Auto Europe Blog


Tolwegen Italië, Frankrijk en Amerika

Tolwegen: Italië, Frankrijk en de USA

Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. En de reizigers onder ons die graag flexibel zijn en het land per auto willen verkennen zullen dus ook vaak tolwegen tegenkomen. Aangezien de regels per land nogal kunnen verschillen geven we in deze blog een korte beschrijving van de tolwegen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië.

USA

In de Verenigde Staten zijn er diverse wegen waarop tol wordt geheven. Op vrijwel alle tolwegen kunt u gewoon met contant geld of met een creditcard betalen. Het is tevens mogelijk om de tol elektronisch te voldoen. Aangezien het wegens het grote aantal staten nogal verschilt met welk systeem er wordt gewerkt vindt u hier meer informatie. Wanneer u een auto huurt via Auto Europe dan zijn er een aantal verhuurbedrijven die een Toll Pass Service aanbieden. Meer informatie hierover vindt u in de Algemene Voorwaarden of bij het lokale verhuurbedrijf.

Italië

De autosnelweg wordt in Italië autostrada genoemd en bestaat voor het grootste gedeelte uit tolwegen. De hoogte van de te betalen tol wordt berekend aan de hand van de klasse van uw auto. In Italië kunt u tol betalen met zowel contant geld als met de grotere en bekende creditcards. Betaalt u met een creditcard let u dan op de borden boven de rijbaan die ’Carte’ aangeven. Naast deze algemeen bekende manieren van betalen kunt u ook gebruik maken van andere diensten die het rijden via de tolwegen vergemakkelijken.

Via Card – Met de Via Card kunt u gebruik maken van de tolpoorten die met de borden ‘Carte’ staan aangegeven. Deze kaarten kunt u op diverse verkooppunten aanschaffen, zoals bij tabakswinkels en bij tankstations langs de autostrade. De kaarten zijn te koop voor de vaste bedragen van vijfentwintig, vijftig en vijfenzeventig euro. Houdt u er rekening mee dat deze kaart niet wordt geaccepteerd op Sicilië.

Telepass – Telepass maakt gebruik van het elektronische betaalsysteem On Board Unit (OBU). Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de Telepass: Telepass Family, Telepass met de Via Card en de Telepass Ricaricabile. De Telepass Family dient gelinkt te zijn aan uw creditcard. U kunt er ook voor kiezen om de Telepass te linken aan uw Via Card. In dit geval dient dan uw Via Card gelinkt te zijn aan uw creditcard. Voor het gebruik van de Telepass Ricaribile is er geen creditcard vereist. Let erop dat u gebruik maakt van de rijbaan die de borden ’Telepass’ aangeven.

Frankrijk

Tol betalen in Frankrijk kan op drie manieren; met contant geld, met creditcard en met een elektronisch systeem genaamd Télépéage. Het is echter wel raadzaam om, zelfs wanneer u met creditcard wilt betalen, altijd contant geld bij de hand te hebben mocht uw creditcard niet werken of niet worden geaccepteerd. Het systeem Télépéage wordt ook wel Liber-t genoemd.

Tip: neem in bijzondere gevallen, zoals bij een openstaande slagboom, altijd eerst contact op met de beheerder via de intercom. Hiermee voorkomt u een eventuele boete.

Auto Europe wenst u een fijne reis toe! 🙂

Dit artikel is geschreven in Autoverhuur, tolwegen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*