Auto Europe Blog


Romantische Straße

De Romantische Strasse in Duitsland

Er is geen andere Duitse route die zo populair is als de Romantische Straße. De route loopt grotendeels langs een oude handelsroute en langs een aantal middeleeuwse plekken die deze weg erg geliefd maakt bij toeristen.

 

Auto huren Duitsland | Auto Europe

 

Deze route is na de Tweede Wereldoorlog gecreeërd om het Duitse toerisme te stimuleren. Tegenwoordig is de route nog altijd populair bij bezoekers over de hele wereld. De Romantische Straße start in Würzburg en doet drie ommuurde steden aan die gesticht zijn in de middeleeuwen: Dinkelsbühl, Nördlingen en Rothenburg ob der Tauber. Vervolgens gaat de route richting het zuiden door Augsburg en eindigt de route in het glorieuze Beieren te midden van de Alpen, in de buurt van Slot Hohenschwangau.

 

Auto huren Duitsland | Auto Europe

 

In de historische dorpjes die u onderweg tegenkomt vindt u schitterende oude kerken, diverse bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en goed bewaarde architectuur zodat u zich in de middeleeuwen waant. Andere redenen om de Romantische Straße af te leggen zijn de prachtige kastelen met weelderige interieuren en goed onderhouden tuinen, ommuurde steden die vrijwel in tact zijn en kathedralen met gotische torens.

 

Auto huren Füssen | Auto Europe

 

Begin in het midden van Duitsland, in Würzberg, en rijd de volledige route tot aan Füssen in het zuiden en zie wat voor een rijke cultuur en geschiedenis Europa heeft. De moderne toerist zal graag een app gebruiken die meer informatie biedt over de toeristische trekpleisters en met behulp van een interactieve kaart meer laat zien van de omgeving. Begin uw reis in Frankfurt met voordelig een auto huren via Auto Europe en geniet van de pure magie van de Romantische Straße in Duitsland.

 

Auto huren Duitsland | Auto Europe

 

Dit artikel is geschreven in Duitsland, romantische strasse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*