Auto Europe Blog


Geld besparen op autohuur

Geld besparen op autohuur

In tijden van bezuinigingen is het natuurlijk altijd fijn als u zelf ergens geld op kunt besparen. Ook bij autohuur via Auto Europe kunt u geld besparen. Lees daarvoor onze handige bespaartips!

Korting met de Auto Europe Nieuwsbrief

Met Auto Europe boekt u reeds voordelig een huurauto, maar u kunt nog meer besparen als u via andere kanalen uw auto boekt. De makkelijkste manier: meldt u aan voor onze Auto Europe Nieuwsbrief! Wanneer u een huurauto via de nieuwsbrief boekt, krijgt u 3% extra korting op de huurprijs. Daarnaast ontvangt u wekelijks een nieuwsbrief met aantrekkelijke aanbiedingen en kortingsacties.

Facebook korting tab

3% extra korting via Facebook

Niet alleen via de nieuwsbrief, maar ook via onze Facebook pagina krijgt u 3% extra korting op de huurprijs.  Wordt fan van Auto Europe op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en nieuws over autoverhuur. Via de speciale “Grijp die korting” pagina boekt u heel eenvoudig een voordelige huurauto (zie afbeelding rechts).

Opletten bij het brandstofbeleid van de autoverhuurder

Het lijkt zo verlokkelijk, autohuur voor slechts een paar euro per dag. Maar heeft u ook de voorwaarden in de Product Informatie en de Algemene Voorwaarden gelezen? Daar zijn namelijk de bijkomende kosten genoemd, die u bij de autoverhuurder ter plaatse moet betalen. Het brandstofbeleid van de lokale verhuurder vormt daarbij vaak de grootste kostenpost. In de Product Informatie vindt u bij iedere huurauto informatie over het betreffende brandstofbeleid (zie afbeelding onder).

Brandstofbeleid product informatieVeel verhuurders op populaire vakantiebestemmingen in ondermeer Spanje en Portugal hanteren het Vol-Leeg brandstofbeleid. Bij het ophalen van de huurauto betaalt u voor een volle tank brandstof en bijkomende servicekosten. De huurauto dient u uiteindelijk zo leeg mogelijk weer in te leveren en niet verbruikte brandstof wordt niet vergoed.

De prijs die voor een tank brandstof wordt gevraagd, is vaak een stuk hoger dan wanneer u zelf bij de pomp zou tanken. Als u van plan bent veel met uw huurauto onderweg te zijn, kan dit voordelig zijn. Gebruikt u de huurauto slechts af en toe, dan is een autoverhuurder met een ander brandstofbeleid, zoals Vol-Vol wellicht voordeliger.

Extra kosten ter plaatse vermijden

Staat u aan de balie bij de lokale autoverhuurder om uw huurauto op te halen, zal de medewerker u zeer waarschijnlijk nog extra verzekeringen aanbieden. Deze verzekeringen zijn te allen tijde optioneel. In de huurprijs zijn alle verplichte en noodzakelijke basisverzekeringen opgenomen, die u nodig heeft voor het rijden in een huurauto. Andere verzekeringen zijn extra. Het is aan u om te beslissen of u deze extra verzekeringen noodzakelijk vindt of niet.

Bespaar met een creditcard

Voor het huren van een auto heeft u een creditcard nodig, zodat ter plaatse de borg voor de huurauto op uw creditcard kan worden geblokkeerd. Voor de borg moet de creditcard op naam van de hoofdbestuurder staan. Wanneer dat niet het geval is, zal de lokale autoverhuurder een extra verzekering verlangen ter vervanging van de borg. Wanneer de hoofdbestuurder van de auto bij het ophalen van de huurauto een creditcard kan tonen, kan men dus geld besparen.

Winterbanden van te voren regelen

Als u naar een regio gaat, waar winterbanden verplicht zijn of waar u winterse weersomstandigheden kunt verwachten, dan is een huurauto met winterbanden geen overbodige luxe. In onze boekingsmodule kunt u direct zien of de betreffende huurauto inclusief winterbanden is of niet. Wanneer een huurauto geen winterbanden inclusief heeft, kunt u onder de Productinformatie lezen, of winterbanden lokaal beschikbaar zijn en hoeveel deze dan kosten.

Geld besparen was nog nooit zo makkelijk!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Auto huren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*