Auto Europe Blog


Sisi

Op reis met Sisi

Elk jaar trakteren diverse televisiestations ons aan het einde van het jaar weer op een vertoning van de Sisi-trilogie. Keer op keer kunnen we genieten van de vertolking van de Duitse prinses door de getalenteerde Romy Schneider. Hoewel Sisi, oftewel Elisabeth Amalie Eugenie in Beieren, haar wortels in Duitsland heeft liggen, heeft haar tumultueuze leven haar naar vele andere landen geleid. Zo heeft ze buiten Duitsland kastelen laten bouwen of zelfs gekregen. Naast het genieten van de beroemde films kunt u ook zelf een aantal plaatsen bezoeken die Sisi nauw aan het hart lagen.

Hongarije ~ Koninklijk slot, Gödöllő
GordolloSisi had een sterke band met Hongarije en heeft tevens een rol gespeeld in het verenigen van Oostenrijk en Hongarije, wat leidde tot de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Ze vond het heerlijk om tijd in dit slot in Gödöllő door te brengen, dat tegenwoordig een voorstad van Boedapest is. In dit slot bevindt zich een geheime salon van Sisi, alsook een prachtige botanische tuin.

 

Oostenrijk ~ Schloß Schönbrunn, Wenen
SchonbrünnDit barokslot behoort tot één van de mooiste sloten in deze stijl. In deze zomerresidentie van de koninklijke familie kunt u een kijkje nemen in de negentiende eeuwse vertrekken van keizer Franz Joseph en keizerin Sisi. Ook kunt u het Sisi museum bezoeken. Indrukwekkend is ook de “große Galerie”. Deze zaal is gebouwd in rococostijl en werd gebruikt voor dansfeesten, officiële ontvangsten en andere plechtigheden. In de tuin van het slot staat de Gloriette. Dit gebouw werd voornamelijk gebruikt voor diners en festivals.

 

Griekenland ~ Het Achilleion, Corfu
AchilleionEen ander zomerverblijf van Sisi ligt op het eiland Corfu. Haar interesse voor dit land werd mede gewekt door haar lievelingsdichter Heinrich Heine, hoewel ze er al enige tijd had doorgebracht om kuren te ondergaan. Dit paleis is gebouwd in de classicistische stijl door een Italiaanse architect. In het paleis kunt u de muur- en plafondschilderingen bewonderen. In de tuin zijn er enkele beelden te vinden, zoals de “Negen Muzen” en “Achilles”.

 

Duitsland ~ Schloß Neuschwanstein, Füssen
NeuschwansteinDit kasteel heeft weinig met Sisi te maken, maar is wel een prachtig bouwwerk dat in opdracht van haar neef (koning Lodewijk II van Beieren) is opgericht. Lodewijk was een liefhebber van de kunsten, en streefde er met de bouw van dit kasteel naar om een toevluchtsoord te creëren in de stijl van middeleeuwse ridderkastelen en fictieve plaatsen uit de opera’s van Wagner. Tegenwoordig is dit kasteel waarschijnlijk één van de meest bezochte en meest gefotografeerde kastelen in Europa. Leuk feitje; Walt Disney heeft zich, na een bezoek aan dit kasteel, door dit kasteel laten inspireren voor de bouw van het kasteel van Doornroosje. De inspiratie van het wereldbekende logo van Walt Disney komt dus van dit kasteel.

Dit artikel is geschreven in Auto huren, Duitsland. Bookmark the permalink.

3 Responses to Op reis met Sisi

 1. Sonny says:

  Ben zelf ook bij het koninklijk slot in Hongarije geweest. Erg gaaf om te zien!

 2. Gijs says:

  Wauw wat een luxe! Zou zelf graag een keer naar het kasteel in Duitsland willen rijden. Is dat bereikbaar met de auto?

  Gijs

  • Thirza says:

   Beste Gijs, Het beste is om naar Füssen te rijden. Vanaf Füssen is het een kort ritje naar een parkeerplaats vlakbij het kasteel Neuschwanstein. Vanaf de parkeerplaats duurt het ongeveer 30 minuten om de berg op naar het kasteel toe te lopen. Alvast veel plezier! Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*