Auto Europe Blog


Kasteelroute Duitsland

DE KASTEELROUTE IN ZUID-DUITSLAND

Duitsland is een echt schitterende bestemming voor mensen die graag autorijden, want er zijn zoveel geweldige wegen. Als u op zoek bent naar uw volgende avontuur, zou de kasteelroute in Duitsland land zeker bovenaan uw lijst moeten staan. Het is een lange route (meer dan 950 kilometer) en dan is er ook nog eerst de heenreis richting het zuiden van Duitsland. U zou er dus voor kunnen kiezen om eerst met het vliegtuig te gaan en dan ter plaatse een voertuig huren. Natuurlijk bent u vanuit Nederland zo in Duitsland en vooral als u uit het zuiden van Nederland komt, is de afstand met een auto of camper goed te overbruggen.

ALLES OVER DE KASTEELROUTE

De Kasteelroute ligt in het zuidwesten van Duitsland, waar u, zoals u zou verwachten, een rit krijgt voorgeschoteld waarin u langs vele kastelen reist. U heeft de mogelijkheid om onderweg het indrukwekkende aantal van 70 kastelen, paleizen, landhuizen en ook nog eens enkele prachtige middeleeuwse steden te bezoeken. Dit betekent natuurlijk dat er veel plekken zijn om te stoppen en te bekijken. Het is daarom nodig om een groot aantal bezichtigingsuren in u reisschema op te nemen. De rit zelf is natuurlijk het hoogtepunt van de vakantie maar u wilt natuurlijk ook de plekken kunnen bekijken waar u langs rijdt!

De route loopt helemaal van Mannheim naar Praag en is volledig bewegwijzerd, waardoor het extreem gemakkelijk te volgen is. Langs 950 km lange route kunt u genieten van een prachtig landschap naast alle kastelen, evenals verblijven in een aantal prachtige hotels. U kunt natuurlijk zelf een overnachting in een kasteel of hotel boeken, maar we zullen u eerst wat meer informatie geven om zo de keuze wat te vereenvoudigen. Hieronder vindt u een aantal van de meest interessante plaatsen om te bezoeken tijdens uw rit.

 

PLEKKEN OM TE BEZOEKEN TIJDENS UW RIT

 

PALEIS MANNHEIM

Paleis Mannheim ligt aan het begin van de Kasteelroute, waardoor het een logische keuze is voor uw eerste bezichtiging. Ook bekend als Barockschloss Mannheim, is dit het grootste barokpaleis van het land. Het gele en rode ontwerp maakt het bijzonder opvallend en het is echt een prachtige plek voor een wandeling.

Tegenwoordig zijn de kamers grotendeels bezet door de universiteit van de stad. Het dateert echter helemaal terug tot het begin van de 18e eeuw. Veel ervan is echter tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd en vervolgens in zijn oude glorie weer hersteld. Hoogtepunten zijn onder meer de prachtige Grote Zaal, die een aantal prachtige stucwerken heeft en de Trabantenzaal met zijn klassieke meubeltentoonstelling.

Er is ook een museum hier (het Schlossmuseum), waar u opmerkelijke voorwerpen kunt bekijken die gerelateerd zijn aan het paleis. U kunt ook de paleiskerk bezoeken. Net als het paleis zelf, werd deze kerk herbouwd na de oorlog en het meest opmerkelijke is dat er een optreden van Mozart in 1777 heeft plaatsgevonden.
Mannheim
ROTHENBURG OB DER TAUBER

Een ander hoogtepunt van de Kasteelroute is Rothenburg ob der Tauber, dat dateert uit 970 na Christus. Omdat het ook één van de best bewaarde middeleeuwse steden van het land is, biedt het een ongelooflijke kijk in het verleden. De oude stadsmuren, torens en geplaveide straatjes herinneren aan lang vervlogen tijden en het is leuk om de auto een paar uur achter te laten en een wandeling te maken. Het beste om te bekijken zijn de Herterich-fonteinen en het gemeentehuis, waarin gotische en neoklassieke stijlen worden samengevoegd. Interessant is dat Rothenburg ob der Tauber ook voorkomt op één van de andere fantastische routes in Duitsland, de Romantische Straat. Dus u kunt hier altijd van koers veranderen als u dat wilt!
Rothenburg ob der Tauber
BAMBERG

Een andere trekpleister langs de Kasteelroute is Bamberg. Het gehele historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschouwd als één van de juweeltjes van Beieren. Het is inderdaad een schitterende stad die wordt doorkruist door rivieren en kanalen en met betoverende architectuur.

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is Neue Residenz – een opvallend paleis met tal van mooie schilderijen, waaronder middeleeuwse, renaissance- en barokke werken. Als u van plan bent om ‘s nachts in Bamberg te verblijven, probeer dan eens wat van het lokale gerookte bier – een echte specialiteit!
Bamberg
OVERNACHTEN IN EEN KASTEEL

Als u langs de Kasteelroute rijdt, is het alleen maar passend dat u minstens één keer in een echt kasteel verblijft. Langs de route vindt u vele kasteelhotels die een sfeervol, luxueus verblijf in het vooruit zicht stellen, dus het is de moeite waard om dit een aantal keer te doen. Om u een idee te geven van wat u kunt verwachten, het Schloss-Hotel Hirschhorn, boven de Neckar-vallei, is een geweldige plek om het gevoel van vroeger te ervaren. Dit kasteel dateert uit de 12e eeuw en belooft een gezellige, romantische sfeer en fantastisch eten, waardoor het de ideale keuze is als u een roadtrip met uw partner wilt maken. In hetzelfde gebied ligt kasteel Guttenberg, dat ook een geweldige plek biedt om te verblijven. Het biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Neckar en organiseert ook traditionele evenementen, zoals een ridderbanket.

Dit artikel is geschreven in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*