Auto Europe Blog


Rare verkeersregels

De vreemdste verkeersregels ter wereld

If you haven’t seen your wife smile at a traffic cop, you haven’t seen her smile her prettiest.” – Kin Hubbard.

De wereld is vol vreemde regels en wetten en er zijn zelfs enkele verkeersregels die nergens op lijken te slaan. Iedereen begrijpt wel waarom er boetes uitgedeeld worden voor te hard rijden of het niet dragen van de veiligheidsgordel, maar wij zijn maar wat blij dat deze gekke regels niet in Nederland van toepassing zijn.

Een biertje drinken tijdens het rijden

Auto Europe raadt het ten zeerste af om onder invloed te rijden. In Costa Rica is het echter 100% legaal om tijdens het rijden een alcoholisch drankje te nuttigen. De wetten zijn recentelijk aangepast en de regels omtrent het rijden onder invloed zijn strenger geworden. Bestuurders die een alcoholpromillage van meer dan 0,75 in het bloed hebben worden dan ook streng aangepakt. Dankzij deze nieuwe wet in 2010 zijn overtredingen in het eerste jaar na het invoeren van de nieuwe wet met 50% gedaald.

Auto huren Costa Rica | Auto Europe

Houd het bij een flesje water als u de berg oprijdt.

Vrouwen mogen niet rijden

Saoedi-Arabië is het enige land ter wereld waar vrouwen niet achter het stuur mogen zitten, hoewel er vele pogingen gewaagd zijn dit te veranderen. Aangezien vrouwen niet mogen rijden spenderen families jaarlijks het enorme bedrag van 3,7 biljoen USD aan chauffeurs.

Stoppen voor dieren

In Zuid-Afrika heeft slechts één op de vijf inwoners een auto. Een bijzondere wet is dat hier “de bestuurder van een voertuig op een openbare weg het voertuig moet stoppen op het verzoek van of op signaal van een persoon die een rund, paard, ezel, muildier, schaap, geit, varken of struisvogel leidt of hier op een dergelijke weg rijdt”. Boetes kunnen oplopen tot hoge bedragen wanneer er niet op juiste wijze wordt gestopt. Hopelijk komt u geen stormloop tegen!

Auto huren Zuid-Afrika | Auto Europe

Dit is niet de stormloop die we in gedachten hadden…

Rouwstoet

Er zijn in Amerika drieëntwintig staten die een specifieke wet hebben waar het bestuurders niet is toegestaan een rouwstoet te passeren. Nevada is de enige staat waar de eerste auto en de volgauto in een rouwstoet door rood licht mogen rijden.

Uw huisdier aan het dak van uw auto bevestigen

In Anchorage in Alaska is er een wet waarin staat dat het niet is toegestaan een hond op het dak van uw auto vast te binden. Dit klinkt nogal logisch en dus vragen wij ons af waarom deze wet überhaupt ooit in het leven is geroepen.

Auto huren Anchorage | Auto Europe

Autosleutels? Check! Rijbewijs? Check! Fikkie…?

Vergeet uw bril niet

Bestuurders die met een bril of lenzen rijden moeten onder andere in Spanje te allen tijde een reservebril in de auto hebben. Dit is een landelijke maatregel en het is aan de politieagent om de bestuurder al dan niet een boete te geven.

Stoppen in China

Aangezien er geen duidelijke wet is zijn bestuurders in China, voornamelijk in Peking, er niet toe geneigd voetgangers voorrang te geven. Volgens een wet die recentelijk is geïntroduceerd moeten automobilisten stoppen voor een rood licht. Dit wordt echter grotendeels genegeerd en automobilisten rijden bij rood licht gewoon door. Er zijn zogenaamde nieuwe “zelfbedieningsstoplichten” in Peking, waarbij u op de knop drukt, wacht en oversteekt zodra het licht dit aangeeft. Helaas is er een grote kans dat bestuurders zich niet aan de regels zullen houden en voetgangers in deze situatie niet voor zullen laten gaan. Wees dus voorzichtig.

Auto huren China | Auto Europe

Er is weinig logica te vinden in deze verkeerssituatie.

