Auto Europe Blog


Loch Duich met Eilean Donan kasteel in Schotland

Beroemde meren in Europa

In Europa liggen een heleboel meren, de één nog mooier dan de andere. Auto Europe presenteert u een paar beroemde meren, ideaal voor een korte vakantie!

Loch Duich in Schotland

Het bekendste meer van Schotland is natuurlijk het meer van Lochness. Er zijn echter nog veel meer prachtige Schotse meren, zoals Loch Duich. Loch Duich ligt aan de westkust van Schotland in de Schotse highlands. Vlieg naar Edinburgh, Glasgow of Iverness, boek een huurauto en begin aan een interessante reis vol adembenemende natuur. Op de plaats waar drie meren elkaar ontmoeten, Loch Long, Loch Duich en Loch Alsh, ligt een klein eiland. Op het eiland staat het dertiende eeuwse kasteel Eilean Donan Castle dat als decor voor menig speelfilm diende en dat u tegenwoordig kunt bezoeken (zie afbeelding boven). Hier kunt u de mysterieuze schoonheid van de highlands en de geschiedenis van de Schotse Clans leren kennen.

Comomeer in Italië

Comomeer in ItaliëHet Comomeer ligt in het noorden van Italië, aan de voet van de Alpen (zie afbeelding rechts). Het meer dankt zijn naam aan de stad Como, de grootste en meest zuidelijke gelegen plaats aan het meer. Het Comomeer is 54 km lang en 4 km breed en op sommige plekken tot wel 425 meter diep. Het Comomeer is een geliefde toeristische bestemming dankzij de vele badplaatsen, hotels, kuuroorden en watersportmogelijkheden. De bergen rondom het meer zijn ideaal voor bergwandelingen en van daaruit heeft u een fantastisch uitzicht over het langgerekte meer.

Meer van Bled in Slovenië

Meer van Bled in SloveniëOp slechts 55 kilometer van de Sloveense hoofdstad Ljubljana ligt het meer van Bled. Het meer van Bled ligt in het noordwesten van Slovenië temidden van bossen en de Alpen. Het meer is ca. twee kilometer lang en één kilometer breed en op een eiland in het meer staat een kerkje uit de 15e eeuw (zie afbeelding links). Een andere bezienswaardigheid is het kasteel van Bled, dat op een hoge klif aan de oevers van het meer staat. Het kasteel kunt u bezichtigen en van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over het meer. Op het meer van Bled kan men met roei- en zeilboten varen of een tochtje maken in een pletna, een traditionele overdekte houten gondel.

Königssee in Duitsland

Sint-Bartholomëuskerk aan de Königssee in DuitslandDe Königssee ligt in het uiterste zuiden van Duitsland in het Nationalpark Berchtesgaden, direct aan de grens met Oostenrijk. Het beroemdste meer van Duitsland is ca. 7 km lang, 1 km breed en op sommige plaatsen 190 meter diep. Op de Königssee kunt u een boottocht maken in een rondvaartboot of zelf een roeiboot huren. Het heldere water is ijskoud, want het meer wordt gevoed door smeltende sneeuw uit de Alpen. In het midden van de Königssee ligt de Sint-Bartholomëuskerk, een witte kerk met twee ronde torens (zie afbeelding rechts). De kerk is een geliefd uitstappunt van de rondvaartboten en beginpunt van wandelingen in het beschermde natuurgebied rondom het meer.

Fijne reis!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Reizen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*