Auto Europe Blog


Toerist of reiziger?

Twee woorden die overeen komen, maar nogal verschillende associaties kunnen oproepen: Bij het woord reiziger zou u kunnen denken aan een reis van minstens drie maanden, zwervend door één of ander onherbergzaam gebied, levend van de “bijzonder” uitziende gerechten uit de lokale keuken. Bij het woord toerist kunnen gedachten opkomen als het bezoeken van alle toeristische attracties met overnachtingen in een hotel en altijd met een reisboek bij de hand. Een nuance vindt u in deze blog.

Onthoud dat, wanneer u reist, het land waar u zich bevindt niet is gemaakt om het aangenaam voor u te maken. Het is gemaakt om het voor de eigen bevolking aangenaam te maken.”

Clifton Fadiman

Maak eens een praatje met een lokale bewoner

Maak eens een praatje met een lokale bewoner

Volgens de Van Dale is een toerist iemand die voor zijn of haar plezier op reis gaat en is een reiziger iemand die van de ene naar de andere plaats trekt. Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat een reiziger geen plezier beleeft of kan beleven aan het trekken van de ene plaats naar de andere. De definitie van reizen lijkt echter wel meer een opening te laten voor het onverwachte: een onverwachte wijziging in een planning of een onvoorziene situatie die in de stad plaatsvindt hoeft het plezier van een reiziger niet te bederven. Een reiziger kan eventueel gemaakte plannen loslaten, aanvaarden dat de dingen niet altijd lopen zoals we hopen en zich laten leiden door de mogelijkheden die er wel zijn. Wanneer een toerist tegen een situatie aanloopt die het vastomlijnde plan in duigen doet vallen, zal hij of zij waarschijnlijk maatregelen ondernemen.

Nog een associatie kan zijn dat een reiziger de dingen neemt zoals ze komen, hier het beste van maakt en zich niet van zijn stuk laat brengen voor de rest van de reis. Een toerist zou ervoor kunnen kiezen om steen en been te klagen en dan maar door te gaan met de volgende geplande activiteit op de lijst.

Reizen is meer dan het bekijken van bezienswaardigheden; het is het ondergaan van een diepe en blijvende gedaantewisseling, die je ideeën van het leven veranderen.”

Miriam Beard

Een toerist heeft vaak thuis al een lijstje opgesteld van activiteiten en toeristische trekpleisters die gedaan en gezien moeten worden. Of waar tenminste foto’s van moeten worden genomen als bewijs dat men hier echt is geweest. Het binnengaan van een historische bezienswaardigheid is misschien minder belangrijk. Een reiziger heeft niet zozeer een plan, maar wellicht meer een doel: de stad ervaren. Dit kan betekenen dat een reiziger een praatje maakt met wat mensen aan het aangrenzende tafeltje in een café in München en diezelfde avond geniet van een huiselijk diner bij één van hen thuis. Of een reiziger vraagt bijvoorbeeld enkele surfers in Sydney hoe een beginneling het beste kan leren te surfen.

Reizen is het enige dat je rijker maakt.”

Onbekend

Wat is uw droomreis?

Wat is uw droomreis?

Zie deze blog als een uitdaging. Een uitdaging om uw prioriteiten opnieuw te bekijken en te bedenken waar uw eigen interesses liggen. Liggen deze daar waar toevallig ook de toeristische plekken zijn, geen probleem; deze plekken zijn populair met een reden. En een beetje onderzoek doen van tevoren om te zien wat het land en de stad bieden kan ook geen kwaad. Maar probeer tijdens uw volgende reis een open houding en een open hart te hebben. Probeer interactie te hebben met een inwoner; uiteindelijk zijn het de mensen die de stad maken zoals deze is.

En om ook die steden en dorpen te bereiken die wat verder weg liggen kunt u het beste een auto boeken via Auto Europe. En een praatje maken met iemand gaat al helemaal makkelijk als de ijsbreker die prachtige sportwagen is die u heeft gehuurd 😉 . Heeft u met plezier deze blog gelezen? Laat dan een bericht achter of deel dit op uw eigen pagina.

Als je geen tijd hebt om het goed te doen, wanneer zul je het overdoen?”

John Wooden

 

Dit artikel is geschreven in Autoverhuur, Reizen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*