Auto Europe Blog


USA: dekkingen voor uw huurauto uitgelegd

Behalve voor de beste tarieven, zorgen wij er ook voor dat u de beste dekkingen heeft voor uw huurauto in de USA. Samen met Auto Europe een auto huren in de USA is het begin van een zorgeloos avontuur. U hoeft niet uit te zoeken wat wel en niet te verzekeren, want wij bieden een volledig inclusieve dekking voor het rijden in de Verenigde Staten. U kunt zich richten op het plannen van uw trip in plaats van u bezig te houden met de ditjes en datjes rondom uw huurauto.

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende dekkingen die in onze tarieven voor uw autohuur in de Verenigde Staten zijn inbegrepen.

  • Aansprakelijkheidsverzekering/ Liability Insurance (LI): Dekking tot het minimaal vereiste bedrag zoals vereist door de staat waar u de auto huurt. Varieert van staat tot staat, dus belangrijk het contract goed door te lezen. Dekt verwondingen en schade aan een andere persoon of object, buiten het voertuig, als gevolg van een ongeluk dat u heeft veroorzaakt.
  • Additionele Aansprakelijkheidsverzekering/ Additional Liability Insurance (ALI): Dekt verwondingen en schade aan een andere persoon of object, buiten het voertuig, als gevolg van een ongeluk dat u heeft veroorzaakt tot $1.000.000.
  • Volledige cascoverzekering/ Collision Damage Waiver (CDW) en Diefstalverzekering/ Theft Protection (TP): Deze dekking geeft protectie tegen schade bij een ongeval met of diefstal van het voertuig. U heeft geen eigen risico en u hoeft geen extra verzekeringen te kopen aan de balie. Soms is hier ook een verzekering voor wielen, banden en glas aan verbonden; lees de voorwaarden tijdens het boeken.
  • Onverzekerde Bestuurder Bescherming/ Uninsured Motorist protection (UMP): Meestal inbegrepen. Deze verzekering is voor het geval dat iemand anders een ongeluk veroorzaakt en die persoon geen of onvoldoende verzekering heeft afgesloten.

Route 66Zoals u ziet zijn de dekkingen zoals hierboven benoemd inbegrepen in de tarieven die Auto Europe aanbiedt en zorgt dit ervoor dat u zorgeloos een auto kunt huren in de VS. Nochtans blijft het belangrijk goed te weten waarvoor u verzekerd bent en waarvoor niet. Lees daarom uw voucher goed door. Uiteraard zijn er nog wel kosten lokaal te betalen als u extra’s aankoopt, zoals kinderzitjes, GPS, e.d. Voor het toevoegen van extra bestuurders (vaak kosten aan verbonden) geldt dat die meeverzekerd zijn volgens de algemene verzekeringsvoorwaarden zoals vermeld in uw voucher.

Op het moment dat u in de USA uw huurauto afhaalt kan het zijn dat men u nog extra verzekeringen aanbiedt. Het is daarom belangrijk te weten wat u al wel en niet heeft verzekerd. Hieronder een aantal opties die aangeboden kunnen worden:

  • Persoonlijke Ongevallenverzekering/ Personal  Accident Insurance (PAI): Dekt medische kosten en overlijden door een ongeval voor de huurder en passagiers gedurende de huurperiode.
  • Persoonlijke Inboedelverzekering/ Personal Effects Coverage (PEC): Verzekert de persoonlijke inboedel en die van de directe familieleden in de huurauto.
  • Pechhulp Plus/ Road Side Plus (RSP): Dekt onder andere sleutelverlies, buitensluiten, brandstoflevering als de auto zonder komt te staan, etc.
  • Pechhulp/ Road Side Assistance: Dekt stilstand door mechanische storingen en ook zaken zoals het vervangen van banden, batterij, etc.

Met andere woorden, een auto huren via Auto Europe dekt schade aan het voertuig en heeft een aansprakelijkheidsverzekering inclusief. Lokaal kunt u extra verzekeringen toevoegen voor extra dekkingen voor uzelf, familieleden en inboedel.

Waar vindt u alle informatie? Alle bovengenoemde informatie vindt u tijdens het boeken onder de tabbladen Voorwaarden en Lokale toeslagen als u op “Prijsdetails”  klikt. Voor hulp of andere vragen kunt u ons bellen op het gratis telefoonnummer 0800 – 022 75 47 of ons een e-mail sturen via de website. Ons team staat 7 dagen per week voor u klaar!

We wensen u een veilige reis toe!

Dit artikel is geschreven in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*