Auto Europe Blog


Game of Thrones

Game of Thrones locaties – De top 5 in Kroatië

Game of Thrones is één van de meest populaire tv-series van het moment en niet zonder reden: De serie heeft een ijzingwekkende verhaallijn, de personages worden vertolkt door de meest getalenteerde acteurs en actrices en de opnames worden gemaakt op de meest prachtige locaties in de wereld. Iedereen die geïnteresseerd is in het politieke gekonkel van Westeros moet zeker een bezoek brengen aan de filmlocaties van Game of Thrones. Hoewel de locaties variëren van Noord-Ierland tot Malta en andere plaatsen in Europa, liggen onze favorieten in Kroatië. Auto Europe helpt graag bij het huren van een auto in Kroatië voor een mythische reis naar de wereld van Game of Thrones.

Lokrum (Qarth)

 

LokrumQarth is in Game of Thrones een grote havenstad die wordt beschermd door een stenen muur en robuuste poorten. In de serie ligt Qarth geïsoleerd achter de Red Waste, maar in werkelijkheid gaat het hier om het eiland Lokrum.

Lokrum ligt ten zuidoosten van Dubrovnik en heeft de meest schitterende landschappen, zoals een schitterend groen bos met een glinsterende blauwe zee op de achtergrond. Ideaal voor bezoekers. Er is een oud ommuurd stadje op het eiland zonder huizen, hotels, winkels of restaurants. Hierdoor heeft u het gevoel terug in de tijd te gaan. De locatie die op het eiland voornamelijk voor het filmen wordt gebruikt zijn de ruïnes van het Benedictijnse klooster. Naast de adembenemende panorama’s kunt u er zwemmen, zonnen en een bezoekje brengen aan de botanische tuinen.

Het arboretum van Trsteno (Palace Gardens)

 

Het arboretum van TrstenoOm écht het gevoel te krijgen op de set van Game of Thrones te zijn, mag u eigenlijk een bezoek aan het arboretum van Trsteno niet missen. Het arboretum is in de tv-serie de paleistuin waar diverse hoofdpersonen samenzweringen opzetten en geheimen uitwisselen. Het arboretum is één van de belangrijkste locaties in Game of Thrones in Kroatië. Trsteno ligt ongeveer twintig kilometer ten noordwesten van Dubrovnik. Het arboretum is in totaal ongeveer 25,5 hectare groot en bestaat sinds de 15e eeuw; toentertijd was het een zomers verblijf van een adellijke familie. Andere bezienswaardigheden hier zijn de schitterende gotisch-renaissance tuinarchitectuur, een fontein, een molen, een paviljoen en de prachtige flora.

Paleis van Diocletianus (Daenery’s Throne Room)

 

Paleis van DiocletianusFans van Game of Thrones weten dat seizoen drie een keerpunt was voor het personage van Daenery’s. [Spoiler alert] Daenery’s weet voor het eerst macht te verkrijgen en deze te consolideren. Dit wordt in de serie vertolkt naar het moment waarop ze in de troonzaal zit. Om deze plek van dichterbij te bekijken moet u naar het paleis van Diocletianus in Split gaan.

Het paleis van Diocletianus is een indrukwekkend gebouw in het hart van Split en zeer zeker een bezoek waard. Er is in de nabije omgeving genoeg te doen voor toeristen. U vindt hier bars, restaurants, winkels en de lokale bevolking die de was ophangt of een oogje op hun spelende kinderen houdt.

Fort van Klis (Daenery’s Fortress)

 

Fort van KlissNadat Daenery’s enkele steden heeft bevrijd van de slavenhandel en meer volgelingen heeft vergaard, neemt ze haar intrek in de nieuwe vesting dat in werkelijkheid het fort van Klis is. Dit middeleeuwse fort uit de zevende eeuw ligt in Split, ligt 223 meter boven een dorp en scheidt de bergen Mosor en Kozjak. Vroeger werd het fort van Kliss gebruikt als een verdedigingswerk tegen de Ottomanen in Dalmatië. Nu is er een museum met wapens, wapenuitrustingen en traditionele uniformen.

Dubrovnik (King’s Landing)

 

DubrovnikIn totaal zijn er ongeveer twaalf verschillende locaties in Dubrovnik die worden gebruikt voor het realiseren van de ommuurde middeleeuwse stad King’s Landing. Als u met eigen ogen wilt zien waar het grootste gedeelte van deze serie zich afspeelt, dan kunt u het beste een auto huren in Dubrovnik om dit gebied te verkennen.

Aangezien er zoveel fantastische locaties in Kroatië worden gebruikt voor het filmen van Game of Thrones kunt u kiezen voor autoverhuur in Dubrovnik of Zagreb om zelf de wondere wereld van Westeros te zien. Bel ons op ons gratis telefoonnummer of boek online.

Dit artikel is geschreven in game of thrones, kroatie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*