Auto Europe Blog


Apps

Papierloos op reis

Kaart? Check. Rekenmachine? Check. Reisgids? Check. Weinig mensen zullen vandaag de dag nog hun reis met een dergelijke checklist beginnen. Vrijwel iedereen heeft een smartphone, tablet, iPad of een ander soort handig instrumentje dat papier overbodig lijkt te maken. Paspoort uitgezonderd. Maar omdat deze apps toch eigenlijk wel heel erg handig zijn hebben wij een overzicht gemaakt van apps die op reis zeker van pas kunnen komen, zodat u papierloos op reis kunt.

1. Wi-Fi Finder
We kunnen al bijna niet meer zonder. Internet. Maar hoe vernuftig smartphones ook zijn, zonder internetverbinding zijn ze een stuk minder interessant. Deze app maakt gebruik van de GPS-functie om het dichtsbijzijnde Wi-Fi netwerk te vinden, zonder dat u eerst verbinding hoeft te maken. U kunt kiezen uit zowel betaalde als gratis netwerken. Met meer dan 650.000 locaties in 144 landen kunt u het thuisfront overal ter wereld op de hoogte houden.

2. Foodspotting
U kent het vast wel. U bent aan de andere kant van de wereld omdat u eens vakantie wilde vieren in een land met een totaal andere cultuur, taal, gebruiken en keuken. En hoewel het erg aanlokkelijk is om een dergelijk avontuur aan te gaan, niets is vervelender dan niet kunnen genieten van de plaatselijke keuken omdat u de taal niet spreekt en geen idee heeft wat u wel, of juist niet, moet bestellen. Het spreekwoord “een foto zegt meer dan duizend woorden” is dan ook zeer van toepassing op deze app. Met behulp van zelfgemaakte kiekjes laten fijnproevers overal ter wereld zien welke gerechten hen het meest bevallen. En het leuke aan deze app is dat het alleen mogelijk is om positieve feedback te geven, omdat in deze app het eten waar men van houdt centraal staat. Heerlijk.

3. Weather Pro
Nederlanders zijn wel bikkels die hun fiets niet laten staan voor een buitje, maar ook wij zijn soms toe aan een welverdiende zonnige vakantie. Deze app laat u waar ook ter wereld zien wat de temperatuur, luchtdruk en windkracht is, evenals zevendaagse verwachtingen en satellietbeelden.

4. Zeker op reis
Dit is een app die u natuurlijk niet hoopt te hoeven gebruiken wanneer u op reis bent, maar desalniettemin kan deze app in vele situaties een uitkomst zijn. Naast een handige woordenboek met 400 woorden in diverse talen kunt u met deze app informatie vinden over ziekte wanneer u op reis bent, een medicatie en vaccinactie overzicht, gezondheid tips en contactgevens per land van ambassades, ziekenhuizen en alarmcentrales. Niet de meest leuke app, maar zeker wel een nuttige.

5. XE Currency
Niet teveel uw hoofd willen breken over de prijs van dat beeldige jurkje, of hoeveel euro’s dat intrigerende uitheemse souvenir kost? Deze app doet al het rekenwerk voor u. Of u nu de stand van de meest recente wisselkoers wilt weten of vlug een bedrag wilt omrekenen, dit de app die u zoekt.

Al deze apps zijn beschikbaar voor de iPhone en Android.

Heeft u een tip voor een handige app op reis? Deel deze dan met ons. Auto Europe wenst u fijne reizen toe voor het komende jaar.

Dit artikel is geschreven in reis apps, Social media. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*