Auto Europe Blog


Gevaarlijke wegen II

De gevaarlijkste wegen ter wereld: Deel 2

Speciaal voor alle waaghalzen hebben we een tweede deel geschreven over de meest gevaarlijke wegen ter wereld! Ook nu willen we het u op het hart drukken om deze wegen niet te begaan met een huurauto. U kunt natuurlijk wel deze blog lezen om inspiratie op te doen voor uw volgende reis 😉 .

Atlantische weg, NoorwegenAuto huren Noorwegen | Auto Europe

Aan de Noorse kust vindt u één van de meest prachtige wegen in de wereld: de Atlantische weg. Bij goede weersomstandigheden kunt u over de acht bruggen en bochtige hellingen rijden en ondertussen genieten van schilderachtige panorama’s. Dit is een route die u nooit meer zult vergeten. De reden dat deze weg op deze lijst staat is dat het enorm gevaarlijk is deze weg te berijden tijdens onvoorspelbare omstandigheden, zoals bij sneeuwstormen of wanneer er een sterke wind staat.

 

Furkapas, ZwitserlandAuto huren Zwitserland | Auto Europe

Dit is één van de meest bekende wegen ter wereld en kan bewonderd worden in de James Bond film Goldfinger, waar er een achtervolging plaatsvindt tussen de Aston DB5 en een Ford Mustang. Het ligt in de Zwitserse Alpen op 2431 meter hoogte. Hoewel deze steile met haarspeldbochten bezaaide weg goed wordt onderhouden, wordt deze tijdens de winter gesloten vanwege het moeizame terrein.

 

 

James Dalton Highway, AlaskaAuto huren Alaska | Auto Europe

Deze winterse weg ligt in Alaska en is 666 kilometer lang. Tijdens de winter zijn temperaturen van gemiddeld -60°C niet ongebruikelijk. Het grootste gevaar ligt in het feit dat u bij problemen in de ijzige wildernis strandt. Hoewel deze weg vol met gaten ligt en vaak geteisterd wordt door zware windstormen, is dit eveneens één van de mooiste toendra’s om over te rijden.

 

Luxor-al-Hurghadaweg, EgypteAuto huren Egypte | Auto Europe

Alhoewel deze weg nu veiliger is dan voorheen kan een rit over deze weg uw laatste zijn. Het verbindt in Egypte de steden Luxor en Hurghada en deze weg is berucht om het hoge aantal sterfgevallen. Bestuurders rijden ‘s avonds namelijk zonder licht om geen aandacht te trekken van rovers en terroristen. Helaas heeft dit soort rijgedrag frontale botsingen tot gevolg gehad. Ook zijn er op deze weg geen verkeersregels van toepassing, dus is het hier extra oppassen geblazen.

 

Canning Stock route, AustraliëAuto huren Australië | Auto Europe

De Canning Stock route is misschien niet de meest gevaarlijke weg als het aankomt op verkeer of ongelukken, maar het is zeker de meest afgelegen weg ter wereld. Om deze 1850 kilometer lange weg te berijden heeft u ten minste drie weken, een robuuste 4WD en een grote hoeveelheid kennis over het repareren van een auto nodig. Neem voldoende eten, water en benzine mee tijdens deze eenzame weg, want het enige dat u langs deze route zult vinden zijn enkele aboriginal stammen.

 

Wij van Auto Europe blijven liever op het rechte en veilige pad en als u hier hetzelfde over denkt dan kunt u voor uw volgende reis een auto huren via onze website, of u kunt bellen naar het telefoonnummer 0800 022 75 47. U kunt bij Auto Europe kiezen uit camperverhuur en autoverhuur op meer dan 20.000 locaties wereldwijd!

Dit artikel is geschreven in extreme wegen, gevaarlijke wegen. Bookmark the permalink.

One Response to De gevaarlijkste wegen ter wereld: Deel 2

  1. Movealong says:

    Wat zien die wegen er geweldig uit, maar kan me inderdaad voorstellen dat die met slecht weer heel gevaarlijk zijn, helemaal open voor de wind dus bij een goede windvlaag lig je opeens in de afgrond.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*