Auto Europe Blog


Bestemmingen in Spanje

De bestemmingen in Spanje die u niet mag missen

Spanje is één van ‘s werelds beste toeristische bestemmingen en de ideale plek om met een huurauto te verkennen. Het is zo’n enorm land met zoveel te zien dat we het leuk vonden om u een beetje te vertellen over de vijf populairste autoverhuurlocaties van Auto Europe in Spanje – namelijk Palma de Mallorca, Malaga, Alicante, Ibiza en Barcelona – dus waarom zou u ze niet in uw reisschema opnemen als u de volgende keer in zonnig Spanje rijdt?
Palma
Palma is de hoofdstad van het grootste eiland van de Balearen, een kleine groep Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. De imposante gotische kathedraal domineert de skyline van de stad en werd voltooid in 1587 en is één van de meest indrukwekkende gebouwen in het land. Het Fundació Pilar I Joan Miró, gehuisvest in een ultramodern gebouw, is een must-see attractie met het atelier van de kunstenaar en een verzameling van zijn werk. Het Palma Aquarium is een aangename aanvulling op het kunst- en architecturale erfgoed van de stad met maar liefst 25 aquariums van verschillende groottes, waaronder de 9 meter diepe Big Blue met tal van haaien en veel andere indrukwekkende zeedieren.

Malaga

Gateway naar de Costa del Sol, en één van de beste vakantieregio’s van Spanje, Malaga is een levendige stad met een van de meest gematigde klimaten in de hele Middellandse Zee. Pablo Picasso werd hier in 1881 geboren en het huis waarin hij zijn jonge jaren doorbracht functioneert nu als het hoofdkwartier van de Picasso Foundation, terwijl een nabijgelegen museum gewijd aan zijn kunst ongeveer 150 van zijn werken omvat. Een andere van de populairste toeristische attracties van de stad is de Alcazaba, een enorm fort gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw met een mooie collectie Fenicische, Romeinse en Moorse kunstvoorwerpen. Last but not least is de kathedraal van Malaga gebouwd op de fundamenten van een oude moskee, die vooral bekend staat om zijn prachtige gotische en renaissance-interieur.

Alicante

De kuststad Alicante, de hoofdstad van de zonovergoten Costa Blanca-regio in Zuidoost-Spanje, is het centrum van de langgerekte zandstranden met enkele van de mooiste stranden van het Iberisch schiereiland. Hoog gelegen in het historische centrum van Alicante is een grote trekpleister voor toeristen die Spanje bezoeken met uitzicht op de stad, het oude kasteel van Alicante dat werd gebouwd door de Moren in de 9e eeuw en herbergt nu een fascinerend geschiedenismuseum binnen zijn vestingwerken. Een andere van de belangrijkste toeristische attracties van de stad is MARQ, één van de belangrijkste archeologische musea van Spanje en winnaar van het Europese Museum van het Jaar in 2004. Verscholen op de hellingen van de berg Benacantil, is de oude wijk van Alicante (lokaal bekend als El Barrio) een labyrint van kronkelige straatjes vol met trendy boetieks en tapasbars in de nabijheid van de San Nicolás-kathedraal van de stad – de perfecte plek om te ontspannen na een drukke dag sightseeing!

Ibiza

Het betoverende Balearische eiland Ibiza is net zo populair vanwege de idyllische stranden en baaien als vanwege het wereldberoemde nachtleven. Weinig toeristen begeven zich in het bergachtige binnenland, maar als ze dat zouden doen, zouden ze een wild, afgelegen gebied van weelderige groene dennenbossen ontdekken, te midden van grote delen vruchtbare olijf- en amandelboomgaarden. De hoofdstad van het eiland, de idyllische kustlijn van Ibiza, heeft enkele van de beste stranden in Eivissa of Ibiza-stad, het is een mooie plaats met een prachtige kathedraal en een assortiment van archeologische schatten die dateren uit de 7e eeuw. Gebouwd rond een heuvel bij de ingang van de haven, is de hoofdattractie de Dalt Vila (bovenstad), een oude wijk die voor het eerst werd opgericht door de Feniciërs toen ze in 654 v.Chr. arriveerden. De glinsterende zoutpannen van Ses Salines bevinden zich in een prachtig natuurpark en zijn niet alleen een paradijs voor wilde dieren, ze vormen ook een van de meest spectaculaire stranden van het eiland. En met uw Auto Europe autohuur, moet u het prachtige uitzicht vanaf de top van Puig de Missa, een versterkte heuveltop boven de stad Santa Eulária des Riu aan de oostkant van het eiland, zeker niet missen.

Barcelona

Barcelona, één van de drukste havensteden van de Middellandse Zee, toont het allerbeste van de geschiedenis en cultuur van Spanje met een mix van eersteklas toeristische attracties. Een kleurrijke en ongewone architectuur, de onafgemaakte basiliek van Antoni Gaudí, La Sagrada Família, het meest karakteristieke gebouw van Barcelona. Zijn lichaam rust in de crypte, in de buurt van waar een museum schaalmodellen toont van hoe hij zich voorstelde dat de kerk er zou uitzien vóór zijn vroegtijdige dood in 1926 het project abrupt tot stilstand bracht. Het Catalaanse Nationale Kunstmuseum, gehuisvest in het Palau Nacional (Nationaal Paleis), is eveneens een must see met zijn uitgebreide collectie. Het is bestaat uit één van ‘s werelds rijkste schatkamers met romaanse en gotische schilderijen, beeldhouwwerken en edele metalen. Een andere topattractie van Barcelona is het Picasso Museum, dat de ontwikkeling van de grote kunstenaar beschrijft, van zijn schetsboeken als negenjarige tot enkele van zijn mooiste schilderijen.

Dit artikel is geschreven in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*