Auto Europe Blog


Er is meer dan “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!”

Een recente peiling uitgevoerd in opdracht van Auto Europe geeft aan dat men gedurende een leven lang autorijden gemiddeld 1.536 keer “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” speelt. Dat is nogal wat! Nochtans zijn er uiteraard meer spelletjes die zowel kinderen als volwassenen plezierig kunnen bezighouden gedurende (lange) autoritten. Hieronder vindt u een aantal van onze favorieten.

Spelletjes en activiteiten voor de kids

Tijdens een lange autorit is het spelen van spelletjes de beste manier om de kinderen bezig te houden. We willen natuurlijk niet dat onze kinderen zich vervelen en onrustig worden. Zeker kan “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” leuk zijn, maar het is goed wat variatie aan te brengen. We sommen voor u onze vijf favoriete spelletjes en activiteiten op.

Met de kids op vakantie

Bordspelletjes voor op reis

De bordspelletjes die u gewoonlijk thuis speelt zijn meestal ook in een reisuitvoering te verkrijgen. Met een klassiek spelletje onderweg vliegt de tijd! Een brede armleuning in het midden van de achterbank is het meest ideaal om een bordspel te spelen. Het reisbordspel telt voor twee, want ook op de vakantiebestemming hebben uw kinderen een extra leuke bezigheid.

Een draagbare DVD-speler

Kinderen zijn gefascineerd door TV en muziek. Of u nou vóór of tegen TV-kijken bent, het houdt kinderen uren bezig terwijl u zich op de weg en het verkeer kunt blijven concentreren. Een draagbare DVD-speler en een aantal DVD´tjes kunnen uw kinderen met gemak uren “in toom” houden. Draagbare DVD-spelers zijn in haast elke elektronicawinkel verkrijgbaar en u kunt ervoor kiezen een DVD-speler in/aan de achterkant van de voorstoelen te (laten) monteren.

Educatieve quiz

Een educatieve quiz houdt uw kinderen bezig en tegelijkertijd leren ze er wat van. Soms heeft een quiz wel wat voorbereiding of materiaal nodig zoals voorbeschreven kaartjes of (in geval van een reisquiz) een reisgids. Een van de meest toepasselijke en leuke thema´s gaat over de reisbestemming; een win-win situatie want op de juiste manier uitgevoerd maakt deze quiz uw kids nóg enthousiaster over de vakantiebestemming.

Het alfabet-spel

Deze “gouwe ouwe” kan uw kinderen best even zoet houden. De regels van dit spel zijn simpel: je moet tijdens het rijden een merknaam, verkeersbord of bijvoorbeeld gebouwnaam beginnend met de letter “A” en dan eentje met “B” tot en met de letter “Z”. Je mag ook een naam met meer dan één woord gebruiken (bijvoorbeeld “Werk in uitvoering” waar je dus ook de “u” van “uitvoering” mag gebruiken). Moeilijkste is uiteraard de letters Q, Y, Z. De speler die als eerste de “Z” bereikt heeft gewonnen.

Kamertje verhuren

Perfect voor de lange rit en er zijn enkel een pen of potlood en ruitjespapier benodigd. Gebruikelijk is twee spelers, maar meer kan ook. Het spel start met een leeg vel ruitjespapier. Om de beurt verbindt een speler twee punten verticaal of horizontaal. De speler die een vierkantje maakt, zet zijn of haar initialen erin en mag nog een keer twee punten met elkaar verbinden. De speler met de meeste vierkantjes (kamertjes) is de winnaar.

Spelletjes en activiteiten voor volwassenen

Niet enkel kinderen kunnen zich vervelen op een lange autoreis. Wanneer je op een roadtrip met vrienden gaat of met je partner, kan het best voorkomen dat je op gegeven moment niet meer weet wat te doen. De verveling slaat toe! We geven u hieronder een aantal suggesties om de tijd plezierig doden.

Vrienden op een roadtrip

Terwijl je slaapt

Het spel vereist dat iemand van de passagiers gedurende de reis in slaap valt. Op het moment dat de passagier wakker wordt, vertellen de andere passagiers een verhaal dat de net wakker geworden passagier zou moeten geloven. Als het slachtoffer het verhaal gelooft krijgen de overige passagiers elk drie punten. En als het slachtoffer meedoet met het verhaal krijgt het slachtoffer alle punten. Als iemand zijn rol verliest, verliest hij of zij punten.

Lees een boek of bekijk een film

Een boek lezen of een film kijken is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. De tijd vliegt met een interessant boek of goede film. Bereid u goed voor op een lange reis en neem een setje films en een stapeltje leesmateriaal mee.

Heb je dat gehoord?

Een erg simpel, maar leuk spelletje voor twee personen. De eerste speler vraagt: “Heb je gehoord dat….?“. Als de tegenspeler correct raadt of het verhaaltje waar of onwaar is wat de andere speler net verteld heeft, krijgt hij of zij twee punten.Wordt niet correct geraden, dan krijgt de verteller drie punten. Als de luisteraar vraagt of er nog meer van het verhaal verteld kan worden dan wordt de inzet verdubbeld. Daarna vertelt de andere speler een verhaal, en zo verder.

Gelukkig, maar helaas

Een grappig spelletje is “Gelukkig, maar helaas”. De regels zijn simpel en het kan met een onbeperkt aantal spelers gespeeld worden. Hoe werkt het? Een speler start met het doen van een uitspraak die met “Gelukkig” begint. Bijvoorbeeld: “Gelukkig ga ik naar Canada!” De volgende speler moet vervolgens een zin maken die met “ Helaas” begint, bijvoorbeeld: “Helaas regent het er altijd.” De volgende speler kan dan toevoegen: “Gelukkig heb ik altijd een paraplu bij me.” Enzovoorts, enzovoorts.

Wie is wie?

Een bekend alternatief voor “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. Een speler denkt aan een persoon en de andere spelers moeten met uiterlijk tien vragen er achter komen aan wie gedacht wordt. Degene die raadt aan wie gedacht wordt krijgt een punt en mag een nieuwe ronde starten. Als niet geraden wordt aan wie gedacht werd, dan krijgt de speler die een persoon in gedachte had een punt en mag nog een keer.

Dit artikel is geschreven in auto europe blog, reisadvies, reistips, roadtrip, Vakantie, vakantie inspiratie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*