Auto Europe Blog


Japan

De vreemde en wonderbaarlijke wereld van Japan

Maak kennis met Japan en ontdek waarom deze cultuur zo fascinerend is! Wij hebben een overzicht voor u gemaakt van de meest intrigerende en eigenaardige facetten van de Japanse cultuur, zodat u weet wat u kunt verwachten tijdens uw volgende reis naar Japan.


 

Cafés en eilanden voor dieren

 

Katteneiland | Auto EuropeVrijwel iedereen houdt wel van dieren, maar die liefde gaat in Japan nog een stapje verder. Er zijn hier namelijk kattencafés, waar klanten onder het genot van een kopje koffie met katten kunnen spelen. Dit soort cafés zijn ideaal voor mensen die zelf thuis geen katten kunnen of mogen hebben en zijn populair bij zowel lokale bewoners als bij toeristen. Tevens zijn er cafés voor konijnen, vogels, honden, geiten en, voor de avonturiers, slangen en reptielen.
En dit is slechts het begin. Vlakbij de kust ligt een katteneiland waar de meerderheid van de bewoners uit vriendelijke zwerfkatten bestaat. Men gelooft dat het voeren van deze katten leidt tot rijkdom en voorspoed. De katten lopen vrij rond en kunnen zich overal op het eiland vermenigvuldigen; dit eiland is dan ook enorm populair bij toeristen. Een ander soortgelijk eiland is Okunoshima, ofwel het ‘konijneneiland’. Dit eiland wordt bewoond door honderden tamme konijnen die bezoekers warm verwelkomen in ruil voor gezelschap en wat eten.


 

Automaten

 

Automaten | Auto EuropeTegenwoordig zijn overal ter wereld automaten te vinden, maar Japan is bij uitstek het land dat meer biedt dan de gebruikelijke snacks en drankjes. Er zijn vijfeneenhalf miljoen automaten in Japan, inclusief een automaat op de top van de berg Fuji. Voor een snelle snack kunt u bij de automaten terecht voor brood in blik, instant noedels, eieren, warme drankjes, bier, voorgesneden fruit en sushi. Andere dingen die u bij de automaat kunt krijgen zijn stripboeken, paraplu’s, tweedehands mobiele telefoons, speelgoedauto’s, bloemen en visaas.


 

De Japanse keuken

 

Japans eten | Auto EuropeDe Japanse keuken kent de meest heerlijke en verse gerechten, maar ook de meest vreemde gerechten. Zo kunt u genieten van sashimi gemaakt van rauwe kip, de giftige kogelvis ‘fugu’, rauw paardenvlees, gefermenteerde sojabonen, zwarte hamburgers en ijs met zout- en inktvissmaak. Ook vindt u in Japan een oneindige variatie aan zoetigheden. KitKat heeft bijvoorbeeld vele bijzondere smaken zoals soja, wasabi, paarse zoete aardappel, chili, groene thee, cheesecake en gebakken pompoenpudding. Een traditie die ons wellicht vreemd in de oren klinkt is om met kerst naar Kentucky Fried Chicken te gaan. Men moet maanden van tevoren een tafel boeken en op de dag zelf zijn er ellenlange rijen. Een briljante marketingcampagne in de jaren 70 heeft ertoe geleid dat mensen KFC de beste plek vinden om Kerstmis te vieren.


 

Het Robotrestaurant

 

Robotrestaurant | Auto EuropeHet wereldberoemde Robotrestaurant ligt in het midden van Shinjuku in Tokio. In dit restaurant worden al uw zintuigen getrakteerd op een show met dansers, lasers, robotgevechten, muzikale acts, knipperende lichten in alle kleuren van de regenboog en meer. Japan is één van de weinige plekken ter wereld waar u van een dergelijke show kunt genieten.


 

Een auto huren in Japan

 

Auto huren in Japan | Auto EuropeU kunt natuurlijk veel meer zien in het bijzondere Japan en met een huurauto via Auto Europe is dat extra makkelijk. Ons aanbod bestaat uit verschillende soorten auto’s op verschillende locaties in heel het land, variërend van grote steden als Tokio en Osaka tot het pittoreske platteland. Vind de huurauto die bij u past op onze website of bel ons op het telefoonnummer 0800 022 75 47!

Dit artikel is geschreven in auto huren japan, bezienswaardigheden japan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*