Auto Europe Blog


Eurobiljetten

Autohuur en extra kosten ter plaatse

De prijs van een week autohuur bestaat uit meer als slechts de huurprijs. Ter plaatse bij de lokale autoverhuurmaatschappij komen er doorgaans nog extra kosten bij. Welke dat zijn, leest u hier.

Wanneer u een huurauto boekt, betaalt u via onze website de huurprijs voor de betreffende huurauto. Afhankelijk van de autoverhuurmaatschappij kan deze prijs zeer voordelig zijn. Een week autohuur in Spanje voor slechts enkele tientallen euro’s klinkt als een koopje! Houdt u er echter rekening mee dat u ter plaatse meer moet betalen. Naast de huurprijs kunt u de volgende kosten verwachten:
–    borg voor de huurauto
–    eerste tank brandstof
–    extra verzekeringen

Indien van toepassing:
–    tweede bestuurder
–    optionele uitrusting, zoals bijvoorbeeld een kinderzitje
–    jonge bestuurders toeslag

Aangezien iedere verhuurmaatschappij andere bedragen en voorwaarden heeft, is het moeilijk om voor alle verhuurders de extra kosten te noemen. In de Product Informatie en in de Algemene Voorwaarden, die u zowel op onze website als op uw voucher kunt nalezen, staan de specifieke bedragen bij de betreffende autohuur.

Borg voor de huurauto
Als u een auto huurt, zal de autoverhuurder een bepaald bedrag op uw creditcard blokkeren. Dit is de borg voor de huurauto. Zodra u de huurauto weer ongeschonden inlevert, zal dit bedrag worden vrijgegeven of krijgt u het weer teruggestort. Mocht er onverhoopt iets met de huurauto gebeuren, dan kan de verhuurder (een deel van) de borg inhouden.

Eerste tank brandstof
De grootste kostenpost ter plaatse is vaak de eerste tank brandstof. Lokale autoverhuurmaatschappijen die een vol-leeg brandstofbeleid hanteren, vragen vaak flinke bedragen voor de eerste tank brandstof. De prijs ligt vaak een stuk hoger dan de normale brandstofprijs aan de pomp. Bij vol-leeg betaalt u bij het ophalen van de huurauto voor een volle tank en dient u de huurauto weer zo leeg mogelijk in te leveren. Niet verbruikte brandstof wordt niet vergoed. Houdt daar dus rekening mee.

Tip van Auto Europe: kies een autoverhuurder met een vol-vol brandstofbeleid!

Extra verzekeringen
De autoverhuurder ter plaatse zal altijd proberen u extra verzekeringen te verkopen. Deze verzekeringen zijn te allen tijde optioneel.

Tweede bestuurder
Voor een tweede bestuurder moet u vaak een extra toeslag per dag betalen. Bij sommige autoverhuurders is de tweede bestuurder al bij de huurprijs inbegrepen en hoeft u niets extra te betalen.

Optionele uitrusting
Voor optionele uitrusting, zoals bijvoorbeeld een kinderzitje, zal u ter plaatse een extra bedrag per dag moeten betalen.

Jonge bestuurderstoeslag
Over het algemeen verwachten autoverhuurders dat de bestuurder over voldoende rij ervaring beschikt. Om die reden moet de bestuurder doorgaans minstens 21 jaar oud zijn, bij sommige maatschappijen zelfs 23 jaar. Daarnaast wordt er van jonge bestuurders (doorgaanse tussen 21-25 jaar) een jonge bestuurderstoeslag verlangd, de zogenoemde “Young driver surcharge”.

Als u zich van te voren goed informeert over eventuele bijkomende kosten bij uw autohuur, voorkomt u onaangename verassingen op uw vakantiebestemming en blijft uw autohuur voordelig!

Fijne autohuur!
Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Auto huren. Bookmark the permalink.

6 Responses to Autohuur en extra kosten ter plaatse

 1. pierre smetsers says:

  ik zag staan afleverkosten op een luchthaven, dit heb ik nog nooit eerder gezien?

  • Thirza says:

   Beste Pierre, Heb je dit gezien op onze website, of op de voucher? Indien het gaat om een voucher, kun je ons het vouchernummer (EUXXXXX) geven? Of gaat het wellicht om een One way fee? Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

 2. jamal says:

  Hoeveel bedraagt de borg voor huur auto in marokko.

  • Thirza says:

   Beste Jamal, Hiervoor hebben wij wat meer informatie nodig. In welke stad in Marokko wil je een auto huren, welke dag en tijdstip wil je deze ophalen en welke dag en tijdstip wil je de huurauto terugbrengen en heb je een voorkeur voor een bepaalde categorie? Je kunt ons ook bellen op het gratis telefoonnummer 0800 2659 101. Onze reserveringsmedewerkers helpen je graag verder. Met vriendelijke groet, Auto Europe Nederland

 3. Janneke Verdonk says:

  Ik heb een auto gehuurd in Oostenrijk (vliegveld Innsbruck), ik ga met die auto naar Italie, zijn daar extra kosten aan vebonden?

  • Thirza says:

   Beste Janneke, Volgens onze gegevens zijn er bij deze boeking geen kosten verbonden aan het reizen met de huurauto naar Italië. Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*