Blijf veilig op de Duitse snelweg

Het is ten strengste verboden op de autobahn te stoppen, behalve bij een noodgeval. Stoppen vanwege een lege tank wordt beschouwd als nalatigheid van de bestuurder. Bestuurders kunnen in dit geval dan ook een hoge boete verwachten voor onoplettendheid en het in gevaar brengen van zichzelf en anderen. Als u eerder op de autobahn heeft gereden dan weet u dat er vrijwel geen snelheidslimiet is. Zorg er dus voor dat u een oogje houdt op de brandstofmeter.

Handen op het stuur

Op Cyprus kunt u een boete verwachten als u onnodig een hand van het stuur haalt. In de afgelopen jaren is het aantal ongelukken op dit mediterrane eiland gestegen, waardoor het nu zelfs verboden is onder het rijden te eten of te drinken.

Auto huren Cyürus | Auto Europe

Niet het beste moment om te laten zien hoe goed u drie dingen tegelijk kunt doen.

Onder invloed

Natuurlijk is rijden onder invloed ten strengste verboden in Macedonië, maar de overheid gaat hierin nog een stapje verder. Wanneer u ‘zichtbaar onder invloed bent’ mag u niet voorin zitten. En niet omdat u dan niet goed de richting aan kan geven.

Blijf bedekt

Houd uw shirt aan! In Thailand is het strikt verboden topless rond te rijden. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen en geldt voor bestuurders van fietsen, auto’s en tuktuks. Doet u dit toch, dan kunt u rekenen op een kleine boete.

Auto huren Thailand | Auto Europe

Zelfs met de hitte kunt u het beste uw kleding aanhouden.

Rijd niet geblinddoekt

In Amerika is het in de staat Alabama niet toegestaan geblinddoekt te rijden. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat er ooit iemand in Alabama heeft geprobeerd te rijden met een blinddoek op.

Huisdieren op schoot

In de meeste Amerikaanse staten mag u rijden met uw huisdier op schoot, behalve in Hawaii en New Jersey. Een andere mythe waar veel mensen in geloven is dat in Massachusetts gorillas niet achterin de auto mogen worden vervoerd. Helaas is deze grappige mythe niet waar, maar dat mag niks afdoen aan de populariteit van deze sage.

Auto huren Boston | Auto Europe

Dit ziet eruit als een volkomen plausibele situatie.

Maak me schoon

In bepaalde landen is een schone auto zo belangrijk dat de politie iedereen met een vieze auto een boete op kan leggen. Dit is het geval in Belarus, Roemenië en Rusland. Het is niet helemaal duidelijk wat een “vieze auto” precies is, dus u kunt er maar beter voor zorgen dat uw auto altijd blinkend schoon is.

Nummerborden in Manila

In Manila mogen mensen in bepaalde gebieden niet rijden, gebaseerd op de dag van de week en het laatste nummer van het nummerbord. Als een nummerbord eindigt op een 1 of een 2 kan de bestuurder een boete krijgen als deze op een bepaald tijdstip wordt betrapt op het rijden in een gebied met veel verkeer. Dit is ook het geval in Parijs, maar wegens tyfoons en seizoensgebonden overstromingen is men in Manila veel strikter.

Denk na voordat u drinkt

Denk nog eens na voordat u een glaasje champagne drinkt voor u in de auto stapt. Automobilisten in Frankrijk zijn wettelijk verplicht om altijd een ongebruikt blaaspijpje voor alcoholcontrole bij zich te hebben. Dit is om rijden onder invloed te voorkomen en om overheidskosten te drukken bij het aanhouden van bestuurders.

Auto huren Frankrijk | Auto Europe

Als u wel van een glaasje houdt, neem dan een taxi.

Spetter de voetgangers niet nat

In het superbeleefde Japan kunnen bestuurders een boete krijgen wanneer zij water op voetgangers spetteren. Wellicht dat sommige bestuurders hierdoor minder hard door plassen zullen rijden.

Blijf veilig op de weg en bezoek onze website of bel ons op 0800 – 022 75 47 als u een huurauto nodig heeft. U kunt ook bij ons terecht voor campers, een luxe auto en een transfer- of chauffeurservice.

Dit artikel is geschreven in verkeersregels europa, vreemde verkeersregels. Bookmark the permalink.

One Response to De vreemdste verkeersregels ter wereld

  1. Dirk says:

    Een biertje drinken tijdens het rijden, vind ik persoonlijk vrij apart!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*