Auto Europe Blog


Rock on

Reizen als een rockster

Als rocksterren ergens bekend om staan is het wel dat ze op tournee gaan. En of ze dat nu rond de wereld doen of op een bepaald continent, elke avond zijn ze weer op de bühne te vinden in de volgende grote stad. Het is een levensstijl die deels doet denken aan die van de nomaden. Maandenlang fungeert hun koffer als kledingkast en toch spelen ze het klaar om het te doen lijken als een heerlijke, opwindende en glamoureuze manier van leven. Het zal die speciale factor zijn die menig ster heeft. Echter, niet iedereen eist een bubbelbad in zijn limousine bij het verkennen van een nieuwe stad (hoewel onze luxe huurauto’s zeer zeker een kijkje waard zijn). Komt er dan eindelijk een einde aan het zenuwslopende fenomeen dat op tournee gaan heet, dan heeft menig muziektalent een favoriete plek om zich weer op te laden. Hier leest u enkele van onze favorieten:

Londen: Björk

Er zijn vele artiesten die van Londen hun tweede thuis hebben gemaakt, zoals Phil Collins, sir Paul McCartney, Annie Lennox en Noel Gallagher. De meest unieke artiest die in dit rijtje thuis hoort is de IJslandse zangeres, Björk. Zij beschouwt Londen als de stad die haar compleet steunt in haar vrije expressie van avant-garde. Deze metropool is zodanig gewend aan het brede scala van diverse expressies dat een artiest vrij is om te dragen wat ze maar wilt, hoe eigenaardig soms ook, zonder dat de verfijnde plaatselijke bewoners op- of omkijken. Hoewel Björk met haar gezin is teruggekeerd naar IJsland blijft ze verbonden aan diverse projecten in Engeland.

Cabo San Lucas: Sammy Hagar

Cabo San Lucas

Lands End in Cabo San Lucas

Het is moeilijk voor te stellen dat een rondreizend muzikant een thuis kan hebben, maar de voormalige leadzanger van Van Halen, Sammy Hagar, heeft zijn thuis gevonden in Cabo San Lucas, Mexico. Geen wonder als je denkt aan het idyllische weer, de saffierblauwe zee en het dramatische Lands End. Zowel bezoekers als bewoners vinden inspiratie in de geweldige golven en verlaten strandduinen. Hongerige fans die hopen een glimp op te vangen van de levensstijl van deze rocklegende hebben geluk. Het is in deze kuststad dat Hagar een eigen tequila merk op de markt heeft gebracht, evenals een restaurant en een cantina met dezelfde naam: Cabo Wabo. Cabo San Lucas heeft alles wat het hart van een rock-‘n-roller begeert.

Parijs: Joni Mitchell

Weinig mensen kunnen de charme van Parijs weerstaan, dus er was keuze uit genoeg artiesten die gegrepen zijn door de romantische lichtstad. De uiteindelijke keus is gevallen op de zoetgevooisde Canadese Joni Mitchell, die in 1973 het nummer “Free Man in Paris” uitbracht. Een lied dat vertelt over een vakantie in Frankrijk die haar het gevoel gaf “unfettered and alive” (“ongebonden en levend”) te zijn. Vakantie betekent de dagelijkse stress loslaten. Zoals Joni “wander down the Champs Elysées, going café to cabaret” zong, zo zijn vele dromers u voorgegaan in deze stad.

Tokio: Gwen Stefani

Tokio, Japan

Doe inspiratie op in de kleurrijke straten van Tokio!

Poppunk prinses en stijlicoon Gwen Stefani heeft haar Zuid-Californische achtergrond verruilt voor het inspirerende Tokio, Japan. Ze vond inspiratie in de creatieve DIY-cultuur (“Do It Yourself”) in het artistieke Harajuku district op het gebied van vooruitstrevende mode en muzikale ondernemingen. Tokio is een meer dan opwindende stad om te bezoeken. De stad kent twee soorten tempo’s: ervaar de serene rust in het heiligdom van Meji of laat je onderdompelen in de hoogbouw van het Shinjuku district, met haar vele baanbrekende clubs, boetieken en eetgelegenheden. Tokio is ook de plek waar een aantal historische rock-‘n-roll momenten hebben plaatsgevonden. Ook heeft de stad zo haar eigen lokale muziek scène met een reeks fantastische Japanse rock bands.

Saint-Tropez: Vrijwel iedereen

Meer dan een halve eeuw geleden heeft de buitengewoon beruchte Franse actrice Brigitte Bardot deze kleine gemeenschap op de kaart gezet met de film “Et Dieu… créa la femme”. Sinds enkele jaren is Saint-Tropez een favoriet geworden voor grote sterren als Beyoncé en Jay-Z, Rihanna, Avril Lavigne, Elton John en Bono. En dit is geen wonder met de relaxte strand cultuur, de prachtige Mediterraanse haven en de glamour van de Franse Rivièra die je overal rijkelijk terugvindt.

Het is zeker niet zo dat wij groter zijn dan de Beatles, maar Auto Europe heeft al meer dan zestig jaar klanten voorzien van huurauto’s en we zijn van plan dat nog veel langer te doen. Wat uw bestemming ook is Auto Europe heeft dé auto voor u, voor de beste prijs. Met meer dan 20.000 locaties wereldwijd verspreid kunnen we u aan de auto helpen die u wenst. En zeker met onze nieuwe luxeuze autoverhuur en chauffeur services! Wanneer u telefonisch contact met ons opneemt op ons gratis telefoonnummer, 0800-022 75 47, duurt het slechts enkele minuten om een huurauto te boeken. Bel ons vandaag nog en bereidt u voor op uw eigen wereldtour!

Dit artikel is geschreven in Reizen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*