Auto Europe Blog


Zee, zon en strand

Omgaan met de post-vakantie blues

Na de vakantie is het weer hard landen in de dagdagelijkse werkelijkheid! Afspraken, werkritme en routine, woon-werkverkeer, het is allemaal niet plots van de aardbodem verdwenen.

Als u op het werk nog na zit te dromen over uw vakantiebestemming, continue uit het raam staart, de honderden e-mails op uw scherm als een waas voorbij ziet komen of u simpelweg down voelt, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk de post-vakantie blues te pakken!

Niets om u zorgen over te maken, het gebeurt de moedigste onder ons. Goed nieuws dus. Het tweede goede nieuws is dat u er vanaf kunt komen. De beste medicijn is natuurlijk direct opnieuw op vakantie gaan, maar dat kan hoogstwaarschijnlijk werk- en geldtechnisch niet. Dus laten we even samen kijken wat de alternatieven zijn.

Klinkt gek wellicht, maar drink voldoende water of sappen om een eventuele jetlag te bevechten en drink met mate koffie. Ook tegen uitdroging is het belangrijk veel te drinken; de zon en hitte kan nog simpelweg in uw lijf zitten.

Voldoende slapen is uiterst belangrijk om te herstellen. Besteed zoveel mogelijk tijd in de buitenlucht, ga wandelen, joggen of fietsen, de frisse lucht zal u goed doen.

En … ontspan! Drink kruidenthee, doe yoga, lees een goed boek, verwen uzelf met een spa-weekend, goede film of uw favoriete TV-programma. En als u met de handen in het haar blijft zitten, schrijf u dan in voor een nieuwe hobby of activiteit.

En last but not the least … begin alvast met het plannen van uw volgende vakantie, zodat de voorpret al vroeg kan beginnen 🙂

Dit artikel is geschreven in Vakantie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*