Auto Europe Blog


Griekenland

Geweldig Griekenland

Griekenland: Het land van heerlijk eten, oudheid en mythologie. Athene wordt al sinds meer dan 7000 jaar bewoond door de mensheid, en er zijn meer dan 6000 eilanden die het vasteland omringen. Mogelijkheden genoeg dus om nieuwe en unieke plekken te vinden. Hieronder vindt u de favoriete bestemmingen van Auto Europe.

Meer van Melissani

Kefalonia: het meer van Melissani en de Drogarati grot

U rijdt ongeveer binnen zes uur van Athene naar Kefalonia. Aangezien dit eiland ten westen van het vasteland ligt kunt u het alleen bereiken met de veerboot. Kefalonia staat bekend om twee natuurlijke wonderen: het meer van Melissani en de Drogarati grot.

De Drogarati grot is ongeveer driehonderd jaar geleden ontdekt, wat niet zo lang geleden is vergeleken met de rest van Griekenland. Een aardbeving heeft ervoor gezorgd dat de grot bereikbaar werd, maar het werd pas tweehonderdvijftig jaar later opengesteld voor het grote publiek. De grot zelf is niet groot en als u vaker stalagmieten en stalagtieten heeft gezien, zult u waarschijnlijk niet erg onder de indruk zijn. Het is echter de akoestiek die het waard maakt om de grot te bezoeken. De grote hal is reeds meerdere malen het toneel geweest voor een aantal concerten. Zorg ervoor dat u goede schoenen draagt wanneer u besluit een bezoek te brengen aan de grot; het kan namelijk nogal glad zijn.

Het meer van Melissani is een schitterend meer en een geografisch fenomeen. Het is ontstaan doordat een ondergrondse grot instortte. Wat overbleef was een gigantisch en verbazingwekkend gat, dat echter een prachtig natuurlijk wonder opleverde. Tussen 11.00u ‘s ochtends en 13.00u ‘s middags is het water ongelooflijk opmerkelijk blauw. Iets wat u niet mag missen.

Autoroute van Athene naar Kefalonia

Delphi, Griekenland

De Parnassus en de Tempel van Apollon in Delphi

De Parnassus ligt op drie uur rijden ten westen van Athene en is een goede afwisseling van het drukke leven in de stad. Aan de voet van dit bergmassief ligt de stad Delphi. Delphi was tijdens de Griekse oudheid het centrum van de wereld waar de Grieken samenkwamen om hun goden te vereren. Tegenwoordig is Delphi een moderne stad naast “het oude Delphi”, dat nu een archeologische plaats is en tevens staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek de Apollotempel dat dateert uit de vierde eeuw voor Christus, of het Heiligdom van Athena Pronaia. Indien u niet geïnteresseerd bent in het bezoeken van tempels, bezoek dit gebied dan in de winter. Het is namelijk een verassend goede plek om te skiën.

Autoroute van Athene naar Parnassus

Meteora, Griekenland

Meteora

Een andere trekpleister, die eveneens op de Werelderfgoedlijst staat, ligt op ongeveer vier en een half uur rijden van Athene. Meteora, wat “in het midden van de hemel” betekent, is één van de grootste en belangrijkste complex kloosters van de Grieks-orthodoxe Kerk. Deze rotsformaties hebben zich door eeuwenlange wind- en watererosie tot hoge rotspilaren gevormd waar een aantal kloosters op zijn gebouwd, wat leidt tot prachtige uitzichten.

Autoroute van Athene naar Meteora

Houd er alstublieft rekening mee dat het niet bij alle lokale verhuurbedrijven is toegestaan om een huurauto per veerboot te vervoeren. Lees goed uw voucher door en neem bij vragen telefonisch contact met ons op alvorens u vertrekt.

Dit artikel is geschreven in Auto huren, Griekenland. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*