. Een recente peiling van Auto Europe naar het gedrag van de Europese vakantieganger toont aan dat Europeanen gemiddeld € 2542,- uitgeven aan een tweeweekse vakantie.

Accommodatie, tickets, eten en drinken, uitjes en activiteiten ter plaatse zorgen ervoor dat op vakantie gaan best duur kan worden. We hebben voor u wat bespaartips op een rijtje gezet die er wellicht voor kunnen zorgen dat u de kosten wat kunt drukken.

Bespaartip 1: Eet slim

Uit eten tijdens de vakantie kan één van de duurste activiteiten zijn. In toeristische gebieden zijn de prijzen vaak buitensporig hoog. Een goed alternatief is een hotel te boeken met het ontbijt inbegrepen. Hierdoor kunt u ‘s ochtends een goed ontbijt nuttigen dat u de energie geeft om de dag van vakantieactiviteiten met een goedgevulde maag te beginnen.

In een lokale supermarkt of op een markt inkopen doen kan veel geld schelen. Met wat brood, snacks, fruit en broodbeleg kunt u gemakkelijk de rest van de dag tot het moment van het avondeten overbruggen.

Bespaartip 2: Winkel verstandig

Velen onder ons mogen graag winkelen op de vakantiebestemming. De verleiding om eens flink wat geld uit te geven kan groot zijn, echter vaak voor zaken die we ook thuis kunnen kopen en dan ook nog eens voor veel minder.

Souvenirs voor familie en vrienden hoeven helemaal niet duur te zijn, maar vermijd de toeristische straatjes en winkeltjes en kijk simpelweg eens in wat lokale winkels buiten het toeristische gebied. Soms kan onderhandelen of afdingen (afhankelijk van het land en de cultuur) u ook een eind op weg helpen goedkoper uit te zijn.

Bespaartip 3: Gebruik een creditkaart

Het is niet te voorkomen dat u wat contant geld bij de hand moet houden als u op reis bent. Dat hoeft niet veel te zijn als u ook gebruik maakt van een creditkaart. Dit beschermt niet alleen tegen fraude een diefstal, maar het kan ook de meest efficiënte manier van winkelen zijn.

Vaak kosten creditkaart transacties niets extra´s en tegen een kleine vergoeding kan er ook contant geld uit de geldautomaat verkregen worden. Bij sommige banken kunt u zelfs een creditkaart aanschaffen die met verschillende munteenheden werkt, zodat u geen omwisselkosten heeft bij een betaling in het buitenland.

Bespaartip 4: Een auto huren

Het is altijd prettig bewegingsvrijheid te hebben en niet afhankelijk te moeten zijn van het openbaar vervoer. Ter plaatse een auto huren kan daarvoor de oplossing zijn en soms zelfs goedkoper dan het openbaar vervoer, afhankelijk van de grootte van het reisgezelschap.

Auto Europe met meer dan 60 jaar ervaring en 20.000 verhuurlocaties in 180 landen kan u daarbij uitstekend van dienst zijn met een uitmuntende service en de laagste autoverhuur prijzen. Bel ons vandaag nog op voor een vrijblijvende offerte.

Als u nog andere bespaartips heeft voor tijdens de vakantie, laat het ons dan gerust hieronder weten. We zijn benieuwd!

Dit artikel is geschreven in besparen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*