Auto Europe Blog


Es Vedrà rots bij Ibiza

Harissa Style op Ibiza

Vijftien jaar geleden verruilde binnenhuisarchitect Yvonne Hulst (60) definitief haar woon- en werkplaats Amsterdam voor het kosmopolitische eiland Ibiza. Samen met haar partner Alberto Cortes ontwikkelden zij, aan de ‘goudkust’ van Ibiza, een nieuw woonconcept voor hen die zich een tweede huis op dit mediterrane eiland kunnen veroorloven.

Ibiza 1Het meest westelijke eiland van de Balearen geniet al jaren Internationale bekendheid met de enorme toestroom van extravagante paradijsvogels. Zij komen hier niet voor de natuur, maar voor ‘la fiesta’ in het beruchte partycircuit.  In discotheken als Amnesia, Pascha, Space en het legendarische Cafe del Mar leveren wereldberoemde dj’s als Tiësto en Armin van Buuren een bijdrage aan de uitzinnige feestvreugde. De nieuwste Nederlandse film ‘Verliefd op Ibiza’ zal het bezoekersaantal ongetwijfeld nog verder opschroeven. Maar gelukkig zijn er ook rustiger streken, zoals het prachtige natuurreservaat Cala d’Hort alwaar dit feesttoerisme geen voet aan de grond zal krijgen.

Goudkust     

Ibiza 3Op het schaduwrijke terras van restaurant La Sardina Loca in het plaatsje Cala Carbo, wacht ons een hartelijk ontvangst door Yvonne en Alberto. Jarenlang was Yvonne een succesvol onderneemster met drie bekende interieurwinkels in Amsterdam. Een niet geplande vakantie vanwege een relatiebreuk bracht haar naar dit zonovergoten eiland.  Binnen een jaar deed een nieuwe liefde haar besluiten om alle drie de winkels te verkopen, en zich definitief op Ibiza te vestigen. Levensgezel Alberto, zoon van een Spaanse gastarbeider in Nederland, deed destijds zaken in de modebranche en woonde voor zijn werk 11 jaar in India. Tijdens een business trip ontmoetten zij elkaar in Amsterdam. Wat de twee bij elkaar bracht was hun wederzijdse passie voor design en stijlvolle interieurs.  Hard werken, een goede smaak en neus hebben voor de allernieuwste trends op een plek waar al deze eigenschappen geapprecieerd worden bracht hen succes en fortuin.  Want al waren het ooit de hippies die hier in de in de late jaren zestig van de vorige eeuw neerstreken, vandaag de dag is het de internationale jetset die hier privacy en luxe verlangen in hun vakantievilla.

Inspelend op deze markt kochten Yvonne en Alberto in vijftien jaar tijd regelmatig oude finca’s  (boerenstulpjes) op de meest exclusieve locaties van het eiland, en restaureerden ze in de oude traditionele Moorse stijl tot riante droomvilla’s. Vervolgens gaven zij de nieuwe eigenaars styling- en interieuradviezen, mengden oriëntaalse meubels  met modern design, legden zwembaden aan en voorzagen de badkamers van de allernieuwste accessoires.

Ibiza 2KsaR Living werd een feit. Omdat veel huiseigenaren – onder wie de succesvolle thriller schrijfster Saskia Noort, stylist John Kattenberg en vele andere bn’ers – soms maar korte tijd op Ibiza verblijven, werd het Harissa concept bedacht, het verhuren van de prachtige villa’s tijdens de vakantieperiodes. De gedachte dat vakantiegangers wel een à twee weken in een luxueuze villa met namen als Can Baba, The Kasbah of villa Uma willen vertoeven, gaf nieuwe inspiratie.  Alle villa’s beschikken immers over een heerlijk zwembad, een must voor diegene die hier in juli en augustus reserveren. Een aantal villa’s liggen op loopafstand van het strand met een weergaloos uitzicht op Es Vedrà. De spectaculaire rotsformatie met een hoogte van maar liefst 382 meter, die pal voor de kust oprijst vanuit een azuurblauwe zee.

Inkoop/verkoop

Als fervente reizigers en stylisten kopen Yvonne en Alberto complete interieurs, fraaie exotische accessoires en linnengoed in Italië, Spanje, Singapore, Bali en Marokko, of laten die in sommige gevallen ter plekke vervaardigen om de villa’s van de rich & famous mee in te richten. Mooi voorbeeld is hun nieuwste project The Giri Residence, een luxe boutique hotel & Spa in het noordelijk gelegen Sant Joan met dichtbij de vele kleine strandjes en het helderste blauwe zeewater.
Als je als vakantieganger een poosje tussen al dit moois mag vertoeven, en je wilt dat luxe ibiza-gevoel graag vasthouden: de meubels en accessoires zijn ook te koop, want KsaR Living levert overal in de wereld, en dus ook in Nederland.  www.ksarliving.com

Om het prachtige Ibiza te verkennen huurden wij een auto bij Auto Europe:  www.autoeurope.nl
Parkeren bij Schiphol Park & Fly:  www.totalcareparking.nl
Voor het reserveren van de villa’s: www.harissa.nl
Tekst en fotografie SantMedia:  www.santmedia.nl

 

Dit artikel is geschreven in Reizen. Bookmark the permalink.

One Response to Harissa Style op Ibiza

 1. willie van mourik says:

  Hi Yvonne,heb jou heel lang geleden een keer ontmoet op Ibiza via Kees Ter Bruggen en je hebt zo n

  goede naam.

  Ik zoek een huis voor 4 volwassenen en 2 kleine kinderen (1 jaar en 4 jaar) op Ibiza.

  Van 09-08-2015 tot 16-08-2015.

  Heb je nog iets voor de verhuur?

  Bij voorbaat dank,

  Willie

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*