Auto Europe Blog


Check-in dame op vliegveld

Auto huren in Genève – Frankrijk of Zwitserland?

Genève ligt precies op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. Wilt u een auto huren in Genève, let dan goed op in welk land u de huurauto wilt ophalen.

Auto Europe biedt autohuur op Genève Airport in zowel Frankrijk als Zwitserland aan. Het vliegveld van Genève heeft een uitgang aan de Franse en de Zwitserse kant. Er bestaan prijsverschillen tussen autohuur in Frankrijk en Zwitserland, waarbij een lage prijs vaak dé reden is om de huurauto te boeken. Afhankelijk van uw vakantieplannen, kan het raadzaam zijn om bij autoverhuur in Genève niet alleen op de prijs van de huurauto te letten.

Autobahnvignet en alcoholtest

Als u van de snelwegen in Zwitserland gebruik wilt maken, heeft u een Autobahnvignet nodig. De meeste autoverhuurders in Zwitserland hebben hun wagenpark met een Autobahnvignet uitgerust. In Frankrijk daarentegen zijn huurauto’s doorgaans niet met een vignet voor de Zwitserse snelwegen uitgerust, dat moet u dan nog zelf regelen. Als u vanuit Genève naar Frankrijk wilt rijden, zorg dan dat u een alcoholtest in uw auto heeft liggen. Sinds 1 juli 2012 zijn alle automobilisten in Frankrijk verplicht een alcoholtest bij zich in de auto te hebben. Franse huurauto’s zijn met een alcoholtest uitgerust, Zwitserse huurauto’s niet.

Mocht u de huurauto aan de Franse kant van Genève Airport ophalen en wilt u niet gebruik maken van de Zwitserse snelwegen, dan moet u dwars door Genève rijden. In dat geval is een navigatiesysteem aan te raden.

Winterbanden – in Zwitserland gebruikelijk, in Frankrijk niet

Wanneer u tijdens de winter met een huurauto onderweg bent, zijn winterbanden aan te bevelen. Alle autoverhuurders in Zwitserland hebben hun voertuigen tijdens de wintermaanden met winterbanden uitgerust. Normaal gesproken zijn winterbanden inclusief in de huurprijs, maar het kan voorkomen, dat de verhuurder daarvoor een extra toeslag verlangd. In de Product Informatie in de boekingsmodule op onze website leest u bij iedere huurauto aanbieding of deze inclusief winterbanden is of niet.

Als u in de wintermaanden een huurauto aan de Franse kant van Genève boekt, heeft deze waarschijnlijk geen winterbanden omdat huurauto’s in Frankrijk doorgaans met all-year-banden zijn uitgerust. Ter plaatse kunt u wel sneeuwkettingen huren. (Tip: soms is het goedkoper om lokaal sneeuwkettingen te kopen in plaats van te huren.)

Of u de huurauto nu in Frankrijk of Zwitserland ophaalt: breng hem weer in hetzelfde land terug! Anders wordt de voordelige autohuur toch nog duurder door de extra kosten voor one way autohuur.

Goede reis!
Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Auto huren. Bookmark the permalink.

9 Responses to Auto huren in Genève – Frankrijk of Zwitserland?

 1. Mirjam says:

  Beste redactie,
  Ik wil in maart op Geneve Airport meerdere auto’s huren (3) zodat onze groep, waarvan de mensen op verschillende momenten invliegen die dag naar ons wintersport gebied te kunnen rijden. Kan dat?? En zo ja, bij welke lokale verhuurder? Ik vind het zo’n ‘gedoe’ om 3 verschillende mensen apart iets te moeten laten huren etc etc.
  Ik hoor graag, dank u wel vast.

  • Thirza says:

   Beste Mirjam, Het is mogelijk om boekingen te maken voor anderen. Echter, deze boekingen dienen op naam van de betreffende hoofdbestuurder te worden gemaakt. Tevens dienen deze hoofdbestuurders bij het ophalen van de huurauto een creditcard bij zich te hebben, die staan op de naam van de hoofdbestuurder waar de borg op kan worden geblokkeerd. De borg bestaat minimaal uit de brandstof, het eigen risico (CDW) en de BTW. De boeking kan worden gemaakt met een andere creditcard dan die de hoofdbestuurder bij zich heeft, maar aangezien dit niet bij alle verhuurbedrijven mogelijk is kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen op het gratis telefoonnummer 0800 2659 101. Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

 2. René Bot says:

  We willen een Franse auto huren voor 14/2/2016 op Geneve Airport om daarna naar Flaine te rijden.
  Hebben we dan ook een vignet nodig om van vliegveld naar Franse snelweg te komen ??

  Graag uw reactie.

  René

  • Thirza says:

   Beste René, vanaf de luchthaven in Genève kun je de Franse uitgang nemen om Frankrijk in te rijden. Een vignete is enkel nodig wanneer je van de Franse zijde naar Zwitserland gaat. Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

 3. Elisabeth says:

  Mag je wel een auto huren aan de Zwitserse kant van het vliegveld om vervolgens naar de Franse Alpen te reizen of moet je de auto dan aan de Franse kant huren?

  • Thirza says:

   Beste Elisabeth, Het is toegestaan een auto te huren aan de Zwitserse zijde en hiermee naar de Franse Alpen te reizen. Er zijn echter wel verschillen bij de Franse en Zwitserse zijde, zoals de huurprijs, zaken die zijn inbegrepen en zaken die verplicht zijn. Deze informatie is te vinden in de Algemene Voorwaarden in het betalingsscherm. Voor meer informatie kun je bellen naar ons gratis telefoonnummer 0800 2659 101. Vriendelijke groeten, Auto Europe Nederland

 4. Tasjka says:

  Is er ook een adres voor het vliegveld aan de Franse kant ik dat kan invoeren in mijn navigatie zodat ik iemand kan ophalen? Kan alleen een algemeen adres vinden .

  • Etienne says:

   Beste Tasjka,

   De verhuurders zitten op verschillende adressen. Het adres van Hertz is bv: Geneva Airport – French Side, Route Douaniere, 01210 Geneva, France. Het hangt er dus vanaf welke verhuurder je kiest. Het adres van de betreffende verhuurder staat altijd op de voucher vermeld.

   Vriendelijke groet,

   Etienne

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*