Auto Europe Blog


autohuur in de winter

Een auto huren in de winter

Gaat u in sneeuwrijke gebieden rijden? Zorg er dan voor dat uw huurauto goed uitgerust is voor winterse omstandigheden. Dit is wat u moet weten:

Uw huurauto en de winter

Als u een auto huurt in gebieden met sneeuw is het belangrijk dat u zich aan de lokale regels houdt betreft de verplichte uitrusting voor auto’s. Dit zorgt er niet alleen voor dat u veiliger rijdt, maar ook dat u eventuele (forse) boetes voorkomt omdat u niet de juiste uitrusting heeft.

Hieronder hebben we, afhankelijk van waar u naartoe gaat, een gidsje voor u samengesteld die u helpt met informatie over wat u waar nodig heeft. Auto Europe biedt in een aantal landen auto’s aan die al  winterklaar zijn uitgerust, maar op sommige andere bestemmingen zult u bepaalde uitrustingen moeten aanvragen en lokaal betalen. Extra uitrusting is altijd op aanvraag.

Duitsland, Zwitserland en OostenrijkWinter car hire

In de winter zijn winterbanden in Duitsland en Oostenrijk verplicht. In Zwitserland worden winterbanden aangeraden in gebieden die sneeuwval hebben. Bij de meeste verhuurders in deze landen worden de huurauto’s standaard met winterbanden uitgerust en is dit inbegrepen in de prijs. Nochtans wordt een en ander soms beschouwd als extra uitrusting en dient u dit lokaal bij te betalen. U kunt deze extra kosten vinden op onze website op het moment dat u een auto boekt en in uw voucher. Kijkt u in de algemene voorwaarden onder het kopje “Lokale Kosten”. U kunt soms ook sneeuwkettingen lokaal bij de verhuurder huren.

Snow chainsFrankrijk en Italië

In Noord-Italië dienen auto’s over het algemeen winterbanden te hebben vanaf de maanden oktober tot april. In tegenstelling tot de noordelijke landen worden huurauto’s in Italië niet standaard uitgerust met winterbanden en is dit op aanvraag.

In de buurt van ski-bestemmingen is het van belang na te gaan of er ook sneeuwkettingen te huren zijn. U kunt ons daarover natuurlijk altijd bellen, zodat wij samen met u kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn bij verschillende autoverhuurders ter plaatse.

In Frankrijk zijn winterbanden niet verplicht. Nochtans wilt u uiteraard niet onveilig rijden in bergachtige gebieden en andere plaatsen waar er vaak sneeuwval is.

Algemene tips

Behalve als u een “Inclusief Winterbanden” tarief vindt, raden wij u aan bij ons een aanvraag te doen voor winterbanden wanneer u een boeking doet. De kosten hiervoor vindt u op onze website in de algemene voorwaarden bij de boeking die u aan het maken bent. Zoals gezegd, sneeuwkettingen zijn in de regel altijd op aanvraag en brengen extra lokaal te betalen kosten met zich mee. Als u vragen of twijfels heeft, aarzel dan niet onze reserveringsmedewerkers gratis te bellen op 0800 – 022 75 47.

Als u op ski-vakantie gaat is het wellicht prettig een skidrager bij de huurauto te hebben. U kunt dit aanvragen op het moment dat u de auto boekt. Geef ook aan hoeveel paar ski’s u meeneemt. Een skidrager brengt lokaal te betalen kosten met zich mee. De kosten hiervoor vindt u op onze website in de algemene voorwaarden bij de boeking die u aan het maken bent.

We hopen dat u een fijne en veilige wintervakantie zult hebben. Veel plezier!

Dit artikel is geschreven in Wintervakantie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*