Auto Europe Blog


Provincies Nederland

Fleur de donkere dagen op in uw provincie! Deel drie

In het laatste deel van dit drieluik sluiten we af met onder andere een zomers festival in de provincie Gelderland, dweilbandjes in Zeeland, poezië in Groningen en een winterse parade in Zuid-Holland!

Gelderland

Phonq* – 31 januari tot en met 2 februari
Phonq* is, naar eigen zeggen, een zomers festival voor jong en oud dat veel leuker is in de winter! Dit festival vindt plaats in de binnenstad van Arnhem en biedt een gevuld programma met muziek, dans, film, theater, kunst en literatuur. Op zondag kunt u zelfs uw eigen gevulde picknickmand meenemen alvorens van het programma te genieten.
Culturele Zondag Doesburg – 2  februari
Al twintig jaar lang organiseert Culturele Zondag Doesburg een bijzondere route langs diverse galeries, ateliers, musea en kerken. Wegens het enthousiasme van bezoekers en deelnemers is dit inmiddels uitgegroeid tot een maandelijkse gebeurtenis.

Zeeland

Dweilbandjesfestival Wulder blaozen oek werm – 15 februari
Of u nu wel of niet bekend bent met het fenomeen dweilband (het woord ’dweil’ in dweilband komt van de term ‘dweilen’ oftewel ’doelloos, dan wel dronken, op straat rondzwerven’), vast staat dat zij weten hoe ze de sfeer moeten verhogen met hun feestelijke muziek. Dit festival in Sas van Gent is dan ook een mooie aanloop naar het carnaval. Daarbij gaan de opbrengsten naar een goed doel.
Modelbouwshow en Legofestijn – 22 en 23 februari
Volgens “De 10 Geboden van LEGO®“ moeten zowel jongens als meisjes ermee kunnen spelen en moet het duurzaam zijn. Ik denk dat LEGO® deze geboden zeker in ere houdt. Op dit festijn in Goes vindt u alles wat te maken heeft met modelbouw, bouwwerken, bouwwedstrijden en LEGO® computerspelletjes. Natuurlijk kunt u hier ook LEGO® kopen; zowel oude als actuele bouwstenen.

Groningen

Poeziëmarathon – 29 januari tot en met 4 februari
Tegelijkertijd met de Poeziëweek in Nederland en Vlaanderen wordt de Poeziëmarathon in Groningen gehouden. Het doel van de Poeziëmarathon is om poezië op een positieve, actuele en laagdrempelige manier onder de aandacht van het publiek te brengen. Om dit doel te bereiken werkt zij samen met onder andere het Groninger Museum, Vera en de Centrale Bibliotheek. Het programma bestaat uit diverse optredens op diverse locaties.
Overwinteren – 28 februari
Volgens het Nazomeren Festival hoeft u niet naar Thailand om een tropisch vakantiegevoel te krijgen. Dit festival richt zich op hen die zich graag aan een dansje wagen tijdens hun vakantie en vindt plaats op het indoorstrand Binnenpret in Groningen. Liefhebbers van techno en (deep)house kunnen na dit festival de winter weer aan!

Zuid-Holland

Chinees Nieuwjaar Festival – 1 februari
Het Chinees Nieuwjaar Festival nodigt u uit om met hen het Chinese nieuwjaar in te luiden in Den Haag! Met behulp van de Chinese leeuwendans (de leeuw symboliseert geluk en voorspoed), de drakendans en vuurwerk wordt het nieuwe jaar begonnen. Geniet van de parade, Chinese sculpturen en natuurlijk heerlijk eten.
WinterParade – 22 februari
Zoals we in de zomer genieten van het reizende theatergezelschap de Parade, zo kunt u deze winter smullen van de derde editie van de WinterParade in Den Haag. Letterlijk én figuurlijk. Een 120 meter lange tafel fungeert als podium. Aan deze tafel dineert het publiek aan de hand van schalen die het publiek met elkaar deelt. Dit geeft wel even een andere betekenis aan de term ’dinner and a show’.

Heeft u genoten van dit drieluik en bent u wellicht naar één van deze activiteiten geweest? Laat dan een reactie achter en deel uw ervaring. En houdt u onze blog in de gaten voor meer interessante onderwerpen 🙂

Dit artikel is geschreven in Auto huren, Evenementen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*