Auto Europe Blog


Dekkingen huurauto

Dekkingen voor uw huurauto

Een goede dekking is de beste manier om geen zorgen te hebben bij het huren van een auto. Nochtans kan de gebruikte terminologie wel eens verwarrend zijn. We hebben voor u alle noodzakelijke informatie bijeen gebracht, zodat u een beter inzicht heeft in wat er wel en niet gedekt is wanneer u een auto huurt.

  • Aansprakelijkheidsverzekering: standaard meeverzekerd bij elke auto die u via Auto Europe huurt. Dekt verwondingen en schade aan een andere persoon of object, buiten het voertuig, als gevolg van een ongeluk dat u heeft veroorzaakt.
  • Cascoverzekering: is een schade dekking en limiteert het bedrag waar u verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld, stel dat u een auto gehuurd heeft met een Eigen Risico van 600 euro. Dat betekent dat u verantwoordelijk bent voor alle schade onder de 600 euro. Alle kosten hoger dan dit bedrag worden door de verzekering gedekt.
  • Diefstalverzekering: dekt het verlies als gevolg van diefstal van het voertuig, met een bepaald eigen risico.
  • Brandverzekering: dit is inclusief in de tarieven van Auto Europe, zonder eigen risico.

In de meeste landen biedt Auto Europe een aantal dekkingsopties aan die u tijd en geld besparen:

  • Geen Eigen Risico: dekt het volledige Eigen Risico in geval van schade of diefstal en ook schade aan bepaalde onderdelen van het voertuig. De meeste autoverhuurbedrijven dekken niet de schade aan glas/voorruit, binnenkant van het voertuig, wielen, banden, de onderkant van het voertuig en het dak. Lees uw contract goed door!
  • Geen Eigen Risico met Extended Cover: deze Extended Cover optie wordt aangeboden door onze partners, maar het type dekking verschilt. Sommige verhuurders dekken wielen en glas, andere bijvoorbeeld wielen, glas, onderkant en dak. Ook hier: lees het contract zorgvuldig!
  • Restitutie Blijvend Eigen Risico: u krijgt restitutie van het door u betaalde bedrag aan eigen risico bij schade door een ongeval. Om restitutie te ontvangen hebben wij behalve de standaarddocumentatie ook nodig een verhuurdersschaderapport, een politierapport en reparatiefacturen. U kunt een volledige beschrijving van deze service vinden bij elke huurauto die wordt aangeboden met “Restitutie Blijvend Eigen Risico”. U kunt hierover op onze website meer lezen.
  • Restitutie Blijvend Eigen Risico met Super Cover: hetzelfde als hierboven aangegeven, maar met extra dekking van glas, wielen, banden, het dak en de onderkant van het voertuig. Bij het ophalen van de auto laat u een borg achter (de borg wordt geblokkeerd op uw kredietkaart). Mocht er schade zijn dan betaalt u eerst het schade bedrag (maximaal tot het Eigen Risico) en daarna kunt u dit bedrag terugvragen bij Auto Europe.

Belangrijk: de hoofdbestuurder moet een kredietkaart in het bezit hebben op eigen naam. De borg voor het voertuig zal bij het ophalen van het voertuig op de kredietkaart geblokkeerd worden.

Alle dekkingsvoorwaarden kunt u inzien tijdens het boeken op onze website, nog voordat u een reservering maakt. Nadat u een reservering heeft gemaakt, krijgt u van ons een voucher toegestuurd met de Algemene Voorwaarden voor uw boeking. We staan voor u klaar om uw vragen telefonisch te beantwoorden via ons gratis telefoonnummer 0800 022 75 47.

We wensen u een veilige reis toe!

Dit artikel is geschreven in afkoop eigen risico huurauto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*