Auto Europe Blog


Tegernsee

De mooiste meren in Beieren

De staat Beieren in het zuiden van Duitsland is niet alleen bekend vanwege München of als doorgang naar Italië, het is tevens een deelstaat met meer dan honderdvijftig meren van verschillende groottes. U kunt in Beieren prima kamperen met een camper, of u kunt in München verblijven en met Auto Europe dagtrips maken naar één van deze prachtige meren.

Walchensee

 

Walchensee

Als er één meer in Beieren is dat het gevoel geeft alsof u aan het strand ligt in de Middellandse Zee, dan is het wel Walchensee. Het glasheldere meer kleurt vanaf het kiezelstrand azuurblauw tot donkerblauw in het midden van het meer, en wordt omringd door drie bergen: Herzogstand, Kesselberg en de Jochberg. Dit meer ligt vlakbij de stad Wolfratshausen ongeveer vijfenzeventig kilometer ten zuiden van München. Ten noorden van de Walchensee ligt de Kochelsee.

Chiemsee

 

Neues Schloss Herrenchiemsee

Dit is het grootste meer in Beieren en ligt in het zuidoosten tussen Rosenheim en Salzburg in. Men noemt dit ook wel het Beierse Meer. Naast diverse watersporten en andere activiteiten rondom het meer kunt u ook het eiland Herrenchiemsee bezoeken. Hier ligt het “Neues Schloss Herrenchiemsee”, oftewel een gigantisch koningsslot dat is gebouwd onder Lodewijk II.

Königssee

 

KönigsseeKönigssee ligt vlakbij het stadje Berchtesgaden in een gebied dat aan drie kanten wordt begrensd door Oostenrijk. Berchtesgaden was tijdens de Tweede Wereldoorlog de stad waar Adolf Hitler woonde. Naast vele interessante bezienswaardigheden in Berchtesgaden kunt u ook een bezoek brengen aan Königssee en het stadje Schönau am Königssee. Dit prachtige meer is het diepste meer in Duitsland en maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Berchtesgaden.

Tegernsee

 

Tegernsee

Ongeveer vijftig kilometer ten zuiden van München ligt Tegernsee. Dit is één van de schoonste meren in Beieren en wordt omringd door onder andere de Wallberg. De Wallberg is bereikbaar met de kabelbaan en wordt veelal gebruikt voor paragliding (parapente). Naast dit schitterende meer kunt u bij de “Bräustüberl Tegernsee” genieten van een echt Beierse maaltijd.

Wörthsee

 

Wörthsee

Tussen Ammersee en Starnberger See in ligt het wat kleinere Wörthsee. Deze drie meren vormen, samen met Pilsensee en Weßlinger See, het “Fünfseenland” in Oberbayern. Dit meer heeft de naam het schoonste meer van Beieren te zijn, en ligt ongeveer dertig kilometer ten westen van München.

Bodensee (Bodenmeer)

 

Bodensee

Hoewel de Bodensee officieel niet in Beieren ligt is het toch een meer dat niet uit deze lijst mag ontbreken. Het meer grenst aan Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en is zodanig een conduminium met een gedeelde soevereiniteit. Men noemt dit ook wel het Meer van Konstanz. U kunt de Bodensee met een boot ontdekken en een bezoek brengen aan het eiland Mainau en Reichenau, u kunt de geweldige natuurlijke omgeving verkennen of de omliggende steden en dorpen bekijken.

Als u echt wilt genieten van een heerlijke vakantie in Beieren, dan kunt u eigenlijk het beste voordelig een auto huren op München Airport. Bel onze reserveringsmedewerkers op ons gratis telefoonnummer 0800 022 75 47, of boek online.

Dit artikel is geschreven in auto huren Duitsland, meren in duitsland. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*