Auto Europe Blog


Motorfiets vakantie

Motorfietsvakantie – vrijheid, blijheid en flexibiliteit

Het voorbereiden van een reis met de motor is toch nét een beetje anders dan het plannen van menig ander soort vakantie. U moet bij het inpakken bijvoorbeeld letten op het gewicht en factoren als seizoenen en weersomstandigheden spelen een nóg grotere rol dan normaal. En wanneer u op een motorfiets rijdt is de route die u aflegt even belangrijk als de bestemming, wanneer het niet belangrijker is. Nu is het natuurlijk moeilijk om te zeggen wat het reizen op de motor zo de moeite waard maakt; elke motorrijder heeft zo zijn voorkeuren. Zo geeft de één de voorkeur aan kronkelende bergwegen, terwijl een ander juist geniet van het rijden op lange vlakke stukken waar men relatief veilig met een hoge snelheid kan rijden. Maar over het algemeen genomen ligt de charme van het motor rijden in het rijden in een omgeving met weinig verkeer, een mooi uitzicht en met voldoende pittoreske plekken om een pauze te nemen onder het genot van een heerlijke maaltijd. Hieronder noemen we een aantal van onze favoriete bestemmingen in de USA:

 

Californië

Berijdt de bochten van Big Sur!

Berijdt de bochten van Big Sur!

Deze staat aan de westkust wordt ook wel de “Golden State” genoemd. Deze benaming stamt uit 1850 toen de goudkoorts Californië in haar greep hield. En hoewel deze bijnaam tegenwoordig niet meer zo gepast is, zijn er in deze staat meer dan gouden kleuren terug te vinden in de uiteenlopende landschappen. Goudkleurige, glooiende weilanden, turquoise golven aan de kust van Malibu, maar ook de sequoia bomen in Big Sur met hun opvallende rode schors om er maar een paar te noemen. Motorrijders die zichzelf prijzen om hun uithoudingvermogen kunnen zichzelf op de proef stellen met een tocht naar de staat Oregon. Voor alle duidelijkheid; dit is een tocht die ongeveer elf uur duurt. In Oregon kunt u genieten van de charme en schoonheid van de Pacific Northwest. Een andere goede optie is om richting de Route 395 te rijden. Onderweg kunt u stoppen in de woestijn en een bezoek brengen aan de Sierra Nevada, terwijl u richting Los Angeles rijdt.

New Hampshire
De regio New England, waar New Hampshire toe behoort, staat bekend om haar ongekende natuur, vooral in de herfst. Foliage (het veranderen van kleur van de bladeren van bomen) is populair onder de Amerikanen en New England wordt beschouwd als één van de beste plekken om dit fenomeen te aanschouwen. Vanaf Boston, Massachusetts rijdt u in een uur naar Manchester, New Hampshire. Rijdt door naar het noordelijke gedeelte van de Appalachen en laat u de adem benemen door het uitzicht vanaf de top van Mount Washington. Een enerverend dagje uit beleeft u op de Ossipee Trail. Wanneer u een langere tocht af wilt leggen kunt u er ook voor kiezen om naar Vermont te gaan, of u kunt via Route 1 de kust van Maine verkennen. Welke richting u ook kiest, u zult gegarandeerd een overvloed aan schilderachtige stadjes en landschappen tegenkomen.

Tennessee
Huur een motorfiets in Nashville! Begin uw reis door de staat Tennessee in de stad die wordt beschouwd als de hoofdstad van countrymuziek en reis via Knoxville verder naar het Great Smokey Mountain National Park. Het park wordt gekenmerkt door zachte, aflopende heuvels en een netwerk van kristalheldere meren en beken. Motorrijders die een uitdaging wel zien zitten kunnen een bezoek aan Deal’s Gap niet laten liggen: dit is een korte weg van elf mijl (achttien kilometer) met meer dan driehonderd intense bochten en wendingen. Wanneer u behoefte heeft aan een iets rustiger weekend kunt u ook richting het oosten rijden naar Virginia Beach.

Montana

Geniet van dit uitzonderlijke uitzicht vanaf uw motorfiets in Glacier National Park

Geniet van dit uitzonderlijke uitzicht vanaf uw motorfiets in Glacier National Park

Billings, Montana is de ideale stad om een motorfiets te huren. De stad is namelijk omringd door een aantal nationale parken waar u de meest verbazingwekkende panorama’s vindt. Nog een voordeel is dat deze parken makkelijk binnen een dag te bereiken. Enkele van de meest aan te raden routes zijn de Beartooth Highway in Yellowstone en de Sun Road in Glacier National Park. De Beartooth Highway is een achtenzestig mijl (110 kilometer) lange weg die door het ruige terrein van de Rocky Mountains loopt; dicht bebost, met glinsterende meren en witte bergtoppen. De Sun Road is een klim van vijftig mijl (tachtig kilometer) lang op Logan Pass, met indrukwekkende vergezichten en grillige heuvels. En wellicht komt u onderweg een kudde dikhoornschapen tegen of een andere unieke diersoort.

 

Spreekt deze blog u aan dan raden wij u van harte aan om een motorfiets in de USA te huren. Auto Europe is altijd bezig om in de wensen en behoeften van onze klanten te voorzien. Naast voordelige autohuur bieden wij naast luxe auto’s, campers en chauffeur- en transferservices tevens motorfiets verhuur aan. Meer informatie vindt u op onze website of u kunt bellen naar ons gratis telefoonnummer op het telefoonnummer 0800-022 75 47.

Dit artikel is geschreven in amerika, motor huren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*