Auto Europe Blog


Autoverhuur voor jonge bestuurders

Autoverhuur voor jonge bestuurders

Het is eindelijk gelukt! Na alle stress van het theorie- en praktijkexamen heeft u nu eindelijk uw rijbewijs gehaald en natuurlijk kunt u niet wachten om met vrienden van dit privilege te genieten. Jonge bestuurders die het rijbewijs minstens een jaar in bezit hebben kunnen een auto huren in Nederland of in het buitenland.

Auto Europe biedt jonge bestuurders de mogelijkheid om wereldwijd een auto te huren bij diverse verhuurbedrijven. Beschikbare huurauto’s voor jonge bestuurders vindt u veelal in de mini en economy categorie. Het kan voorkomen dat het lokale verhuurbedrijf een upgrade maakt naar de compact categorie. Echter, er zijn bepaalde vereisten voor jonge bestuurders en er zijn enkele zaken die u van tevoren dient te weten.

Minimum leeftijd
Lokale verhuurbedrijven beschouwen bestuurders van negentien (soms achttien) tot vierentwintig of vijfentwintig jaar als jonge bestuurders.

Identiteitsbewijs & rijbewijs
Bij het ophalen van de huurauto moet u een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien, zoals een paspoort, afhankelijk van het land waar u de auto huurt. In de meeste gevallen dient u het rijbewijs minstens een jaar in bezit te hebben.

Creditcard
U kunt de huurauto alleen ophalen als u een geldige creditcard bij u heeft die op naam van de hoofdbestuurder staat. Dit is verplicht vanwege de borg. Ongeacht de manier waarop u de betaling online heeft gedaan dient ten tijde van het ophalen bij de lokale verhuurder een borg voor de huurauto achter te worden gelaten. Dit betekent dat een bedrag (ter hoogte van minimaal het eigen risico, een tank brandstof en de BTW) wordt geblokkeerd op een internationaal geaccepteerde creditcard die op naam van de hoofdbestuurder staat (contant geld, maestro, switch, visa electron, prepaid creditcards en debetkaarten/pinpassen worden niet geaccepteerd). U kunt bij het ophalen van de huurauto dus niet de creditcard van uw ouders gebruiken. Zowel de voor- als achternaam van de hoofdbestuurder moet op de creditcard staan vermeld. Het geblokkeerde bedrag wordt aan het einde van de huurperiode vrijgegeven of terug overgemaakt, indien de huurauto in dezelfde staat wordt teruggebracht zoals deze is gehuurd.

In sommige gevallen bieden verhuurders de mogelijkheid een aanvullende verzekering af te sluiten, zodat het bedrag van de borg lager wordt en kan worden belast op een debetkaart. Houd er rekening mee dat dit moet worden gecheckt voordat u de huurauto ophaalt. Bel ons team op het nummer 0800 – 022 75 47 om de mogelijkheden te bespreken.

Jonge bestuurderstoeslag
Alle jonge bestuurders moeten de zogenaamde jonge bestuurderstoeslag betalen; dit bedrag verschilt per verhuurder. In Europa varieert dit bedrag van vijf tot dertig euro per dag.

Extra bestuurder
Wanneer een andere bestuurder eveneens in de huurauto wilt kunnen rijden moet een toeslag voor een extra bestuurder worden betaalt. Dit bedrag komt bovenop de jonge bestuurderstoeslag, als de extra bestuurder jonger is dan vijfentwintig jaar.

Dit artikel is geschreven in auto huren leeftijd, jonge bestuurders. Bookmark the permalink.

2 Responses to Autoverhuur voor jonge bestuurders

  1. Jacob says:

    Goede informatie en ik ga zeker een auto huren.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*