Auto Europe Blog


Olympische vlaggen

Bekroonde Olympische gaststeden

Over enkele weken is het weer zover: de Olympische Winterspelen! Dit jaar zal dit grootse evenement plaatsvinden in Sotsji, Rusland. Hoewel de festiviteiten deze stad het middelpunt van de belangstelling maakt, is Sotsji al een bijzondere bestemming op zich. Zeker voor de Russen maakt de ligging aan de Zwarte Zee dit een favoriete vakantiebestemming. Terwijl we vol verwachting uitzien naar wat er komen gaat leest u hier een greep uit de geschiedenis van de Olympische Spelen!

Beste gaststad

Londen

Londen: de stad die al drie keer gaststad is geweest!

Goud
Londen is de stad die met trots kan zeggen dat ze tot drie keer toe op bijzondere wijze de Olympische Spelen heeft georganiseerd. Denkt u maar eens terug aan de openingsceremonie van de Zomerspelen in 2012. Na een onderbreking van twaalf jaar vonden sinds de Tweede Wereldoorlog de Zomerspelen voor het eerst weer plaats in 1948. Dit zijn tevens de eerste Spelen geweest die op de televisie werden uitgezonden. Eén van de hoogtepunten tijdens de Spelen in 1908 speelt zich af bij de finishlijn. Wanneer de eerste atleet het stadion binnenkomt zakt hij in elkaar en wordt hij over de finishlijn geholpen. Hoewel de atleet hierdoor werd gekwalificeerd ontving hij de volgende dag een gouden beker ter ere van zijn resultaat.
Zilver
Athene is tweemaal het toneel geweest voor de hedendaagse Spelen zoals wij deze vandaag de dag kennen. Hiermee komt de stad in het rijtje te staan met steden als Tokio, Los Angeles, Lake Placid en Innsbrück. In het verre verleden is zij echter vaker gaststad geweest; dit gaat zover terug als tot 776 v. Chr. Athene is nog altijd een geweldige stad voor reizigers overal ter wereld met een traditionele keuken, muziek, veelbetekenende landschappen en een prachtige turquoise zee.

Meest pittoreske stad

St. Moritz

Extreme sporten en prachtige landschappen gaan goed samen in St. Moritz

Goud
Er zijn weinig steden in de wereld die zich kunnen meten met Parijs. Ofschoon 1924 de laatste keer is geweest dat de Spelen in de lichtstad plaats hebben gevonden, zijn er vandaag de dag genoeg andere sportieve wedstrijden die in Parijs worden georganiseerd. Zeker op het gebied van voetbal en wielrennen bent u op de juiste plek.
Zilver
De zon schijnt gemiddeld 322 dagen op de prachtige blauwe meren en de met sneeuw bedekte bergtoppen in St. Moritz. Alhoewel het enige tijd geleden is dat dit kleine stadje in Zwitserland gaststad was is St. Moritz tot op heden een favoriete plek om te skiën, snowboarden en wandelen vanwege haar prachtige bossen en schitterende architectuur.

Meest extreme locatie

Goud
In 1968 werden de Zomerspelen in Mexico Stad gehouden, op een duizelingwekkende hoogte van 2240 meter boven de zeespiegel. Tijdens deze Spelen waren er zowel overwinningen als uitdagingen die te wijten waren aan de extreme ligging van de stad. Dit was tevens het jaar dat de kleurentelevisie in Nederland werd geïntroduceerd! Bent u minder sportief aangelegd, kies dan voor een huurauto om de talloze parken, musea en historische plekken in Mexico Stad te ontdekken.
Zilver
Voor de Spelen van 1956 werd de focus gelegd op Noord-Italië. Voor grootheden als Clark Gable en Brigitte Bardot was dit chique stadje in de jaren zestig al favoriet. Ook vandaag de dag is Cortina d’Ampezzo nog altijd dé plek voor sensatiezoekers van verschillende extreme sporten om zich uit te leven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze locatie werd gebruikt voor het filmen van de actiefilm `Cliffhanger`. Vanaf Venetië bereikt u deze uitzonderlijke locatie binnen enkele uren met uw huurauto.

Meest indrukwekkende stadion

Peking

Het Olympisch Stadion in Peking, ook wel bekend als het Vogelnest

Goud
Er waren veel redenen die de Olympische Spelen in Peking indrukwekkend maakten, maar het stadion zelf was wellicht de grootste reden. Het Nationale Stadion van Peking, oftewel het Vogelnest, huisvestte in 2008 91.000 toeschouwers en is het toppunt van bouwkunstig vernuft. Dit past perfect in het straatbeeld van Peking, dat een mengeling is van zowel schitterende wolkenkrabbers als rustgevende tempels die dateren uit de oudheid.
Zilver
Het Olympisch Stadion in Barcelona wordt gekenmerkt door een betoverende, onbevlekte natuur en historische gebouwen, woorden die ook de stad zelf beschrijven. Dit stadion, dat functionaliteit met art deco verbindt, werd gerenoveerd in 1992 voor de Zomerspelen.

Meest veelbelovend

Goud
Hoewel Boedapest al meerdere malen door het Olympisch comité is gepasseerd om de Spelen te organiseren, betekent dit niet dat zij geen Olympische overwinningen heeft gehad; Hongarije domineert de waterpolo wereld. Met het prachtige landschap rondom de Donau, het bruisende nachtleven en de duizenden natuurlijke warmwaterbronnen die de stad rijk is is Boedapest hoe dan ook een stad die u bezocht moet hebben!

Dubai

Mocht Dubai ooit gaststad worden, dan zal het zeker een luxueus en modern evenement worden!

Zilver
Bij mijn weten heeft Dubai zich niet eerder aangemeld als potentiële gaststad, maar we kunnen zeker hopen voor de toekomst. Dubai heeft een heerlijk droog klimaat en schitterende stranden wat de ideale achtergrond is voor de Zomerspelen. Ofschoon mijn intrige meer komt vanuit een bouwkundig standpunt zou het desalniettemin interessant zijn om te zien op welke manier Dubai de Olympische Spelen eer zou aandoen!

Zo internationaal als de Olympische Spelen zijn, zo is Auto Europe gericht op het wereldwijd samenbrengen van klanten en huurauto’s op één van onze locaties in meer dan 135 landen. Bel vandaag nog het gratis telefoonnummer 0800-022 75 47 om uw huurauto te boeken op de locatie van uw dromen!

Dit artikel is geschreven in Evenementen, Olympische Spelen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*