Auto Europe Blog


Autohuur Marseille

Marseille en Košice – Europese culturele hoofdsteden van 2013

Marseille in Zuid-Frankrijk en Košice in Slowakije zijn in 2013 de culturele hoofdsteden van Europa. Gedurende het hele jaar zijn er volop culturele evenementen. Bezoek daarom deze steden en laat u verassen!

Ieder jaar kiest de Europese Unie twee steden uit die een jaar lang extra onder de aandacht worden gebracht en zo hun culturele attracties kunnen promoten. Dit jaar is het de eer aan Marseille in Frankrijk en Košice in Slowakije. Twee verschillende steden die allebei zeer de moeite waard zijn en speciaal voor 2013 een interessant en veelzijdig cultureel programma aanbieden.

Marseille – Cultuur in Zuid-Frankrijk

Marseille ligt aan de Middellandse Zee en is de tweede grootste stad van Frankrijk. De prachtige stad met een mediterraan klimaat heeft een historisch centrum en een grote haven. Eén van de bekendste gebouwen is de Notre Dame de la Garde, een basiliek uit de 19e eeuw die op een heuvel middenin de stad gebouwd is. Vanaf de heuvel heeft u een prachtig uitzicht over Marseille en de Middellandse Zee.

Tijdens het culturele jaar organiseert Marseille meerdere evenementen, zoals tentoonstellingen, festivals en optredens. Tussen 13 juni en 13 oktober 2013 worden verschillende kunsttentoonstellingen georganiseerd, zoals de tentoonstellingen “Le Grand Atelier du Midi” over de kunst van 1800 tot 1960 en “From Van Gogh to Bonnard” in het Museum voor Schone Kunsten in Marseille. Niet alleen de stad Marseille staat in het middelpunt, ook in de omliggende regio Provence zijn volop culturele activiteiten. In het museum Granet in Aix-en-Provence is ondermeer de tentoonstelling “From Cézanne to Matisse” te zien.

Meer informatie over het culturele programma van Marseille vindt u op http://www.mp2013.fr/?lang=en

Košice, SlowakijeKošice – Historische stad in Slowakije

Košice is na de hoofdstad Bratislava de tweede stad van Slowakije. De stad ligt in een vallei tussen bergen en heuvels vlakbij de grens met Hongarije en Oekraïne. Košice heeft een historisch stadscentrum met bijzondere gebouwen, waarvan de 15e eeuwse gotische Sint-Elisabeth Kathedraal de bekendste en de grootste kerk van Slowakije is. Ook de Urban-toren (zie afbeelding rechts) uit de 14e eeuw is een belangrijk Slowaaks monument, dat in het centrum van Košice staat.

In 2013 biedt Košice een uitgebreid cultureel programma met ondermeer film, beeldende kunst, fotografie, theater, dans, literatuur en muziek. Er zijn meerdere muziekfestivals, zoals twee jazzfestivals in oktober en november. Tussen april en november worden er tevens vele concerten gegeven met als thema “Muziek tussen Oost en West”. Daarnaast worden er meerdere tentoonstellingen georganiseerd met hedendaagse kunst.

Wilt u meer weten over alle culturele activiteiten in Košice, kijk dan op http://www.kosice2013.sk/en/

Kortom, genoeg redenen om een bezoek te brengen aan de culturele hoofdsteden van Europa!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Evenementen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*