Auto Europe Blog


BTW omhoog van 19 naar 21 procent

Vanaf 1 oktober 2012 gaat in Nederland het BTW tarief omhoog van 19 naar 21 procent. Ondermeer luxe goederen zoals tv´s, computers en meubelen worden duurder. Daarnaast gaan ook de prijzen voor energieverbruik en telefoneren omhoog.

De Nederlandse regering heeft besloten het BTW tarief te verhogen om zo meer belastinginkomsten te genereren. Verwacht wordt dat deze maatregel in 2013 circa 4 miljard euro extra inkomsten voor de staat gaan opleveren. Voor de consumenten in Nederland betekent de BTW verhoging in veel gevallen dat hij meer geld kwijt is aan bepaalde producten. Waarschijnlijk is een gemiddeld huishouden in 2013 180 euro meer kwijt aan BTW en in 2014 zelfs 330 euro.

De verhoging geldt echter niet voor alle producten, een bezoek aan de supermarkt zal u niet veel meer gaan kosten. Het BTW tarief voor levensmiddelen blijft onveranderd, namelijk 6 procent. Voor alcohol en tabak geldt daarentegen wel het nieuwe hoge tarief van 21 procent.

Meer betalen, ook voor brandstof
Concreet houdt dat voor u in, dat u voor bepaalde producten dus meer moet gaan betalen. Verwacht wordt, dat in de laatste maanden van 2012 de meeste winkeliers de  verhoging nog niet direct zullen doorberekenen aan de klant. Dit komt ondermeer omdat veel ondernemers nog niet volledig zijn voorbereid op de nieuwe prijzen. Vanaf 1 januari 2013 zullen de prijzen echter wel hoger zijn.

Naast de bovengenoemde producten, stijgen ook de kosten voor benzine. De brandstofprijzen zijn in de afgelopen maanden al flink gestegen, maar door deze belastingmaatregel wordt een liter benzine aan de pomp nog duurder. Zeer waarschijnlijk gaat een liter ongelode benzine nu meer als 1,90 euro kosten. De gevolgen van deze nog hogere brandstofprijzen zult u helaas wel in uw portemonnee gaan voelen.

De autohuur van Auto Europe blijft daarentegen onveranderd voordelig. BTW verhoging of niet, bij ons vindt u altijd voordelige huurauto´s op vele bestemmingen ter wereld.

Goede reis!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Rondom de auto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*