Auto Europe Blog


Pasen

Bijzondere paastradities

Pasen en de vele paastradities staan weer voor de deur! En om optimaal van de voordelige prijzen van Auto Europe te profiteren raden wij aan om niet te lang te wachten om uw huurauto te boeken. En bent u geïnteresseerd in écht lage prijzen, meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. Hier vindt u enkele van onze favorieten.

In Griekenland wordt Pasen zeer uitbundig gevierd door de inwoners van Corfu: eieren worden beschilderd, paasbrood wordt gebakken en vanaf ’grote donderdag’ (Witte Donderdag) wemelt het op straat van de koren en muziekkorpsen die liederen ten gehore brengen. Maar het meest bijzondere ritueel is dat er de zaterdag voor Paaszondag om 11.00u ’s ochtends rode aardewerken kruiken vanaf balkons worden gegooid. Dit gebeurt overal op Corfu en zou volgens de traditie worden gedaan om kwade geesten af te schrikken. Een andere verklaring is dat het een uiting van woede is wegens het verraad dat Judas pleegde aan Christus. Hoe dan ook, het levert zeer zeker een aardig en hoogst opmerkelijk schouwspel op.

Er waren voor Judas dertig zilverstukken nodig om Jezus te verraden. In Zuid-Amerikaanse landen, voornamelijk in Brazilië, bestaat de traditie dat er een levensgrote beeltenis van Judas wordt gemaakt bestaande uit stro, doeken of papier. Terwijl het door de stad heen wordt gedragen wordt de beeltenis geslagen met stokken. Uiteindelijk wordt de beeltenis vlakbij een kerk of begraafplaats opgehangen en verbrand. De uitvoering van deze gebeurtenis varieërt per stad, maar is een zeer populaire bezienswaardigheid voor toeristen.

Scoppio del Carro

Scoppio del Carro

In Italië vindt er met Pasen een traditie plaats die haar oorsprong vindt in de tijd van de eerste kruistochten. Het ritueel speelt zich af in Florence en heet Scoppio del Carro. Een man uit Florence kreeg als beloning voor zijn heldhaftigheid tijdens een belegering drie vuurstenen van zijn commandant, die afkomstig waren uit de Heilige Grafkerk in Jeruzalem. Deze werden naar Toscane gebracht en liggen nog altijd in de Santi Apostoli. Het werd een gewoonte om met Pasen een ‘heilig vuur’ aan te maken met deze vuurstenen.

Het creeëren van dit vuur is heden ten dage ietwat gemoderniseerd; tegenwoordig wordt er een grote ossenkar gevuld met vuurwerk en door de stad heen naar de kathedraal geleid, en aangestoken met behulp van een namaakduif. Het spoedige verloop van dit ritueel wordt gezien als het teken van een voorspoedig jaar.

 

Dit artikel is geschreven in Auto huren, stedentrip. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*