Auto Europe Blog


Alles over extra’s en lokale kosten

Voor Auto Europe is klanttevredenheid bijzonder belangrijk. We willen uiteraard dat u onze klant blijft en daarom besteden we veel tijd aan het perfectioneren van onze informatie rond autoverhuur. In dit artikel zullen we het hebben over de “lokale kosten”, een onderwerp dat nog wel eens tot verwarring leidt.  Lokale kosten worden bepaald door de daadwerkelijke autoverhuurder ter plaatse en Auto Europe heeft daar geen zeggenschap over: niet over het soort toeslagen en niet over de hoogte daarvan. Niettemin proberen we altijd zoveel als mogelijk de eventuele toeslagen en de hoogte daarvan te beschrijven in onze Algemene Voorwaarden, op uw voucher en op het beeldscherm tijdens het boeken via onze website.

Brandstof – Er zijn  twee hoofdtypen van brandstofbeleid: “vol-vol” of “vol-leeg”. Met “vol-vol” wordt bedoeld dat u de auto met een volle tank brandstof meekrijgt en deze weer met volle tank inlevert (u betaalt dus enkel de brandstof die u daadwerkelijk verbruikt). Met “vol-leeg” wordt bedoeld dat u de auto met een volle tank brandstof meekrijgt (maar de volle tank betaalt lokaal aan de balie)  en de auto dus zo leeg mogelijk weer inlevert, omdat er meestal geen restitutie plaatsvindt voor brandstof die zich nog in de tank bevindt. Let wel dat bij de aankoop aan de balie de literprijs vaak hoger is dan als u zelf zou aftanken en dat er in de regel ook een “servicekosten” toeslag wordt berekend (voor de moeite die de verhuurder heeft gedaan om de auto voor u vol te tanken). Vol-leeg beleid is relatief standaard bij low-cost aanbieders in het mediterrane gebied (vooral Spanje en Portugal, maar ook in andere landen). Sommige autoverhuurders bieden beide opties aan, afhankelijk van de huurperiode.

Jonge/Senior Bestuurderstoeslag – Bestuurders onder of boven een bepaalde leeftijd dienen vaak een extra toeslag te betalen bij autohuur. De leeftijdsgrens wordt vastgesteld door de individuele autoverhuurders en kan zelfs per verhuurder verschillen afhankelijk van de auto categorie. De oorzaak van deze extra toeslagen zijn de verzekeraars die hogere premies rekenen voor bepaalde leeftijdsgroepen.

One way toeslag– Als u de huurauto in de ene plaats ophaalt en in een andere plaats weer inlevert, worden er vaak extra toeslagen in rekening gebracht. Dit heeft te maken met het feit dat de huurauto in de regel weer teruggereden moet worden naar de oorspronkelijke locatie.  Als er een One Way genomen wordt in hetzelfde land zijn er soms geen extra toeslagen, maar als u de auto in een ander land weer inlevert kunt u er van uitgaan dat er extra toeslagen van toepassing zijn. Als u via onze website boekt zult u een melding krijgen over deze toeslag en na het boeken zullen de kosten ook vermeld staan op uw voucher.

Grensovergang – U dient ons altijd te informeren als u van plan met uw huurauto naar een ander land te rijden dan het land waar u de auto heeft opgehaald (ook al levert u de auto weer in in het oorspronkelijke afhaalland). Er is namelijk een toeslag verbonden aan grensovergang, omdat er extra verzekeringen nodig zijn als het voertuig het oorsprongsland verlaat. Als u zonder de extra verzekering in een ander land rijdt, dan is de auto niet gedekt voor schade, wat bovendien ook illegaal is.

Verzekering– Elke huurauto bij elke autoverhuurder heeft de verplichte verzekering afgesloten die nodig en geldig is in het bestemmingsland. U dient er echter van bewust te zijn dat er meestal wel een eigen risico geldt in het geval van schade door een ongeval. De hoogte van dat eigen risico is afhankelijk van de verhuurder, de auto categorie, de bestemming, etc. De borg die op uw kredietkaart geblokkeerd wordt is in de regel de hoogte van het eigen risico + een volle tank brandstof + BTW. Aan de balie kan het zijn dat u extra verzekeringen worden aangeboden om het eigen risico omlaag te brengen of verzekeringen die zaken dekken die niet standaard inbegrepen zijn, zoals banden, glas, onderkant auto, etc.  Wat verzekerd is en wat niet staat altijd op uw voucher en in de algemene voorwaarden. Soms kunnen de medewerkers van het verhuurbedrijf nogal hardnekkig zijn in het willen verkopen van extra verzekeringen, maar weet dat u deze extra verzekeringen mag weigeren.

Winterbanden – Er zijn verschillende landen waar het verplicht is gedurende een bepaalde periode van het jaar met winterbanden te rijden. Bij sommige verhuurder is de prijs van winterbanden inbegrepen, maar bij andere is het een extra waarvoor betaald dient te worden. Om te weten wat het geval is kunt u dat nalezen in de Algemene Voorwaarden en lokale kosten rubriek getoond bij de auto die u wilt boeken (online) of telefonisch advies vragen aan een van onze reserveringsmedewerkers.

Extra bestuurderstoeslag – Elke bestuurder moet vermeld staan op de huurovereenkomst om gedekt te zijn bij de verzekering. Soms bieden wij promoties aan waarbij een aantal extra bestuurders zijn inbegrepen zonder extra kosten (bijvoorbeeld ons Gold Rate pakket in de Verenigde Staten), maar normaal gezien dienen extra bestuurders lokaal aan de balie bijbetaald te worden.

Ski dragers/GPS/kinderzitjes – Deze extra benodigdheden dienen alle aan de balie betaald te worden. Soms tonen de Algemene Voorwaarden de prijs hiervan bij benadering. U kunt deze extra’s direct aan de balie (proberen te) kopen, maar het is raadzaam ons hierover van te voren te informeren, zodat wij deze voor u bij de verhuurder voor u kunnen reserveren.

En tenslotte: Lees altijd onze Algemene Voorwaarden en lokale kosten rubriek door op het boekingsscherm. De voorwaarden en kosten staan ook vermeld op uw voucher. Als u tijdens het boeken via onze site vragen heeft of twijfels, bel ons dan gerust op via ons gratis telefoonnummer. Onze reserveringsmedewerkers helpen u graag.

Dit artikel is geschreven in extra's en lokale kosten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*