Auto Europe Blog


Ongebruikelijke wellness

Ongebruikelijke wellness behandelingen

Met dit winterse weer willen we alleen maar binnen zitten, warm zijn en gezellig aanrommelen. Maar ijskoude dagen zijn wel ideaal om jezelf te verwennen met een dagje wellness. Het aanbod is zo overweldigend dat wij voor u de meest ongebruikelijke wellness behandelingen op een rijtje hebben gezet.

Bierkuuroord in Praag

Niet iedereen wordt warm van het drinken van alcohol, maar een bierbad van 37°C ongetwijfeld wel. Het wordt gezegd dat bier erg gezond is vanwege het hoge vitamine B gehalte, welke een positieve werking op het humeur heeft en helpt bij het relaxen. Mocht u dus naar Praag gaan, vergeet dan zeker niet hier naartoe te gaan.
Onder het genot van een biertje kunt u genieten van het bierbubbelbad, waarna u kunt ontspannen op een bed gemaakt van stro naast een open haard. Laat uw huid alle natuurlijke voedingsstoffen opnemen als hop, mout en gist. Deze hebben een verjongend en verzachtend effect.

Bierkuuroord in Praag

Sake & ramen noedelskuuroord in Japan

Wij willen het drinken van alcohol zeker niet aanmoedigen, maar wij moeten toch even het sakekuuroord in Japan noemen. Een bad met sake zorgt ervoor dat de huid aan een hoog gehalte aminozuren wordt blootgesteld. Geishas beschouwen dit al jaren als een fantastische, natuurlijke vochtinbrenger welke zijzelf gebruiken als basis voor het aanbrengen van zware make-up.
Wanneer u in het zuid-oosten van Japan bent kunt u bij Yunessun Spa House naast een bad in sake ook een bad nemen in ramen noedels! De eigenaar zweert bij het collageen van deze soep, waarvan varken de basis is.

Sakekuuroord in Japan

Olijfolieresort

Dat we baat hebben bij het gebruiken van olijfolie is niets nieuws. Deze olie wordt gebruikt wegens eigenschappen tegen het ouder worden, linolzuur en vitaminen en wordt veel gebruikt voor het verzorgen van de huid.
Verwen uzelf in één van de authentieke kuuroorden in het zuiden van Frankrijk of in Brindisi in Italië. Hier worden olijfoliebehandelingen gegeven met extra kruiden, aromatherapie massages en body scrub behandelingen met zeezout. Er zijn resorts die zelf hun eigen olijven verbouwen, zodat u een pakket met zelfgemaakte producten mee naar huis kunt nemen.

OIlijfolieresort in Italië

Cryotherapie in Slowakije

Het klinkt een beetje als een hype, maar deze ijskoude behandeling is met -120°C uniek. Als u avontuurlijk bent ingesteld, bestand bent tegen koud en dit denkt aan te kunnen dan moet u echt eens naar een kuuroord in Slowakije. Het ondergaan van deze therapie heeft ontelbare medische voordelen, waaronder de verjonging van de huid. De bloedcellen krimpen door de koud, en zetten direct uit wanneer u direct na de behandeling fysiek actief bent. Dit bevordert de bloedsomloop en vergroot het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed. Dit is echter een heftige behandeling en niet voor iedereen geschikt.

Cryotherapie in Slowakije

Chocoladekuuroord

Verwen uzelf met de lekkerste zoetigheden in de wereld, zonder een schuldgevoel! In Pennsylvania is er een kuuroord met een Hershey thema (dit is een bekende chocoladefabrikant in Amerika). Dit drie verdiepingen tellende resort biedt verschillende soorten schoonheidsbehandelingen, die allemaal zijn gebaseerd op chocolade. Kies voor een decadente cacao body wrap of chocoladegezichtsbehandeling, terwijl u geniet van een warme chocolademelk en andere smakelijke zoetigheden.

Chocoladekuuroord in Amerika

Geluidsbad in Californië

En nu even iets helemaal anders! Het midden van de Mojavewoestijn is een bijzondere plek, waar een bijzonder gebouw staat. De locatie van Integratron is het punt waar twee zeer sterke geomagnetische krachten samenkomen. Het is ontworpen naar de tabernakel van Mozes en is tevens beïnvloed door werken van Nikola Tesla. Deze houten koepel wordt gebruikt als een generator voor elektrostatica , waarmee wordt getracht door tijd te reizen en welke als een bron voor holistische verjonging wordt gezien. De geschiedenis en filosofie van de koepel komen grotendeels voort uit theorieën omtrent ufo’s.
Waarom zou u hier naartoe gaan? Afgezien van het feit dat dit een zeer opmerkelijke en unieke ervaring is, kan een vijfentwintig minuten lang durende sessie een positieve werking hebben. Tijdens deze sessie luistert u naar het geluid van uit kwarts gemaakte kristallen kommen in een resonerende muziekkamer. Het geluid van elke kom is direct gericht op de één van de chakra’s, waarvan wordt geloofd dat geluid hier een sterke invloed op heeft en zelfs voedzaam is voor het zenuwstelsel. De hele ervaring moet leiden tot een diepe ontspanning van zowel het lichaam als de geest.

Geluidsbad in de Mojavewoestijn

Wij hopen dat wij u wat inspiratie hebben kunnen geven voor het omgaan met deze koude dagen. Andere tips en opmerkingen zien wij graag hieronder terug.
Auto Europe wenst u een fijne reis!

Dit artikel is geschreven in bijzondere wellness, wellness. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*