Auto Europe Blog


Brandstof en autoverhuur

Alles over brandstofregelingen en autoverhuur

Wilt u een huurauto boeken, maar weet u niet welke brandstofregeling voor u het voordeligst is? Auto Europe biedt uitkomst! Wij hebben de belangrijkste brandstofregelingen voor u op een rij gezet.

De kosten voor brandstof bedragen een groot deel van de totale autohuurkosten. Als u in Nederland online uw huurauto boekt, kunt u de hoogte van de kosten echter grotendeels zelf beïnvloeden door op een aantal zaken te letten. Wanneer u bijvoorbeeld een huurauto in Spanje wilt boeken, is het belangrijk om u van te voren af te vragen, waarvoor u de huurauto wilt gebruiken. Heeft u de auto alleen maar nodig om van het vliegveld naar u vakantie accomodatie te rijden (en omgekeerd)? Wilt u veel uitstapjes maken en bent u vaak onderweg? Of bent u van plan een rondreis te maken en lange afstanden te rijden? Als u deze vragen voor u zelf heeft beantwoord, valt de keuze voor een huurauto met een bepaald brandstofbeleid een stuk makkelijker uit.

Brandstofbeleid product informatie

 

Brandstofbeleid in de boekingsmodule

Tankregelingen verschillen per autoverhuurbedrijf en zijn ook van land tot land anders. Bij iedere huurauto in onze boekingsmodule vindt u het betreffende brandstofbeleid. Klik op Product Informatie en onder het kopje Brandstofbeleid leest u dan de informatie over de brandstofregeling van de autoverhuurder (zie afbeelding rechts).

Hieronder hebben wij de verschillende brandstofregelingen voor u op een rij gezet.

Vol-Vol
Bij Vol-Vol (full-full) ontvangt u de huurauto met een volle tank brandstof en moet u deze ook weer met een volle tank inleveren. Bij deze optie betaalt u alleen de brandstof die u daadwerkelijk verbruikt. De brandstof tankt u zelf bij een tankstation naar keuze en tegen de lokale brandstofprijzen.

Vol-Leeg
Bij Vol-Leeg (full-empty) krijgt u de huurauto met een volle tank brandstof mee en moet u de huurauto met een zo leeg mogelijke tank weer inleveren. Autoverhuurbedrijven die deze optie aanbieden, vragen een eigen tarief en vaak nog extra servicekosten voor de volle tank brandstof. Bij de Vol-Leeg optie moet u zich goed afvragen, hoeveel kilometers u van plan bent te gaan rijden. Als u tijdens uw vakantie niet zoveel gaat rijden en dus weinig brandstof verbruikt, dan kunt u beter een andere tankregeling kiezen. Niet gebruikte brandstof krijgt u bij Vol-Leeg namelijk niet vergoed. Als de huurperiode 3 dagen of minder bedraagt, krijgt u het geld van niet gebruikte brandstof doorgaans wel teruggestort.

Leeg-Leeg
Bij de optie Leeg-Leeg (empty-empty) krijgt u de huurauto vrijwel leeg mee en moet u deze ook weer met een zo leeg mogelijke tank inleveren. Direct na het ophalen moet u dus zelf tanken en betaalt u de lokale brandstofprijzen. Afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt, moet u goed opletten hoeveel u tankt. Niet verbruikte brandstof krijgt u namelijk niet vergoed.

Dezelfde tankinhoud
Bij deze optie ontvangt u de huurauto met een bepaalde hoeveelheid brandstof en u moet de auto ook weer met dezelfde hoeveelheid brandstof inleveren. Bij deze regeling is het belangrijk, de juiste hoeveelheid brandstof in de tank te laten. Mocht er bij het terugbrengen van de huurauto te weinig brandstof in de tank zitten, dan moet u voor de niet aanwezige brandstof extra betalen. Laat daarom de stand van de brandstofmeter noteren als u de huurauto ophaalt.

Gold Rate
Bij de Gold Rate is de eerste tankinhoud bij de huurprijs inbegrepen. U krijgt de huurauto met een volle tank mee en u dient deze zo leeg mogelijk in te leveren. Naast de eerste tankinhoud zijn ook 3 extra bestuurders in de huurprijs inbegrepen. De Gold Rate is alleen beschikbaar voor autohuur in de USA en Canada.

Kortom, bedenk hoeveel kilometers u ongeveer tijdens uw vakantie wilt rijden en lees de Algemene Voorwaarden. Zo kiest u zonder problemen een huurauto met de voor u meest geschikte brandstofregeling!

Heeft u verder nog vragen over tankregelingen en autoverhuur wereldwijd, neem dan contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800-0227547.

Goede reis!

Auto Europe Team Nederland

Dit artikel is geschreven in Auto huren. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Uw emailadres wordt niet openbaar gemaakt. *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*