Auto Europe Blog


Ophaalprocedures voor uw huurauto

Als u vaker een auto heeft gehuurd, dan weet u ook dat het niet altijd even gemakkelijk is om op een luchthaven de balie van de verhuurder te vinden. De autoverhuurders zitten soms verspreid over de luchthaven en er worden verschillende ophaalprocedures gehanteerd door de verschillende bedrijven. Maar maakt u zich geen zorgen, want in dit artikel leggen we haarfijn uit wat de verschillende situaties kunnen zijn, zodat u de volgende keer goed voorbereid bent voor het ophalen van uw huurauto.

Weet wie uw autoverhuurder is

De daadwerkelijke autoverhuurder ziet u bij het boeken van uw huurauto op onze website en op de eerste pagina van uw voucher. U ziet op uw voucher twee kaders afgebeeld. Het eerste (links) heeft het kopje “Informatie voor het ophalen” en het kader rechts het kopje “Informatie voor het inleveren”. In deze kaders ziet u de naam van de daadwerkelijke autoverhuurder, aangegeven onder “Verhuurder:” Dit is het bedrijf waarvan u de balie dient te vinden. Auto Europe zelf is geen autoverhuurbedrijf, wij zijn bemiddelaar en hebben geen balie op de ophaallocaties. Wij hebben geen auto’s in ons bezit, maar we werken samen met vele nationale en internationale autoverhuurders over de gehele wereld.

De balie is binnen of buiten het terminalgebouw

Veel autoverhuurbedrijven hebben hun balies binnen het terminalgebouw, vaak bij elkaar in dezelfde ruimte. Op het vliegveld wordt dit meestal aangegeven met een bordje welke de locatie van de autoverhuurbalies aangeeft of bewegwijzerd. U vindt daar de balies, maar uiteraard zult u daarna in het algemeen met een medewerker moeten meegaan naar de plek waar de huurauto geparkeerd staat.

Autoverhuurders

Verzeker u ervan wie precies uw autoverhuurder is!

Lees goed de voorwaarden door op onze website en op uw voucher. Alhoewel een verhuurder zich binnen het terminalgebouw kan bevinden, wil dat niet zeggen dat zij de balie in het gebied hebben waar de meeste verhuurders zitten. Soms kunnen de balies zich ook in een ander gebouw bevinden op de luchthaven, vaak op korte afstand gelegen van de terminal.

Een andere ophaalprocedure is die van de zogeheten “meet & greet”.  U wordt dan opgewacht door een medewerker van het verhuurbedrijf die een bordje met uw naam erop of de naam van het verhuurbedrijf zichtbaar heeft in de aankomsthal. De medewerker brengt u dan direct naar de auto waar u ook het administratieve gedeelte afhandelt. U hoeft dan niet naar een balie toe te gaan.

De balie is niet op het vliegveld

Als de balie niet op het vliegveld is, dan zult u eerst  naar de ophaallocatie gebracht worden. Op uw voucher is aangegeven hoe u er komt, dus lees uw voucher goed door.

Ook hier gebruiken verhuurbedrijven soms de “meet & greet” procedure. Men haalt u op in de aankomsthal en brengt u naar de shuttle bus die u naar de ophaallocatie brengt. Meestal echter zult u zelf de shuttle bus moeten vinden (wat ook op uw voucher is aangegeven). Sommige verhuurbedrijven, vooral de grotere, hebben hun eigen shuttle bus, maar de meeste verhuurders maken gebruik van een gezamenlijke shuttle bus die de verschillende locaties van de verhuurbedrijven aandoet.

Als u moeite heeft de ophaallocatie te vinden kan uw voucher u van dienst zijn. Op de voucher staan twee telefoonnummers aangegeven: die van de verhuurder (onder “Verhuurder:”) en die van Auto Europe (linksboven op uw voucher).

Stadslocaties en treinstations

Als u uw auto niet op de luchthaven wilt ophalen of inleveren, dan kunt u ook terecht op andere locaties. Veel verhuurbedrijven hebben ook ophaallocaties in de stad of op treinstations. Let goed op de openingstijden van deze locaties, want die zijn vaak minder ruim dan die op de luchthaven.

Aanlever- en ophaalservice

Sommige autoverhuurbedrijven kunnen de auto naar u toe brengen en bij u ophalen (bijvoorbeeld bij uw hotel), maar dit is altijd een apart te bevestigen afspraak die Auto Europe voor u kan verzorgen. Deze service wordt niet door alle verhuurders of voor alle auto categorieën geleverd en het is daarom belangrijk dat u ons eerst (tijdig) contacteert zodat wij u hierover kunnen inlichten en eventueel deze service voor u kunnen boeken. Vaak verbinden de verhuurders wel extra kosten aan deze service. Als u een luxe auto via ons boekt, dan bieden wij u een groot aantal flexibele aanleverdiensten aan. Ook bieden wij chauffeur services aan.

We hopen dat u de perfecte ophaallocatie voor uw huurauto vindt en geen moeite zult hebben uw huurauto overhandigd te krijgen. Als u ondanks deze informatie twijfels heeft over het vinden van de ophaallocatie, bel ons dan even op via ons gratis telefoonnummer 0800 022 75 47. Onze reserveringsmedewerkers staan voor u klaar!

Dit artikel is geschreven in auto huren auto europe. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*