Auto Europe Blog


Infographic vakantie statistieken

Infographic: Vakantie statistieken

Het resultaat van het laatste onderzoek gedaan in opdracht van Auto Europe vertelt ons hoe Nederlanders hun vakantie doorbrengen.

De studie toont aan dat wij gemiddeld € 1829 uitgeven aan vliegtickets, accommodatie en lokale uitgaven en 2250 kilometer reizen om onze perfecte vakantiebestemming te bereiken.

Voor een korte tweeweekse vakantie gaan we meestal richting zon en zee om eens lekker lui te niksen en gemiddeld drie uur per dag brons-bruin te bakken.

Ook lezen we ruim twee boeken uit en besteden we  zo´n tweeënhalf uur per dag aan ons mobieltje, tablet of laptop, dat wil zeggen een totaal van een dikke 35 uur gedurende de vakantie.

Op onze vakantieplek verdwalen we gemiddeld twee keer, drinken we 42 alcoholische drankjes en eet meer dan 40 procent (veel) meer dan dat ze thuis gewend zijn!

En de liefde? Nou… 34 procent zegt dat ze wel “wat passie zien” tijdens de vakantie, 10 procent claimt dat het aantal intieme momenten “teveel is om op te noemen” en 26 procent vertelt dat ze op vakantie eigenlijk helemaal geen intieme momenten hebben.

Wel… voor nog meer feiten en weetjes, kijk dan naar de cijfers in onze infographic hier onder. Veel plezier!

Infographic vakantie statistieken

Dit artikel is geschreven in Vakantie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*