Auto Europe Blog


Op vakantie met volwassen kinderen

Overlevingsgids: Reizen met volwassen kinderen

Op vakantie gaan met het hele gezin is niet altijd even eenvoudig als de kinderen klein zijn. U moet ervoor zorgen dat u alles bij zich heeft wat er maar nodig kan zijn, het verschil in temperatuur kan een aardige impact hebben op de kleintjes en ook zijn de smaakpapillen niet gewend aan de smaak van de lokale maaltijden. Reizen met volwassen kinderen is dan vast een stuk makkelijker. De realiteit is echter anders. Ieder individu heeft na zoveel jaar zijn en haar eigen mening ontwikkeld en zullen die bij familieleden zeker niet onder stoelen of banken steken.

Het is natuurlijk geweldig als de hele familie graag samen op vakantie gaat, maar vaak zijn de gezinsleden het niet meer gewend om zo dicht op elkaars lip te zitten waardoor het bij elk wissewasje kan oplopen tot een ruzie. Met onze tips kunt u ervoor zorgen dat uw vakantie rustig verloopt.

Reizen met volwassen kinderen | Auto Europe

Voorkom ruzies
Wanneer het ernaar uitziet dat er een ruzie uitbreekt is het belangrijk om op tijd in te grijpen, zodat de situatie niet escaleert en de hele dag niet wordt verpest. Blijf kalm, spreek met een rustige stem en laat iedereen even afkoelen. Een goede manier is om bijvoorbeeld iedereen een stukje te laten lopen zodat iedereen even wat afstand heeft. Doe samen een activiteit als de sfeer weer rustig is, zodat de ruzie kan worden vergeten en de dag weer positief kan worden hervat.

Geef elkaar de ruimte
De beste manier om een ruzie te voorkomen is door elkaar genoeg ruimte te geven en elkaar niet continu dwars te zitten. Het is niet gewenst dat aan het einde van de reis niemand meer met elkaar praat; iedereen wil een gezellige tijd hebben tijdens de vakantie. Ook is het niet goed om gezinsleden te dwingen naar een museum te gaan of een dagje naar het strand te gaan, zeker als dit niet is wat ze voor ogen hadden.

Geef uw kinderen de vrije hand en laat ze op eigen houtje de stad ontdekken. Zo heeft u ook wat vrije tijd om met uw partner door te brengen. U kunt uw kinderen bijvoorbeeld wat zakgeld geven voor de vakantie, zodat ze de vrijheid hebben om zelf dingen te ondernemen. Nadat iedereen overdag een activiteit van zijn of haar keus heeft gemaakt kunnen jullie ā€˜s avonds samen genieten van de traditionele lokale gerechten onder het genot van een drankje, terwijl jullie elkaar vertellen wat jullie die dag gedaan hebben en plannen maken voor de volgende dag.

Haal herinneringen op
Hoewel veel ouders het liefst met hun kinderen op vakantie blijven gaan is dit natuurlijk niet mogelijk. Uw kinderen worden ouder en zullen op een gegeven moment met hun eigen kinderen op vakantie gaan. Een leuk idee is om op een dergelijke reis de spelletjes te spelen en activiteiten te doen die jullie deden toen de kinderen nog klein waren. Zo haalt u oude herinneren op en maakt u tegelijkertijd nieuwe.

Auto Europe wenst iedereen een fijne reis toe!

Dit artikel is geschreven in gezinsvakantie, op vakantie met volwassen kinderen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Overlevingsgids: Reizen met volwassen kinderen

  1. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn šŸ™‚ Groetjes uit Haarlem

    • Thirza says:

      Dankjewel voor je reactie, Els! Op onze homepage hebben wij eveneens een link naar infographics met verschillende onderwerpen. Laat het ons weten als je ergens hulp bij nodig hebt. Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*