Auto Europe Blog


Romantiek

Ideetjes voor de perfecte date

Op vakantie! Heerlijk!  Nieuwe, interessante plaatsen, een andere cultuur, andere mensen. Soms ook om de wat uitgedoofde relatie weer nieuw romantisch leven in te blazen of zelfs om een nieuwe relatie te vinden. Recent onderzoek van Auto Europe naar het gedrag van Europeanen op vakantie laat ons zien dat intimiteit en romantiek op vakantie een belangrijke rol (kunnen) spelen.

Ruim 30% van de Europeanen zegt “wat intimiteit” te hebben op een tweeweekse vakantie  en 12.4% beweert dat het aantal intieme momenten “teveel is om op te noemen”! Een aantal meer specifieke voorbeelden uit het onderzoek: 18% van de Fransen heeft op z´n minst één intiem moment, terwijl voor 25% van de Spanjaarden het aantal momenten “niet te tellen” is. Van de Zweden zegt 26.5 % “helemaal geen” intieme momenten op vakantie te ervaren, wat bijna hetzelfde is voor Nederlanders en Duitsers met respectievelijk 25,9% en 25,7%.

Uiteraard zijn er meerdere  factoren die het “romantisch gehalte” van een vakantiebestemming bepalen, zoals de plek, de activiteiten en het reisgezelschap, om maar wat zaken op te noemen. Toch hebben we bij Auto Europe de stoute schoenen aangetrokken en voor u een paar ideeën op een rijtje gezet voor de perfecte date!

De fijnproevers

Voor uw partner thuis-koken-met-candlelight is natuurlijk uiterst romantisch, maar op vakantie bezet dineren in een restaurant met panoramisch uitzicht een goede tweede plaats 🙂  Maar iets geheel anders is dineren in het donker! Niet zien wat je eet en enkel op geur en smaak de maaltijd beleven is een unieke ervaring. Er is een heuse restaurantketen die dit aanbiedt met de passende naam “Dans le noir?”, onder andere te vinden in Parijs, London, Saint Petersburg en Madrid. Of het ook romantisch is zult u zelf moeten beoordelen.

De waaghalzen

Waag het erop! Bijvoorbeeld in de nacht gaan zwemmen in de zee of de nacht doorbrengen in het hooggebergte met enkel een warme tweepersoonsslaapzak (uiteraard zonder tent). Of eens samen vanaf 220 meter hoogte gaan bunjee jumpen in Ticino in Zwitserland vanaf de Verzasca Dam. En om het nog spannender te maken kunt u de sprong ook ‘s nachts bij volle maan wagen!

De nachtvlinders

We waren al in de nacht beland, dus waarom ook niet samen downtown een concert bezoeken? Muziek (als het de goede voor u beiden is)  kan de romantische vlam weer danig doen oplaaien. Of wellicht samen clubben of bar-hoppen en het spreekwoordelijk dansje wagen? En als cocktails-on-the-beach u als muziek in de oren klinkt, bezoek dan eens de “Opium club” in Barcelona, Spanje. Het feest begint al overdag en gaat tot diep in de nacht door opgeluisterd door internationale DJ´s.

De fluisteraars

Een perfecte date hoeft niet altijd te “sprankelen”. Kleine gebaren en rustige intieme momenten kunnen al meer dan genoeg zijn om samen een perfecte vakantie door te brengen. Samen massages krijgen, een film kijken of simpelweg op het strand wandelen, waarom niet? Koppels die het fijn vinden vooral veel tijd met elkaar alleen door te brengen kunnen eens de zwanen peddelboot proberen in het Lumpini park in Bangkok (of all places!) 😃.

En tenslotte: of u nou al lang samen bent of elkaar net ontmoet hebt, vakantie is een perfecte tijd om samen speciale activiteiten te ondernemen. Heeft u nog super ideeën? Laat het ons dan gerust hieronder weten!

Dit artikel is geschreven in romantiek. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*