Auto Europe Blog


Hond in huurauto

Uw hond mee in de huurauto

Ieder jaar een herkenbaar beeld op parkeerplaatsen langs de snelweg: honden die aangelijnd wachten tot hun baasje terugkomt van een toiletbezoek. Helaas ’vergeten’ sommige hondenbezitters hun hond weer mee te nemen. Uw huisdier achterlaten hoeft helemaal niet! Uw trouwe viervoeter kunt u namelijk ook meenemen, als u met een huurauto op reis bent.

Transportbox

Bij verschillende autoverhuurbedrijven is het toegestaan om een huisdier in de kofferruimte of op te achterbank te vervoeren. De dierenbezitter is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van het dier. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw huisdier veilig te vervoeren, zoals bijvoorbeeld een hondenautogordel of een transportbox – waarbij de laatste mogelijkheid wordt aanbevolen. De vraag naar zulke transportboxen is echter zo gering, dat u dergelijke boxen – momenteel – niet bij uw huurauto kunt boeken. U moet dus zelf voor de veiligheid van uw huisdier zorgen.

Het is belangrijk dat het huisdier beschermd is tegen bagage en bij onverwacht remmen niet naar voren in de auto wordt geslingerd. Ook mag het dier tijdens de rit niet vrij door de auto bewegen of u tijdens het rijden storen. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is, vooral in warme vakantiebestemmingen als Spanje, de Canarische Eilanden of Portugal: laat uw viervoeter nooit achter in een dichte auto! In de brandende zon kan de temperatuur in een auto oplopen tot wel 60 tot 70 graden Celsius. Zorg er daarom ook voor om genoeg drinkwater voor uw huisdier mee te nemen.

Honden vegen hun poten niet

Honden verliezen haren en vegen hun poten niet, dus daarom is het verstandig een hondendeken neer te leggen om vlekken te vermijden. Let er op dat alle hondenharen opgeruimd zijn, voordat u uw huurauto inlevert, anders moet het autoverhuurbedrijf een extra reiniging op uw kosten doorvoeren.

Of u uw hond nu naar een hondenpension brengt of hem gezellig meeneemt, dat is altijd stukken beter als hem zomaar ergens achterlaten. Als u uw hond op vakantie wilt meenemen, bekijk dan van te voren of huisdieren zijn toegestaan op uw vakantieaccomodatie.

Goede reis!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Auto huren, Vakantie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Uw hond mee in de huurauto

 1. L. says:

  Hallo TIrza,

  Welk auto verhuurbedrijf laat honden toe dan?

  Ik verneem het graag.

  • Thirza says:

   Beste Leidy, Hiervoor kun je het beste contact opnemen met de locatie van het autoverhuurbedrijf dat jouw voorkeur heeft of je kunt ons bellen op 0800 022 75 47 en vragen om de contactgegevens van de locatie. Het is handig wanneer je weet waar en wanneer je een auto wilt huren, zodat onze reserveringsmedewerker je ook kan helpen bij het vinden van de beste prijs voor een huurauto. Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*