Auto Europe Blog


Feesten op een festival met een camper

Feesten op een festival met een camper

U heeft uw ticket voor uw favoriete festival gekocht en heeft besloten een camper te huren als accomodatie. Het opzetten en afbreken van een tent bleek teveel gedoe en u wilt natuurlijk geen geld uitgeven aan een duur hotel dat ver van het festivalterrein ligt. Een camper huren biedt uitkomst wanneer u naar een festival gaat. Speciaal voor alle festivalgangers heeft Auto Europe een lijst met uiteenlopende festivals samengesteld, zodat u zeker een festival zult vinden dat u interesseert!


Burning Man, USA

Auto huren Burning Man | Auto EuropeBurning Man is een evenement dat plaatsvindt in de tijdelijke gemeenschap van Black Rock City in Nevada. Dit evenement is een groots experiment waar u de meest vreemde en extravagante dingen zult zien en meemaken en trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers. Een week lang ziet u hier de meest bijzondere expressies op het gebied van installaties, muziek, kunst en wat u maar kunt bedenken. De naam is te danken aan het symbolische ritueel waarbij aan het einde van de week een gigantische rijshouten pop, ofwel wicker man, in de vlam wordt gezet. De populariteit van dit evenement is zo groot dat verhuurbedrijven speciale pakketten hebben voor mensen die met een camper naar Burning Man willen gaan.


Glastonbury Festival, Engeland

Auto huren Glastonbury Festival | Auto EuropeDit wereldberoemde festival is vijf dagen lang het toneel voor de meest bekende bands en muzikanten. Denk dan aan artiesten als David Bowie, Radiohead, The Rolling Stones, The Smiths, The Cure, Johnny Cash, Metallica, Pulp, The Who, Pet Shop Boys, The Chemical Brothers, Coldplay, Blur, Muse en Paul McCartney. Ook vindt u op dit populaire festival acts met dans, theater, cabaret, circus, comedy en andere soorten kunstvormen. Het festival is berucht vanwege de moeilijk verkrijgbare toegangskaarten maar ook vanwege het weer, dat het terrein omtovert tot een modderbad. Een extra reden om te kiezen voor camperhuur tijdens een festival!


O.Z.O.R.A. Festival, Hongarije

Auto huren Ozora festival | Auto EuropeHet O.Z.O.R.A. Festival noemt zichzelf een “psychedelic tribal gathering” ofwel vrij vertaald een psychedelisch verzamelpunt. Liefhebbers van trance en psychedelische muziek zullen zich hier volkomen thuis voelen. Dit festival ontwikkelt zich in rap tempo tot één van de grootste psytrance evenementen ter wereld. Op het terrein vindt u voorzieningen als drinkwaterpunten, snackbars, een supermarkt en een groenteboer. Voel u vrij en ga op in de muziek, kunst en kleuren van dit evenement.


Download Festival, Engeland

Auto huren Download Festival | Auto EuropeGooi die volumeknop maar omhoog met dit Engelse rockfestival! Sinds het ontstaan in 2003 hebben al enkele grote namen uit de rock ‘n’ roll geschiedenis op het podium van dit festival gestaan zoals Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Motörhead, Aerosmith, AC/DC, Def Leppard, Kiss, Motley Crue, ZZ Top en Guns N’ Roses. Er is een apart veld dat is uitgerust met toiletten, douches, schoon water en stations waar festivalgangers met campers afval achter kunnen laten.


Byron Bay Bluesfest, Australië

Auto huren Bluesfest, Australië | Auto EuropeElk jaar staat het schitterende Byron Bay in het teken van dit blues en rootsmuziek festival. Niet alleen muziekliefhebbers komen hier graag, ook mensen die graag kamperen zijn hier te vinden. Wandel rond en maak kennis met andere festivalgangers die genieten met een camper, of nodig ze uit voor een drankje en maak nieuwe vrienden. Bluesfest presenteert meer dan tweehonderd artiesten uit de hele wereld dus u zult met zowel uw familie als vrienden zeker kunnen genieten!


Wacken Open Air, Duitsland

Auto huren Wacken Festival | Auto EuropeElke metalfan zal u kunnen vertellen dat het grootste metalfestival ter wereld het Wacken festival is. De gemeente Wacken heeft minder dan tweeduizend inwoners, maar halverwege de zomer wordt dit gebied overspoeld door tachtigduizend headbangende festivalgangers. Volgens bronnen zouden de inwoners de jaarlijks terugkerende bezoekers verwelkomen, en wordt het festival gezien als een welkome afwisseling van de anders zo rustige sfeer.


Boom Festival, Portugal

Auto huren Boom festival | Auto EuropeBoom begon in 1997 als een psychedelisch trance evenement en is uitgegroeid tot een tweejarig festival in Idanha-a-Nova in Portugal. Op dit festival vindt u niet alleen muziekoptredens maar ook exposities met beeldende kunst uit de hele wereld, en diverse activiteiten in ‘Liminal Village’ als lezingen, yogalessen, filmvertoningen, groepsmeditaties en discussies. In de ‘Healing Area’ worden workshops voor genezingstechnieken gegeven en er is ook een zwembad voor watertherapie en een massageruimte.


Bonnaroo Music and Arts Festival, USA

Auto huren Bonnaroo | Auto EuropeTennessee is gedurende dit vierdaagse festival de plek voor liefhebbers van indie rock, klassieke rock, wereldmuziek, hiphop, jazz, americana, bluegrass, countrymuziek, folk, gospel, reggae, pop, electronische muziek en andere alternatieve genres met optredens van de meest uiteenlopende artiesten. De naam ‘Bonnaroo’ betekent in het Creools ‘het beste van de straat’ of ‘een plezierige tijd’. Rolling Stone magazine noemde het festival in 2003 het ‘Festival van de Eeuw’. Enkele bekende acts die hier hebben opgetreden zijn Elton John, Nine Inch Nails, Tool, The Beach Boys, Kanye West, Stevie Wonder, The White Stripes, Neil Young, Pearl Jam, Mumford and Sons, Jay Z, Bob Dylan, The Police, Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen, Beastie Boys en Dead & Company.

 

We hopen dat we u wat inspiratie hebben gegeven voor een volgende reis. Ga naar onze website of bel ons gratis nummer 0800 – 022 75 47 om de camper of huurauto te vinden die bij u past.

Dit artikel is geschreven in festival met camper, muziekfestivals. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*