Auto Europe Blog


Ras al-Khaimah

Ras al-Khaimah | Paradijs tussen zee en woestijn

Iedereen denkt bij het woord “vakantie” aan zon, zee en strand maar naast deze criteria is een vakantie ook een goede mogelijkheid om eens voor een hele andere bestemming te kiezen. Dankzij de groei van de nationale luchtvaartmaatschappij Emirates zijn diverse plaatsen in de Verenigde Arabische Emiraten populair geworden als vakantiebestemming zoals Ras al-Khaimah, vooral in de winter.

Auto huren Ras al-Khaimah | Auto Europe

Uitzicht van Ras al-Khaimah

Een plaats die nog niet goed bekend staat als bestemming voor een winterzonvakantie is het emiraat Ras al-Khaimah. Dit emiraat ligt ten noorden van het Arabisch schiereiland, kijkt uit over de Perzische Golf en ligt op ongeveer een uur rijden van de internationale luchthaven van Dubai en op minder dan drie uur rijden van de hoofdstad Abu Dhabi.

Auto huren Arabische Emiraten | Auto Europe

Bithnah fort in Fujairah, Ras al-Khaimah

Ras al-Khaimah is de ideale vakantiebestemming voor toeristen die rust zoeken, ongeacht de leeftijd. Het emiraat kent zeer gevarieerde landschappen zoals schitterende bergen, een rood zand woestijn, weelderige groene vlaktes, beekjes en vijvers en heeft ongeveer driehonderdduizend inwoners. Hier zijn niet alleen vele historische bezienswaardigheden, zoals forten, maar ook verlaten dorpen. De Arabische cultuur is alomtegenwoordig in Ras al-Khaimah en toeristen worden hier goed behandeld. Vergeet niet dat de islam hier de officiële religie is en hoewel er een tolerantie heerst voor aanhangers van andere godsdiensten is het goed om de tradities en gewoonten van het land te respecteren.

Het archeologische erfgoed van dit emiraat is indrukwekkend, evenals de culturele geschiedenis. De landschappen zijn onder te verdelen in vruchtbare vlaktes, majestueuze bergen, kuststranden en de woestijn. Archeologische opgravingen hebben bewezen dat er sinds 5000 v.C. geavanceerde beschavingen in dit gebied leven. De geschiedenis is goed terug te zien in het “Museum of Ras Al Khaimah“.

De woestijn van Ras al-Khaimah | Auto Europe

De woestijn van Ras al-Khaimah

Vanwege de diversiteit van dit emiraat worden hier uiteenlopende activiteiten aangeboden waaronder watersporten, cruises, kamperen in de woestijn, golfen en u kunt de bergen in trekken. Voor alle strandliefhebbers is er een vierenzestig kilometer lang wit zandstrand met glashelder water; dit is een paradijs voor mensen die graag ontspannen. Reizigers die liever actief bezig zijn kunnen bijvoorbeeld met goed getrainde gidsen naar de woestijn reizen. Dit is een fascinerende wereld die vrijwel onaangetast is. Degenen die het aandurven kunnen, net als de bedoeïnen, een nacht onder de sterrenhemel doorbrengen.

Dit artikel is geschreven in auto huren verenigde arabische emiraten, Ras al Khaimah. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*