Auto Europe Blog


Solo travel

Met wie gaat u op vakantie?

Alleen of met een partner?

Hoe ziet de perfecte vakantie er voor u uit en met wie zou u op reis gaan? Een partner, vriend of familielid? Of zou u er liever alleen op uit trekken?

Met wie we reizen zegt veel over onszelf en over wat (en wie) we belangrijk vinden. We hebben geprobeerd een onderscheid in type vakanties te maken op basis van het reisgezelschap. We delen hieronder onze bevindingen met u.

Familievakantie?

Familievakantie

Velen vinden de familievakantie alleen maar een zogeheten “verplicht nummer”. Voor een geslaagde vakantie moeten de relaties binnen het gezin en/of de familie gezond  zijn, anders wordt er in de regel alleen maar aan de reeds aanwezige “emotionele schade” toegevoegd.  Aan de andere kant kan een familievakantie ook juist de band weer sterker maken en sluimerende problemen en issues oplossen.

Familievakanties zijn er in alle soorten en maten, zoals resorts, vakantieparken, maar ook simpelweg samen weekendjes weg naar bijvoorbeeld Disneyland. De ideale vakanties zijn uiteraard die waar er voor iedereen wat te doen is, dat wil zeggen activiteiten die zowel klein als groot aanspreken.

Vakantie met vrienden?

Vrienden

Met vrienden op weg? Klinkt goed! Leuk en gezellig! Aan de andere kant zijn er ook vele vriendschappen aan kapot gegaan, omdat men elkaar nu écht goed leert kennen en aspecten van elkaar ziet die “helemaal niet leuk” zijn. Een geslaagde vakantie met vrienden betekent vooral elkaars “eigenaardigheden” respecteren, af en toe een stapje terug doen en elkaar de ruimte geven.

Solo

Alleen op vakantie

Solo lijkt zo “alleen is maar alleen”, maar er zijn zeker ook voordelen aan. We kunnen doen wat we willen, hoe en wanneer we het willen en we hoeven eindelijk eens niet rekening te houden met die eeuwige “ander” of “de anderen”. Quality time voor jezelf met hoofdletter “Q”!

En last-but-not-least, we zijn heel benieuwd naar uw verhaal! Met wie gaat u graag op reis? Wie is/zijn uw favoriete reispartner(s)?  Doe mee met onze Facebook competitie en deel met ons uw mooiste, gekste, grappigste of dierbaarste vakantieherinneringen en maak kans op een Bol.com cadeaubon ter waarde van € 25,-!

Dit artikel is geschreven in Vakantie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*